Το 1517 δέχεται τηλεφωνικές καταγγελίες για επίορκους δημοσίους υπαλλήλους…

Μετά και την εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τις απολύσεις των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων επιταχύνονται όλες οι διαδικασίες και ανοίγουν ξανά όλες οι υποθέσεις που αφορούν σε καταγγελίες για χρηματισμό και μίζες.

Ταυτοχρόνως το υπουργείο Οικονομικών ενισχύει τις υπηρεσίες που διαχειρίζονται τον τηλεφωνικό αριθμό 1517 στον οποίο οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν επωνύμως ή και ανωνύμως επίορκους δημοσίους υπαλλήλους. «Οι υπηρεσίες παραμένουν σταθερά προσηλωμένες στον δύσκολο στόχο της αύξησης των εσόδων, στο πλαίσιο της νομιμότητας και της ίσης μεταχείρισης όλων των πολιτών. Δεν μπορούν λίγοι να αμαυρώνουν την εικόνα των πολλών», δήλωσε στέλεχος του υπουργείου.

Στο πλαίσιο αυτό, εως το τέλος του έτους αναμένεται να ανοίξουν ξανά όλες οι υποθέσεις που παραγράφονται στις 31 Δεκεμβρίου του 2012 και για τις οποίες υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για σημαντική απώλεια εσόδων του κράτους.

Πρόκειται για διερεύνηση καταγγελιών που αφορούν σε χρηματισμό και παράνομο πλουτισμό, παράτυπους ελέγχους επιχειρήσεων, μη υποβολή εκθέσεων ελέγχου, παραλείψεις σε διαχειριστικούς ελέγχους, παράλειψη άσκησης καθηκόντων κ.α.. Παράλληλα, διατάχθηκαν έλεγχοι περιουσιακής κατάστασης στις περιπτώσεις που συνέτρεχε το στοιχείο του αθέμιτου πλουτισμού.

Επιπλέον, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει ζητήσει διαχειριστικούς ελέγχους σε δημόσιους φορείς και δημοτικές και άλλες επιχειρήσεις, κατόπιν σχετικών καταγγελιών πολιτών για κακοδιαχείριση….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *