Τρύπα 14,4 δισ. στις τράπεζες δείχνουν τα stress tests

Στα 14,4 δισ. ευρώ ανέρχονται οι κεφαλαιακές ανάγκες των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών με βάση το δυσμενές σενάριο των stress tests, με την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς να καλούνται να αντλήσουν τα περισσότερα κεφάλαια. Τα στοιχεία του δυσμενούς σεναρίου είναι πριν από την αφαίρεση του αναβαλλόμενου φόρου και των capital action plans, ο συνυπολογισμός των οποίων περιορίζει το ποσό των αμκ στα 9 δισ. περίπου.

Οι τράπεζες θα ανακοινώσουν τις αυξήσεις κεφαλαίου σε μια εβδομάδα αφού σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές και ενσωματώσεις οι οποίες θα περιορίσουν το αρχικό επίπεδο κεφαλαιακών αναγκών.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι ιδιώτες θα έχουν σχετικά εύκολο έργο στη Eurobank και την Alpha Bank καλύπτοντας το βασικό σενάριο, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής τους και στο δευσμενές, άρα περιορισμό των κεφαλαίων του ΤΧΣ που θα χρειαστούν.

Δυσκολότερα είναι τα πράγματα για την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς, ωστόσο χαρακτηρίζονται αναμενόμενα και διαχειρίσιμα.

Τέλος σημαντικές διαφοροποιήσεις αναμένονται στην Attica Bank όπου το τελικό ποσό της αμκ αναμένεται να περιοριστεί στα 602 εκατ. μετά την αφαίρεση του αναβαλλόμενου φόρου και την αναγνώριση των ωφελειών από τα capital action plans.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.