Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Τριπλασίασε η ΕΚΤ τις αγορές ομολόγων την περασμένη εβδομάδα

Σε 3,8 δισ. ευρώ αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα η αξία των ομολόγων της Ευρωζώνης που αγόρασε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παράλληλα με τις επιτυχείς δημοπρασίες Ιταλίας και Ισπανίας.

Την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, η ΕΚΤ είχε αγοράσει ομόλογα ύψους 1,1 δισ. ευρώ. Από την έναρξη του προγράμματος -το οποίο προκαλεί δυσφορία στη Γερμανία- η ΕΚΤ έχει έχει αγοράσει ομόλογα συνολικής αξίας 241 δισ. ευρώ.

Στόχος του προγράμματος είναι η εκτόνωση της πίεσης των αγορών στα επιτόκια των ευρωπαϊκών ομολόγων, και πράγματι οι δημοπρασίες Ιταλίας και Ισπανίας εξελίχθηκαν θετικά την περασμένη εβδομάδα.

Η διοίκηση της ΕΚΤ έχει επανειλημμένα τονίσει πως το πρόγραμμα θα έχει περιορισμένη εφαρμογή, αντιστεκόμενη στις εκκλήσεις κυεβρνήσεων να «ανεβάσει» ταχύτητα. Ο επικεφαλής της, Μάριο Ντράγκι, έχει σημειώσει πως τη θέση του πως η μείωση ελλειμμάτων και η βελτίωση του οικονομικού κλίματος, που θα βελτιώσουν το κλίμα στις αγορές, είναι αρμοδιότητα των κυβερνήσεων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>