Τρίμηνη παράταση προθεσμίας κατάθεσης στοιχείων για τα κόκκινα δάνεια

Μετά την τροποποίηση του ν. 3869/2010 με το ν. 4336/2015 (ΦΕΚ Α 94/14.08.2015)  και την έκδοση της K.Y.A. 8986 (ΦΕΚ 2208/14.10.2015), όσοι είχαν καταθέσει αίτηση, στα Ειρηνοδικεία της Χώρας, για την υπαγωγή τους στο ν. 3869/2010 (Περί Υπερχρεωμένων Φυσικών Προσώπων), μέχρι και τις 14.08.2015, υποχρεούνταν το αργότερο έως τις 19 Φεβρουαρίου 2016 να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία της εκκρεμούς αιτήσεώς τους.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι είχε γίνει δέκτης παραπόνων μελών του «ότι οι τράπεζες καθυστερούσαν, υπερβολικά, τη χορήγηση των προβλεπόμενων βεβαιώσεων οφειλών, με αποτέλεσμα πάρα πολλοί συμπολίτες μας κινδύνευαν να μην προλάβουν, έως τις 19 Φεβρουαρίου 2016, να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία των αιτήσεων τους, γεγονός που θα είχε δυσμενέστατες, για αυτούς, συνέπειες, αφού θα θεωρηθεί ότι παραβαίνουν το καθήκον αληθείας».

 Ήταν δε βέβαιο, συνεχίζει το ΚΕ.Π.ΚΑ., πως ο φόρτος εργασίας, που θα αντιμετώπιζαν τα Ειρηνοδικεία, όσο πλησίαζε ο χρόνος λήξης της προθεσμίας, θα είναι τόσο μεγάλος, που θα ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να γίνει αξιοπρεπής διαχείριση όλων αυτών των επικαιροποιήσεων.

«Η κατάσταση αυτή επιτείνονταν και γίνονταν ακόμη δυσκολότερη, δεδομένου ότι οι δικηγόροι απείχαν, από τα καθήκοντά τους, με αποτέλεσμα να μην γίνονται επικαιροποιήσεις και για το λόγο αυτό. Για αυτό στις 29 Ιανουαρίου 2016 το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών απέστειλε, επιστολή, προς τον κ. Αντώνιο Παπαδεράκη, Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, την οποία κοινοποίησε στους κ.κ. Γεώργιο Σταθάκη, Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και  Ευκλείδη Τσακαλώτο, Υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητούσαμε την παράταση επικαιροποιήσης των στοιχείων.  Στις 10 Φεβρουαρίου 2016 η κυβέρνηση με την τροπολογία 175/48  έδωσε την παράταση που διεκδίκησε το ΚΕ.Π.ΚΑ. και η νέα πλέον καταληκτική ημερομηνία είναι η 4η Μαΐου 2016», τονίζεται.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. χαιρετίζει την αποδοχή και υλοποίηση από την κυβέρνηση, του αιτήματός για «παράταση προθεσμίας κατάθεσης στοιχείων για τα κόκκινα δάνεια».

Για περισσότερες πληροφορίες: ΚΕ.Π.ΚΑ., τηλ. 2310-233333, ώρες 09:00 – 14:30.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

4 σκέψεις σχετικά με το “Τρίμηνη παράταση προθεσμίας κατάθεσης στοιχείων για τα κόκκινα δάνεια

 • 18/02/2016, 00:49
  Permalink

  καλό και το disqus, αλλά τώρα χάθηκαν όλα τα σχόλια, οι παρατηρήσεις, οι εμπειρίες, που τίς θεωρούσα πολύ χρήσιμες. Επιπλέον, στα πλάγια δεν φαίνονται τα τελευταία σχόλια ώστε να μπορείς να απαντήσεις… δεν μου αρέσει

  Σχολιάστε
  • 18/02/2016, 01:00
   Permalink

   Τα παλιά σχόλια βρίσκονται σε διαδικασία εισαγωγής στο disqus. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρίας, χρειάζονται ως 24 ώρες μέχρι να εμφανιστούν όλα.
   Όσον αφορά τη στήλη με τα τελευταία σχόλια, ψάχνω να βρω μια αντίστοιχη λύση, που να λειτουργεί με το disqus.

   Η αλλαγή έγινε, γιατί δυό φορές κινδύνεψα να χάσω όλα τα σχόλια, παρά τα πολλαπλά συστήματα backup που χρησιμοποιώ.
   Τώρα, θα βρίσκονται όλα αποθηκευμένα στους server της disqus.

   Σχολιάστε
 • 18/02/2016, 23:45
  Permalink

  24 ώρες πέρασαν και εμφανίζεται εις διπλούν το ένα δέκατο των σχολίων, και δεν ξέρω και να σε βοηθήσω,,,

  Σχολιάστε
  • 19/02/2016, 00:05
   Permalink

   Τα σχόλια έχουν εισαχθεί όλα. Δεν υπάρχει κάτι που λείπει.
   Τώρα, αν κάπου εμφανίζονται διπλά, αυτά θα τα σβήσω χειροκίνητα σιγά σιγά.
   Δυστυχώς ήταν μπελαλίδικη η μεταφορά, γιατί η βάση δεδομένων είχε περίπου 28.000 σχόλια.
   Πιστεύω όμως ότι από δω και πέρα το σύστημα θα λειτουργήσει καλύτερα με το disqus.

   Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.