Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Nemesis on Forum: Γενική συζήτηση 12Φίλε no more, 1. Αν το σπίτι είναι σε υποθήκη λόγω δανείου (υποθέτω στεγαστικό) τότε πρέπει να δεχτεί την πώληση η Τράπεζα όπου η υποθήκη και το χρέος μεταφέρεται στον…
  • no more on Forum: Γενική συζήτηση 12κάτι ακόμα, όταν λένε ότι μπορούν να καλούν μια φορά ανά 2η μέρα, εννοούν εργάσιμη μέρα;; δηλαδή άμα σε καλέσουν παρασκευή μπορούν να ξανακαλ΄σεουν δευτέρα;; ή θα πρέπε…
  • no more on Forum: Γενική συζήτηση 12καλησπέρα, ζήτησα και πήρα το αρχείο κλήσεων από εισπρακτική εταιρία, λείπουν πολλές κλήσεις γιατί κάνω και εγώ ηχογραφήσεις αλλά έχω μέσα στο αρχείο τους 2 κλήσεις απα…
  • tleon on Forum: Γενική συζήτηση 12Δηλαδή την πάτησε ο φίλος μου...
  • begar on Forum: Γενική συζήτηση 12Από τη στιγμή που θα μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία στο παιδί του, αρχίζει προθεσμία 5 ετών, μέσα στην οποία η τράπεζα μπορεί να τον κυνηγήσει για καταδολίευση και να α…
  • tleon on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημερα σε όλους. Μια βοήθεια για ένα φίλο και συνάδελφο θα ήθελα. Είναι φορτωμένος με δάνεια πάνω από 35000. Έχει το πατρικό του στο όνομά του, ένα παλιο σπίτι όχι τί…
Minilink

Τρίζουν τα θεμέλια της κυβέρνησης – Αποστάσεις από το Μαξίμου παίρνει ο Βενιζέλος για τα νέα μέτρα

Ισχυρούς τριγμούς στα θεμέλια της τρικομματικής κυβέρνησης προκαλεί ο καθορισμός των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013 -2014, ενώ σήμερα στις 17:00 έχει προγγραματισθεί το νέο, κρίσιμο  ραντεβού των τριών πολιτικών αρχηγών, κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, παίρνει σαφείς αποστάσεις από τη “γραμμή” της ΝΔ και του Μαξίμου όσον αφορά στην τακτική που ακολουθείται για τον καθορισμό των νέων μέτρων.
Μάλιστα δεν δίστασε να δηλώσει πως στην συνάντηση που είχε με την τρόικα ήταν… υπονομευμένη, καθρεφτίζοντας την συνάντηση που είχε ο Α. Σαμαράς με τους εκπροσώπους της τριμερούς.
Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το ΠΑΣΟΚ:
Αν η κυβέρνηση αποδεχθεί τη λογική πως η λήψη πρόσθετων μέτρων 11, 5 δις, από τα οποία περισσότερα από 6 αφορούν περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, είναι προϋπόθεση για να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, τότε:
– Η πίεση για τη λήψη πρόσθετων μέτρων δεν θα σταματήσει πουθενά.
– Θα έχει πολύ μικρή σημασία η παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.

Το παρασκήνιο της χθεσινής ημέρας…

Ανακοινώνονται μέσα στον Αύγουστο τα 20+1 μέτρα – φωτιά για την οικονομία, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου. Πρόκειται για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, τα οποία θα επιχειρήσουν να αποκρυσταλλώσουν πλήρως σε νέα σύσκεψη αύριο Τετάρτη οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, κ. κ. Α. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος, Φ. Κουβέλης.
Η Τρόικα είχε το πρωί συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ το μεσημέρι είδε και τον Ευ. Βενιζέλο. ΄Οπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση επιθυμεί το σπάσιμο σε δύο δόσεις του πακέτου των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, για να μπορέσει να πάρει ανάσα η οικονομία και τα ελληνικά νοικοκυριά.

