Τροποποίησε υπέρ δανειολήπτη προηγούμενη απόφαση του το Ειρηνοδικείο Χανίων

Στην τροποποίηση προηγούμενης απόφασης του με μια νέα προχώρησε το Ειρηνοδικείο Χανίων, μειώνοντας το ποσό δόσης δανειολήπτη κατά 50%.

Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης με την προηγούμενη απόφαση ο δανειολήπτης καλείτο να πληρώσει συνολικό ποσό μηνιαίως 514 Ευρώ και με την νέα απόφαση 275 Ευρώ.

Επί της ουσίας της υπόθεσης ,ο δανειολήπτης, που είναι μέλος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, απευθύνθηκε στο δικαστήριο για δεύτερη φορά, όχι για να ρυθμίσει ,αλλά για να χαμηλώσει την μηνιαία δόση του , καθώς υπήρξε σημαντική μείωση στον μισθό του. Η αίτηση κατατέθηκε με την συνδρομή συνεργαζόμενου με την ΄Ενωση δικηγόρου των Χανίων.

Με την νέα αίτηση υπήρξε η αιτιολογία της ουσιαστικής μείωσης του μισθού του ένεκα τούτου ,ζήτησε να τροποποιηθεί η υπαρ.397/2011 απόφαση , με μείωση του ύψους των μηνιαίων καταβολών προς τους πιστωτές του,

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της η Ένωση μεταξύ άλλων αναφέρει επίσης:

“O δανειολήπτης, είναι υπάλληλος σε ΔΕΚΟ, ηλικίας 50 ετών, πατέρας πολύτεκνος, με τέσσερα παιδιά, με μη εργαζόμενη σύζυγο ,και χωρίς εισόδημα από περιουσία με μόνη εξαίρεση, ένα αυτοκίνητο έτους κυκλοφορίας το 1961.

Ο ίδιος κατά την πρώτη κατάθεση της αίτησης είχε μηνιαίο εισόδημα 2.116,67 από τον μισθό του και εισόδημα από μία μισθωμένη κατοικία 260 Ευρώ /μήνα , συγχρόνως δε, είναι και ενοικιαστής σε άλλη κατοικία ,με το ίδιο ποσό ενοικίου ,(¨κατάσταση μη τροποποιημένη) είναι και συνιδιοκτήτης κατά 37,50%, δύο αγρών1500 τ.μ έκαστος. στοιχείων βάσει των οποίων εκδόθηκε η υπαρ.397/2011 απόφαση από το Ειρηνοδικείο Χανίων,με την οποία κλήθηκε να πληρώσει για μια τετραετία το ποσό των 26.688 Ευρώ, να εξαίρει της εκποίησης την κύρια κατοικία, του δόθηκε περίοδο χάριτος τεσσάρων ετών (καταβολή 1-1-2016),και μετά τη λήξη της περιόδου χάριτος, να πληρώσει 350 Ευρώ επί 144 μήνες =50.400 Ευρώ Δηλαδή από το συνολικό χρέος, των 95.426,48 -26,688 -50.400= 18.338,48 “κούρεμα”

Βασικά είναι χρεωμένος σε τρεις Τράπεζες, με μεγάλο αριθμό δανείων (στεγαστικά, καταναλωτικά ,πιστωτικές κάρτες) καλούμενος μέχρι χθες να πληρώσει 2.500/μήνα, σε συνολικό χρέος 95.426,48 Ευρώ .Δηλαδή από το συνολικό χρέος, των 95.426,48 -26,688 -50.400= 18.338,48 “κούρεμᔨ

Με την νέα απόφαση καλείται να πληρώσει 275 Ευρώ ,από 514 Ευρώ που είχε καθοριστεί στην πρώτη απόφαση

΄Επειτα από την παραπάνω ουσίας και σημαντική απόφαση, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί για άλλη μια ακόμα φορά ,τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ,, να μη διστάζουν να κάνουν χρήση ,των ευεργετικών διατάξεων του Ν.3869/2010, αλλά και ακόμα να ζητήσουν την συνδρομή και συμπαράσταση της ΄Ενωσης, η οποία διαθέτει έμπειρο επιστημονικό προσωπικό,από εθελοντές, έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του

Επίσης ζητάμε από τα “υπερχρεωμένα νοικοκυριά” να κατανοήσουν ότι και σε περίπτωση μείωσης των εισοδημάτων τους, με εμφάνιση αδυναμίας πληρωμής της δόσης του χρέους, που έχει αποφασιστεί από το δικαστήριο, ΄προκειμένου να αφήσουν δόσεις απλήρωτες και να αφήσουν να αναβιώσει το παλιό χρέος τους, έχουν το δικαίωμα να έρθουν στο Ειρηνοδικείο και να αιτήσουν τροποποίηση της αρχικής απόφασης, σύμφωνα με τα νέα οικονομικά τους δεδομένα.”

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Τροποποίησε υπέρ δανειολήπτη προηγούμενη απόφαση του το Ειρηνοδικείο Χανίων”

  1. έα δικαίωση υπερχρεωμένου επαγγελματία σε χωριό του νομού Χανίων επήλθε με την υπ’ αρ. 78/2012 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, όπως γνωστοποίησε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ο υπερχρεωμένος δανειολήπτης κατέθεσε αίτηση στο Ειρηνοδικείο Χανίων διότι χρωστούσε σε τρεις τράπεζες και τα χρέη του προέρχονται από την επαγγελματική του δραστηριότητα και είναι κατά κύριο λόγο στεγαστικά, με εγγυητή αυτόν. Πέτυχε παρά την έλλειψη συναίνεσης της δεύτερης τράπεζας η αίτησή του να γίνει δεκτή από το Ειρηνοδικείο Χανίων και ήρθε σε συναίνεση με τις άλλες δύο πιστώτριες τράπεζες. Με την απόφαση του Ειρηνοδικείου, το δικαστήριο θεωρεί ότι επήλθε μεταξύ των διαδίκων συμβιβασμός και επικύρωσε το περιεχόμενο στην αίτηση-σχέδιο διευθέτησης των οφειλών και έτσι, πλέον, θεωρείται ότι ανακλήθηκε η ένδικη αίτηση για την απαλλαγή από τα χρέη. Στο μεταξύ, προσωρινή διαταγή με αντικείμενο τη διατήρηση της υπάρχουσας νομικής και πραγματικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας οφειλέτιδας και μέλους της Μοτοσυκλετικής Ένωσης Καταναλωτών –ΜΟΤΕΚ– εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο Αθηνών. Όπως σημειώνει η οργάνωση των καταναλωτών, η προστασία αυτή ισχύει μέχρι τη συζήτηση της κύριας υποθέσεως, η οποία έχει προσδιοριστεί για το έτος 2014, ενώ κρίθηκε από το Δικαστήριο ότι για την έκδοση της προσωρινής διαταγής αρκεί η ύπαρξη εξώδικων οχλήσεων χωρίς να είναι αναγκαία η επίδοση διαταγής πληρωμής. Η ΜΟΤΕΚ χαιρετίζει την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών και σημειώνει ότι «με εξειδικευμένες γνώσεις και σωστή προετοιμασία της εκάστοτε υπόθεσης είναι δυνατή η πλήρης προστασία τους απέναντι στους πιστωτές και στις πρακτικές τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *