Πως να επιλέξουμε την τράπεζα με την οποια θα συνεργαστούμε

Σίγουρα, πολλές φορές θα αναρωτηθήκαμε, με ποια κριτήρια πρέπει να επιλέξουμε την τράπεζα με την οποία θα συνεργαστούμε.

Τις περισσότερες φορές μας αρκεί να διαθέτει υποκατάστημα κοντά στο σπίτι ή την επιχείρησή μας και εκεί σταματάμε. Άλλες φορές, μας επηρεάζει το γεγονός ότι η τάδε τράπεζα προσφέρει λίγο μεγαλύτερο επιτόκιο καταθέσεων ή λίγο μικρότερο επιτόκιο δανεισμού.  Αρκούν όμως τα παραπάνω για να διαμορφώσουμε άποψη;

Καταρχήν, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο θα πρέπει να απαριθμήσουμε ορισμένες βασικές αρχές οι οποίες δεν επιδέχονται αμφισβήτηση:

 • Η τράπεζα είναι κερδοσκοπικό ίδρυμα. Δεν κάνει εξυπηρετήσεις, αλλά προσδοκά να κερδίσει.
 • Η τράπεζα δεν είναι φίλος σας. Είναι τόσο φίλος σας, όσο και ο τοκογλύφος της γειτονιάς, από τον οποίο θα μπορούσατε επίσης να δανειστείτε. Αν πέσετε σε αδυναμία πληρωμής, θα σας κυνηγήσουν και οι δύο εξίσου.
 • Η τράπεζα στηρίζει τη λειτουργία της σε πολιτικές, που αποφασίζονται από την κεντρική διοίκηση. Άρα αστικοί μύθοι του τύπου «επειδή έχω ένα φίλο διευθυντή θα μου προσφέρουν καλύτερους όρους, θα με διευκολύνουν» κλπ δεν ισχύουν.
 • Τα χαμόγελα και η ευγένεια από πλευράς τράπεζας ισχύουν μόνο στις διαφημίσεις και όσο πληρώνετε αδιαμαρτύρητα αυτά που σας χρεώνει (είτε είναι νόμιμα είτε όχι).
 • Η τράπεζα δεν τηρεί, σε κάποιες περιπτώσεις, τους νόμους και τις δικαστικές αποφάσεις, όπως λανθασμένα πιστεύει η πλειοψηφία των Ελλήνων. Διαπράττει πλήθος παρανομιών, βασιζόμενη κατά σειρά στην άγνοια των πολιτών, στην οικονομική αδυναμία τους να αντιπαρατεθούν δικαστικά και στην παντελή έλλειψη κρατικού ελέγχου (ή μήπως συνενοχής;).
 • Η τράπεζα, σε περίπτωση αδυναμίας σας, θα χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο, νόμιμο ή όχι, για να εισπράξει.

Φτάνουμε λοιπόν πάλι στο ερώτημα  «Πως να επιλέξουμε την τράπεζα με την οποία θα συνεργαστούμε».

 

Η οικονομική κρίση των ημερών μας, επανέφερε στο προσκήνιο  μια σοφή λαϊκή παροιμία, η οποία λέει ότι

«οι φίλοι στις δύσκολες στιγμές φαίνονται».

 

Αρκεί να μελετήσουμε στις μέρες μας, όπου πολλοί Έλληνες λόγω της ύφεσης έχουν περιέλθει σε αδυναμία αποπληρωμής οφειλών,  τις συμπεριφορές και τακτικές των τραπεζών, προκειμένου να εισπράξουν. Άρα θα πρέπει να αξιολογήσουμε τις τράπεζες εξετάζοντας κάποια ερωτήματα:

 • Χρησιμοποιούν εισπρακτικές εταιρίες; Ποιες; (δεν χρησιμοποιούν  όλες)
 • Δείχνουν κάποια ανοχή σε καθυστερήσεις; Με την πρώτη καθυστέρηση θα σας τρελάνουν στα τηλεφωνήματα;
 • Θα σας αρχίσουν αμέσως στα εξώδικα;
 • Εκδίδουν με ευκολία διαταγές πληρωμών;
 • Δέχονται να ρυθμίσουν κάποιο δάνειο με όρους που, έστω και λίγο, να βοηθούν το δανειολήπτη; Μήπως η ρύθμιση γίνεται αποκλειστικά για την εξασφάλιση της τράπεζας, με όρους που αρχικά δίνουν μια ανάσα, αλλά μετέπειτα οδηγούν σε εγγυημένη καταστροφή το δανειολήπτη;
 • Θα ορμήξουν άμεσα, να εκμεταλλευτούν την όποια αδυναμία σας, για να σας αρπάξουν για ένα κομμάτι ψωμί την περιουσία σας;

Για απαντήσεις στα παραπάνω, αρκεί να πάρετε μέρος στις συζητήσεις του forum μας (daneiakartes.info) και θα πέσετε από τα σύννεφα με τις μαρτυρίες απλών ανθρώπων.

 

Κλείνοντας, θεωρούμε σκόπιμο να παραθέσουμε ορισμένες γενικές διαπιστώσεις:

 • Η τράπεζα δεν είναι φίλος σας.
 • Η τράπεζα δεν τηρεί πάντα τους νόμους και τις δικαστικές αποφάσεις.
 • Το ελληνικό κράτος είναι ανύπαρκτο, όσον αφορά σε ελέγχους ορθής λειτουργίας και τήρησης νομοθεσίας.
 • Μην πιστεύετε αυτά που σας λέει η τράπεζα. Ρωτήστε δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας, υπό την προϋπόθεση ότι ξέρει καλά και ασχολείται με τραπεζικά θέματα (όχι τον τυχαίο δικηγόρο της γειτονιάς σας).

daneiakartes.zedo.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.