Η συνάντηση Βενιζέλου – τρόικας

Στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου με την τρόικα βρέθηκαν όλα τα μείζονα ζητήματα του πολιτικού πλαισίου των σχέσεων της Ελλάδας με τους θεσμικούς εταίρους.
Σύμφωνα με πηγές από την Ιπποκράτους “ετέθησαν τα θέματα με ευθύ τρόπο και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ενημερώσει σχετικά τους πολιτικούς αρχηγούς στην αυριανή συνάντησή τους”.

Σύσκεψη για τις αποκρατικοποιήσεις

Στο μεταξύ, το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.
Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Π. Μηταράκης και η νέα ηγεσία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου ΤΑΙΠΕΔ Τ. Αθανασοπουλος και Γ. Εμίρης.
Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη στο επίκεντρο βρέθηκε και το σχέδιο για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, όπου επιχειρείται πάση θυσία επιτάχυνση.
Πλέον οι προσδοκίες για το 2012 είναι χαμηλές ωστόσο επιχειρείται να γίνουν άμεσα κάποιες εντυπωσιακές κινήσεις με στόχο την αναστροφή του κλίματος αλλά και να ολοκληρωθούν πάνω από 70 νομικές διαδικασίες που εκκρεμούν λόγω εκλογών για να ωριμάσουν προκηρύξεις έργων.

Τετ α τετ τρόικας – Σαμαρά

Στην χθεσινή  συνάντηση τρόικας – Σαμαρά, οι τεχνοκράτες ζήτησαν από τον πρωθυπουργό διευκρινίσεις για ορισμένα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Παράλληλα, μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε πως μετά τη συνάντηση που είχε με την Τρόικα την Παρασκευή και την σύσκεψη με τους δύο άλλους κυβερνητικούς εταίρους χθες, θεώρησε σκόπιμο να ζητήσει εκ νέου συνάντηση με τους Τροϊκανούς.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Βενιζέλος, επιμένει πως στηρίζει απόλυτα την κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά προσωπικά, αλλά φροντίζει να έχει τη δική του ατζέντα και συζητήσεις, χθες με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη όπου συμφώνησαν σε κοινή γραμμή πλεύσης και σήμερα με την συνάντηση που θα έχει στο γραφείο του με την Τρόικα.

Σχετικά με τα 20+1 μέτρα, όπως μετέδιδε χθες κατ’ αποκλειστικότητα το www.bankingnews.gr:

Λιτότητα 13,215 δις. ευρώ έως το 2016 ζητάει η Τρόικα από την κυβέρνηση προκειμένου να «ανάψει» το «πράσινο φως» για την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής.
Η πρόταση που έχουν υποβάλλει οι εκπρόσωποι της Ε.Ε. και του ΔΝΤ στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά προβλέπει ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να παρατείνει κατά δύο χρόνια το πρόγραμμα της, δηλαδή το έλλειμμα να μειωθεί κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2016, αντί του 2014, θα πρέπει να λάβει πρόσθετα μέτρα ύψους 1,715 δις. ευρώ.

