Minilink

Τράπεζα προτείνει “κούρεμα” 60% σε χρέος δανειολήπτη, σε Εξωδικαστικό Συμβιβασμό

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση, να διατυμπανίσει δημόσια ότι, τον ζητούμενο μέχρι σήμερα Εξωδικαστικό Συμβιβασμό, εκ…
μέρους των Πιστοποιημένων Ενώσεων Καταναλωτών , για λογαριασμό των καταναλωτών, με τις Τράπεζες , και την προσδοκία των Ενώσεων, για ανθρώπινη διαχείρηση του χρέους των δανειοληπτών, για ρύθμιση του χρέους των καταναλωτών που βρίσκονται σε αδυναμία να ανταποκριθούν στα χρέη τους, λόγω της γανικότερης οικονομικής ύφεσης, και την ανάγκη συμόρφωσης των Τραπεζών ,στο νέο Χρηματοπιστωτικό πεδίον, αρχίζει να διαφοροποιείται με την πρόταση Τράπεζας, που καλεί δανειολήπτη να πληρώσει σε χαμηλή δόση του 40% του χρέους του και το υπόλοιπο του “κουρεύεται”

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, χαιρετίζει και καλοσωρίζει αυτή την πρόταση-ρύθμιση, η οποία ανοίγει την πόρτα εκ μέρους των Τραπεζών, να ρυθμίζουν τα χρέη των καταναλωτών, χωρίς δικαστική προσφυγή και καλεί όλες τις Τράπεζες να παραδειγματιστούν, να δώσουν αυτολύσεις και για την δική τους ρευστότητα, για την επανακίνηση της σωστής οικονομίας της Χώρας μας, αλλά και για τους πιεσμένους από την υπερχρέωση καταναλωτές.-

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

[sc:Πηγή id=”http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/05/60_28.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FhyMBI+%28tromaktiko%29″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

 • begar

  Προφανώς ο συγκεκριμένος πελάτης έχει στο όνομά του μόνο το σώβρακο που φοράει και η τράπεζα ξέρει ότι αν την ψωνίσει, δεν θα εισπράξει δεκάρα τσακιστή.

   

 • noname

  Που μπορούμε να βρούμε περισσότερα για το οικονομικό προφίλ του δανειολήπτη;

  • begar

   Δεν ξέρω, αλλά δεν χρειάζεται. Αν η τράπεζα προτείνει κούρεμα, σίγουρα έχει βεβαιωθεί πως αν τον ζορίσει δεν θα πάρει φράγκο.

 • noname

  Το λέω επειδή μέχρι σήμερα και σε αυτές τις περιπτώσεις οι τράπεζες ήταν ανένδοτες. 

 • christy

  Παιδία εγώ εδώ και 7 μηνες που είμαι σε στάση πληρωμών τηλέφωνα άγνωστα δεν σηκώνω.Έτσι κι αλλιώς πιστεύω ότι η τράπεζα μια σοβαρή πρόταση για ρύθμιση ωφειλών ή κούρεμα  πρέπει να την στέλνει γραπτώς.

  • portoleone

   καλημέρα παιδιά …
   @christy,
   οι τράπεζες ξεκίνησαν τις προσφορές για ρύθμιση εγγράφως. Έλαβα επιστολή από ΠΕΙΡΑΙΩΣ για ευνοϊκή ρύθμιση του χρέους των πιστωτικών με επιτόκιο euribor 1M+6 μονάδες (+0,6% εισφ) για εξόφληση 15 χρόνια, όταν η κάρτα τους έχει επιτόκιο 16,95% (+0,6% εισφ).
   Φυσικά αναφέρουν ότι θέλουν προσημείωση, αλλά πιστεύω ότι δεν θα κολλήσουν εκεί, αν ζορίζονται αφενός ή φοβούνται μη και δεν πάρουν cent, αφετέρου. Εξάλλου κάνοντας την ρύθμιση, υπογράφεις νέα σύμβαση αναγνωρίζοντας το χρέος στο ακέραιο και δεν μπορείς να κάνεις χρήση του νόμου Κατσέλη για ένα χρόνο, αν δεν κάνω λάθος. Επομένως, δεν έχουν να χάσουν, μάλλον το αντίθετο!

 • noname

  Ναι, αν υπογράψεις νέα σύμβαση χάνεις για ένα χρόνο το δικαίωμα να υπαχθείς στο νόμο. Εμένα μου μυρίζει παγίδα. Κάτι παίζει με τους όρους των δανειακών συμβάσεων και βρίσκουν τρόπο να τους εξαφανίσουν.

 • jane

  Νεότερα απο κλεφτομπανκ. Αφου τους πήγα τελικά το ετακ του 2008, την άλλη μέρα με πήραν τηλ και πρότειναν το εξής – ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗ για 2 χρόνια δόση 44ευρώ (μόνο τους τόκους δηλ) απο 220ε που ήταν η δόση και μετά τα 2 χρόνια 144ευρώ (μου έλεγε και κάτι παπαριές για επαναδιαπραγμάτευση μετά τα 2 χρόνια ανάλογα πως θα είναι η κατάσταση κτλ). Δεδομένου οτι έχω ακίνητη περιουσία – μεγάλη- τι λέτε το υπογράφω????