ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Νέα αύξηση του ELA από την ΕΚΤ κατά 1,5 δισ. ευρώ – Προσδοκίες για συμφωνία

Στην αύξηση του ορίου έκτακτης ρευστότητας μέσω του μηχανισμού ELA για τις ελληνικές τράπεζες προχώρησε σήμερα το δ.σ. της ΕΚΤ, ανταποκρινόμενο στο ελληνικό αίτημα,  την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαπραγματευτικός μαραθώνιος στις Βρυξέλλες.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το όριο αυξήθηκε κατά 1,5 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η ΕΚΤ δηλώνει έτοιμη να συνεδριάσει οποτεδήποτε χρειαστεί, προκειμένου να καλύψει τις έκτακτες ανάγκες των ελληνικών τραπεζών.
Δύσκολη είναι η σημερινή ημέρα για τις ελληνικές τράπεζες, με το βλέμμα όλων να βρίσκεται στραμμένο στη Σύνοδο Κορυφής.

Τραπεζικοί κύκλοι εκτιμούν ότι θα υπάρξει μια ανησυχία από πλευράς καταθετών, ωστόσο η υποβολή νέας πρότασης από την ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές και τα πρώτα θετικά σήματα από την Κομισιόν, δημιουργούν προσδοκίες για την επίτευξη συμφωνίας και την αποφυγή “ατυχήματος”.

To Reuters εκτιμά ότι οι εκροές μπορούν να φτάσουν σήμερα το 1 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, το ELA αυξήθηκε κατά 1,8 δισ. ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες. Την προηγούμενη εβδομάδα οι εκροές ξεπέρασαν τα 4 δισ. ευρώ, ωστόσο παρά την ανησυχία δεν καταγράφηκε πανικός, ούτε ουρές στα ATMs.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.