Εκ των οποίων τα 2,033 δις. ευρώ θα πρέπει να επιβληθούν το 2015 και τα 688 εκατ. ευρώ το 2016.
Εφόσον η κυβέρνηση συμφωνήσει σε αυτήν την πρόταση, η οποία θα εξεταστεί στη σημερινή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών τότε η Αθήνα θα μπορέσει να λάβει την επιπλέον χρηματοδότηση των 20 δις. ευρώ που είναι αναγκαία για την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος.
Σύμφωνα με τους δανειστές μόνο έτσι θα μπορέσει η Ελλάδα να ξεπεράσει τις σοβαρές ενστάσεις που έχουν διατυπώσει ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης για την χορήγηση νέων κεφαλαίων προς την χώρα μας.
Ένα ακόμη «αγκάθι» που σχετίζεται με την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και το οποίο θα πρέπει να ξεπεράσει η χώρα μας είναι αυτό που έχει να κάνει με τη μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ το 2020 από 160,6% του ΑΕΠ φέτος. Η παράταση της προσαρμογής θα πάει πίσω και τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα μείωναν το χρέος, προκαλώντας έτσι ένα νέο πονοκέφαλο στην Τρόικα σχετικά με την υποχώρηση του ελληνικού χρέους.
Μία πιθανή λύση θα ήταν ένα νέο «κούρεμα», σενάριο το οποίο έχει αρχίσει ήδη να δουλεύεται…
Αυτά προκύπτουν από την επικαιροποίηση των δράσεων του Μεσοπρόθεσμου στην οποία προχώρησαν τις προηγούμενες μέρες οι ελεγκτές της Τρόικας στις επαφές που είχαν με τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.
Το «bankingnews» έχει στην κατοχή του  το αναλυτικό κείμενο του σχεδίου των διαπραγματεύσεων (MTFS Implemention plan ), 30 σελίδων στο οποίο:
– Αναλύονται οι παρεμβάσεις του νέου Μεσοπρόθεσμου από το 2012 έως το 2016. Τα μέτρα κατανέμονται σε 6,036 δις. ευρώ για το 2012, 1,675 δις. ευρώ για το 2013, 2,783 δις. ευρώ για το 2014, 2.033 δις. ευρώ για το 2015 και 688 εκατ. ευρώ για το 2016.
– Η αποδοτικότητα των μέτρων σε σχέση με περσινό Μεσοπρόθεσμο ( MTFS) και σε σχέση με το Μνημόνιο 2 και τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό
– Οι δράσεις του Μνημονίου που έχουν προχωρήσει (done), και αυτές που δεν παρουσιάζουν καμία βελτίωση ( no action) όπως είναι η φορολογική μεταρρύθμιση, η εργασιακή εφεδρεία, οι έλεγχοι για τα προνοιακά επιδόματα, οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις φορέων, η αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ κ.α.
Στο ίδιο σχέδιο αναλύονται τα «20 + 1» μέτρα, αξίας 13, 215 δις. ευρώ που ζητά η Τρόικα για την περίοδο 2012 – 2016. Στο «πακέτο» αυτό περιλαμβάνονται:

Περικοπές μισθών στο δημόσιο τομέα (Cut Public Sector Wage Bill) για την εξοικονόμηση εσόδων ύψους 1,637 δισ. ευρώ έως το 2016.

Κλιμακωτές περικοπές σε όλες τις συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ. Το δημοσιονομικό όφελος μαζί με την κατάργηση της 13ης και της 14ης επικουρικής σύνταξης, θα ανέλθει σε 1,627 δις. ευρώ για το 2012, 2079 δις. ευρώ για το 2013, 501 εκατ. ευρώ για το 2014 και 570 εκατ. ευρώ για το 2015.

Παρεμβάσεις για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των εικονικών συνταξιούχων. Φέτος εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν 34 εκατ. ευρώ από τον εντοπισμό των συνταξιούχων –μαϊμού και άλλα 47 εκατ. ευρώ το 2013!. Το 2011 τα ποσά που γλίτωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία από την καταβολή συντάξεων σε εικονικά πρόσωπα ανήλθαν σε 1 εκατ. ευρώ…

Περικοπές εποχικών επιδομάτων. Μέτρο άκρως επιζήμιο για όσους εργάζονται στον τουριστικό και στον επισιτιστικό κλάδο. Παρ ΄όλα αυτά η Τρόικα πιέζει για την εξοικονόμηση 80 εκατ. ευρώ το 2013 από τον περιορισμό αυτών επιδομάτων, 80 εκατ. ευρώ το 2014 και 50 εκατ. ευρώ το 2015.

Καθιέρωση νέων αυστηρότερων εισοδηματικών κριτηρίων για την χορήγηση του επιδόματος του ΕΚΑΣ. Φέτος θα πρέπει να βρεθούν 110 εκατ. ευρώ έναντι 10 εκατ. ευρώ το 2011.

Περιορισμό των επιδομάτων ανεργίας κατά 50 εκατ. ευρώ το 2012 παρά το φάντασμα της ανεργίας που πλανάται πάνω από τα ελληνικά νοικοκυριά.

