Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Νέα αύξηση του ELA από την ΕΚΤ κατά 1,5 δισ. ευρώ – Προσδοκίες για συμφωνία

Στην αύξηση του ορίου έκτακτης ρευστότητας μέσω του μηχανισμού ELA για τις ελληνικές τράπεζες προχώρησε σήμερα το δ.σ. της ΕΚΤ, ανταποκρινόμενο στο ελληνικό αίτημα,  την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαπραγματευτικός μαραθώνιος στις Βρυξέλλες.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το όριο αυξήθηκε κατά 1,5 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η ΕΚΤ δηλώνει έτοιμη να συνεδριάσει οποτεδήποτε χρειαστεί, προκειμένου να καλύψει τις έκτακτες ανάγκες των ελληνικών τραπεζών.
Δύσκολη είναι η σημερινή ημέρα για τις ελληνικές τράπεζες, με το βλέμμα όλων να βρίσκεται στραμμένο στη Σύνοδο Κορυφής.

Τραπεζικοί κύκλοι εκτιμούν ότι θα υπάρξει μια ανησυχία από πλευράς καταθετών, ωστόσο η υποβολή νέας πρότασης από την ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές και τα πρώτα θετικά σήματα από την Κομισιόν, δημιουργούν προσδοκίες για την επίτευξη συμφωνίας και την αποφυγή “ατυχήματος”.

To Reuters εκτιμά ότι οι εκροές μπορούν να φτάσουν σήμερα το 1 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, το ELA αυξήθηκε κατά 1,8 δισ. ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες. Την προηγούμενη εβδομάδα οι εκροές ξεπέρασαν τα 4 δισ. ευρώ, ωστόσο παρά την ανησυχία δεν καταγράφηκε πανικός, ούτε ουρές στα ATMs.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>