Τρία βαρίδια μας οδηγούν στις κάλπες…

Του Κλεισθένη

Η έντονη αμφισβήτηση των Σαμαρά και Βενιζέλου μπορεί να μην πολυλέγεται αλλά είναι πραγματική. Μπορεί σήμερα-αύριο να ενταθεί.

Οι υπογραφές των ανωτέρω προς την τρόικα εμποδίζουν μέλη και στελέχη των δύο αυτών κομμάτων να συναινέσουν στην δημιουργία κυβέρνησης εθνικής λύσης.

Η απομάκρυνση όμως των δύο αρχηγών είναι πολύ δύσκολη λίγες μέρες πριν τις πιθανές επαναληπτικές εκλογές.

Η παραμονή τους όμως θα σημάνει περαιτέρω καθίζηση των ποσοστών.

Ο αέρας της νίκης ευνοεί τον Τσίπρα που μπορεί να τους κερδίσει άνετα, σημειωτέο ότι το ποσοστό της αποχής θα πέσει δραματικά.

Αυτή η εξέλιξη πιθανά θα ενισχύσει την ακροδεξιά σε όλες τις συνιστώσες της.

Το τρίτο βαρίδι είναι η αδιάλλακτη στάση του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ δεν μπορεί να κατηγορηθεί για ασυνέπεια λόγων και έργων όμως μπορούσε να συμμετέχει σε μία ολιγόχρονη συγκυβέρνηση ειδικού σκοπού όπως είναι η καταγγελία του μνημονίου, η ψήφιση της απλής αναλογικής, η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, η αποκατάσταση των μισθών, ημερομισθίων και συντάξεων κτλ.

Η ιδεολογική μάχη ανάμεσα στις αριστερές δυνάμεις μπορούσε να αφεθεί για αργότερα.

Το πρώτο βαρίδι, Σαμαράς, καλεί σε πανστρατιά αυτούς που ο ίδιος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έδιωξε. Σήμερα αυτό δεν είναι εφικτό και η κίνηση γίνεται υπό το κράτος του πανικού για την επερχόμενη αποπομπή του απ’ την ηγεσία της ΝΔ.

Αν η ΝΔ πάει στις κάλπες με ένα ουδέτερο και ήπιο προσωρινό αρχηγό όπως πχ τον Αβραμόπουλο τότε έχει πιθανότητες να αποφύγει τα χειρότερα δλδ τον καταποντισμό.

Το δεύτερο βαρίδι, Βενιζέλος, μπορεί να δεχτεί την συγκρότηση αντιμνημονιακού μετώπου ακόμη και αποσύροντας τις δεσμεύσεις του έναντι της τρόικα αλλά ο πολιτικός χρόνος είναι μικρός για να μπορέσει να ξαναφέρει τους παλιούς ψηφοφόρους πίσω.

Το τρίτο βαρίδι ,ΚΚΕ, με την βεβαιότητα ότι οι δυνάμεις του θα παραμείνουν σταθερές δεν προτίθεται να παίξει στο κυβερνητικό παιγνίδι. Η ενσωμάτωση ψηφοφόρων στο ΚΚΕ είναι τόσο δύσκολη όσο και η απομάκρυνσή τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις σκέψεις της ηγεσίας του να κατέβει στις εκλογές σαν ένα κόμμα και όχι σαν συνασπισμός κομμάτων ενισχύει την άποψη ότι πάμε για εκλογές. Το μπόνους των 50 εδρών είναι μεγάλο δέλεαρ για τον Τσίπρα και χρυσή ευκαιρία να νικήσει κατά κράτος τον παλιό δικομματισμό.

Η προσπάθεια του Σαμαρά για ανάδειξη του δίπολου κεντροδεξιά, κεντροαριστερά δεν έχει τουλάχιστον σήμερα δυνατότητα επιτυχίας, η ΝΔ είναι βαριά πληγωμένη μετά τις απανωτές ήττες του 2009 και την πρόσφατη.

Το νέο πολιτικό σκηνικό θα είναι, μόνο λίγες μέρες μετά τις εκλογές της 6ης Μάη, πολύ διαφορετικό όχι μόνο στα ποσοστά αλλά και στα κόμματα που θα συμμετέχουν, ήδη προετοιμάζεται η σύμπραξη των νεοφιλελεύθερων κομμάτων.

Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς το μέλλον του Καμμένου, δεν υπάρχει προηγούμενο που να μας οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα για το πως θα αντιμετωπιστεί απ’ τους πολίτες γιατί είναι νεοσύστατο κόμμα.

Η Κατσέλη και ο Καστανίδης πιθανά θα ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με υγεία και υπομονή θα παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις.

ideopigi

 


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.