Κατάργηση φορέων Γενικής Κυβέρνησης. Αναμένεται σχέδιο προτάσεων ανά Υπουργείο. Εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν 25 εκατ. ευρώ το 2013 και 135 εκατ. ευρώ το 2014.

Αναδιάρθρωση ΔΕΚΟ ( Restructure State – Owned Enterprises) με στόχο την εξοικονόμηση 1,32 δις. ευρώ στην πενταετία 2012 – 2016. Η τρόικα έχει υπολογίσει τη φετινή απόδοση του μέτρου στα 417 εκατ. ευρώ., σε 331 εκατ. ευρώ για το 2013, σε 298 εκατ. ευρώ για το 2014 και σε 274 εκατ. ευρώ το 2015.

Περικοπές 904 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ( Cut public Investment Budget).

Εφαρμογή Ενιαίου Μισθολογίου στις ΔΕΚΟ. Η απόδοση του μέτρου εκτιμάται σε 352 εκατ. ευρώ από φέτος έως και το 2015. Φέτος θα εξοικονομηθούν 200 εκατ. ευρώ.

Αυξήσεις έως 25% στις τιμές των εισιτηρίων. Οι αυξήσεις θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2013 και τα πρόσθετα έσοδα για τον προϋπολογισμό υπολογίζονται σε 240 εκατ. ευρώ για την διετία 2013 – 2014.

Περικοπές 400 εκατ. ευρώ σε αμυντικές δαπάνες ( Cut Defense Expenses ).

Περικοπές 1,416 δις. ευρώ σε φαρμακευτικές δαπάνες ( Cut Pharmaceutical Expenses). Το 1 δις, ευρώ θα πρέπει η κυβέρνηση να το «κόψει» από φέτος.

Εξοικονόμηση δαπανών 3,7 δις. ευρώ από τα ασφαλιστικά Ταμεία. Οι πρώτες περικοπές ύψους 1,627 δις. ευρώ θα ξεκινήσουν από φέτος και ακολουθούν 279 εκατ. ευρώ για το 2013, 501 εκατ. ευρώ για το 2014 και 570 εκατ. ευρώ για το 2015.

Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών και των ειδικών φορολογικών καθεστώτων. Μέτρο που θα εκτιμάται ότι θα εισφέρει στα κρατικά ταμεία το ποσό των 7,579 δις. ευρώ από φέτος έως και το 2016.

Βελτίωση του συστήματος συλλογής των φόρων. Προβλέπονται συνολικά έσοδα 1,8 δις. ευρώ για το σύνολο της πενταετίας 2012 – 2016. Αυτά θα προέλθουν 494 εκατ. ευρώ από τον ΦΠΑ, 369 εκατ. ευρώ από τα φυσικά πρόσωπα, 494 εκατ. ευρώ από τα Νομικά, 308 εκατ. ευρώ από τον περιορισμό του λαθρεμπορίου και 188 από τους ΕΦΚ.

Από την αναδιάρθρωση του συστήματος των φόρων στην περιουσία. Εκτιμάται ότι θα μαζευτούν 2,183 δισ. ευρώ έως το 2016. Τα 905 εκατ. ευρώ θα εισπραχθούν το 2013 και τα 714 εκατ. ευρώ το 2014.

Εξίσωση ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης για να «έρθουν» έσοδα 424 εκατ. ευρώ το 2012 και 503 εκατ. το 2013.

Περικοπές στα ποσά των ενοίκων που πληρώνει το Δημόσιο για την στέγαση των υπηρεσιών του. Η κυβέρνηση έδωσε υποσχέσεις ότι από αυτόν τον τομέα θα εξοικονομηθούν δαπάνες 45 εκατ. ευρώ.

Εφαρμογή σχεδίου αναδιάρθρωσης των ΟΤΑ, με δημοσιονομικό όφελος 100 εκατ. ευρώ για το 2012, 70 εκατ. ευρώ το 2013, 130 εκατ. το 2014, 169 εκατ. ευρώ το 2015 και 175 εκατ. ευρώ το 2016. Σύνολο 802 εκατ. ευρώ.

Κλείσιμο ΑΕΙ – ΤΕΙ για να περισσέψουν 30 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία.

www.bankingnews.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>