Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα Quest , εγώ είχα κάνει 2 γραπτά αιτήματα προς την Alpha Bank με την φυσική παρουσία μου σε κατάστημα και προσκομίζοντας όσα χαρτιά μου ζητήθηκαν Ε1, Ε9, ταυτότ…
  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Και δεν το λέτε εξ'αρχής οτι δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας? Και Διαταγή Πληρωμής να βγάλουν δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
  • DIMITRIS 75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Νίκο καλησπέρα, Σχετικά με την καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και εμένα μου είπανε από τον Συνήγορο του καταναλωτή πως κοστίζει 80 ευρώ. Λειτουργεί καθαρά αποτρεπτι…
Minilink

Τραπεζίτες εις θάνατο

Σε θάνατο καταδίκασαν οι ιρανικές αρχές τους… τραπεζίτες που πρωταγωνίστησαν στο μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Οπως έγινε γνωστό από τα ΜΜΕ, οι τέσσερις τραπεζίτες που εμπνεύστηκαν την τραπεζική απάτη που είχε προκαλέσει αναταραχή στην κυβέρνηση του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ τον Σεπτέμβρη του 2011 θα οδηγηθούν στην… αγχόνη. Πέραν των τεσσάρων, από τους 35 εναπομείναντες κατηγορουμένους στην υπόθεση υπεξαίρεσης, οι δύο καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη, ενώ οι υπόλοιποι θα εκτίσουν ποινές έως και 25 χρόνια.

Η υπόθεση υπεξαίρεσης είχε έρθει στο φως πριν από περίπου 8 μήνες και αφορούσε πλαστά έγγραφα που φέρεται να χρησιμοποίησαν οι διευθυντές της ιρανικής επενδυτικής τράπεζας Saderat για να εξασφαλίσουν δάνεια συνολικού ύψους 2,6 δισ. δολαρίων, προκειμένου να αγοράσουν κρατικές επιχειρήσεις, ανάμεσα στις οποίες και η εθνική χαλυβουργία.

Οι κινήσεις της τραπεζικής «συμμορίας» είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθούν στον… άσο χιλιάδες μικροκαταθέτες, καθώς η τράπεζα βρέθηκε σε δεινή θέση όταν αποκαλύφθηκε η μαύρη τρύπα στα ταμεία της.

Οπως επισημαίνουν αναλυτές, η τιμωρία που επιβλήθηκε στους κατηγορουμένους είχε στόχο τον «παραδειγματισμό» και τον κατευνασμό της κοινής γνώμης, που κατηγορεί την πολιτική ελίτ πως καλύπτει τους «φίλους» της τους τραπεζίτες.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Τραπεζίτες εις θάνατο

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>