Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12στην ρυθμιση που εκανα στην eurobank, με καλο κουρεμα, δεν μου εδιναν γραπτως την πρότασή τους, αλλά όταν πήγα στην τράπεζα, πριν την υπογράψω πήρα τηλέφωνο τον δικηγόρ…
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 121) αν ο δικηγόρος είναι νομιμοποιημένος από την τράπεζα που πήρες το δάνειο/κάρτα ή το τυχόν ''fund'' ή την εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων, ναι, αλλά να είναι γραπτή η…
  • begar on Forum: Γενική συζήτηση 12Λοιπόν. Παρακολουθώ τη συζήτηση που κάνετε για τις ρυθμίσεις οφειλών. Θα πω το εξής: Σε όλους, όσοι με πήραν τηλέφωνο και μου τα ζάλιζαν για ευνοϊκές ρυθμίσεις, απάντησ…
  • ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΛΑΤΙΝΗΣ on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2103362548 Κύκλος
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα, Έχεις δίκιο, δεν είδα πως έκανες αίτημα. θα ήθελα αν λάβεις απάντηση από την τράπεζα να την κοινοποιήσεις. Αν κατάλαβα καλά μπορεί ο Χαρακτινιώτης να προτείνε…
  • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2106200159 e-value
Minilink

Τρώμε από τα έτοιμα – Οι Έλληνες καταθέτες δεν έχουν πια λεφτά στην τράπεζα ούτε για τα … τσιγάρα τους!

Ο μέσος όρος του ύψους κατάθεσης ταμιευτηρίου φθάνει τα 1700 ευρώ (ο μεγαλύτερος πληθυσμός κατέχει κατά μέσο όρο 100 ευρώ), ενώ στις προθεσμιακές τα πολλά «κεφάλια», όπως λένε χαρακτηριστικά οι τραπεζίτες, με δυο λόγια η πλειοψηφία των καταθετών, κατέχουν ως 20.000 ευρώ με ταβάνι τα 40.000 χιλιάδες.

Αυτό είναι το μέσο προφίλ των Ελλήνων καταθετών ή αλλιώς των «νοικοκυραίων» όπως τους αποκαλούν, σύμφωνα με αξιόπιστα στοιχεία από ιδιωτική τράπεζα. Με άλλα λόγια από τον Ιούνιο του 2011 οι Έλληνες τρώνε από τα έτοιμα και έφθασαν να έχουν λογαριασμούς έως 1700 ευρώ στο ταμιευτήριο και προθεσμιακές έως 20 χιλιάδες.

Σύμφωνα επίσης με αξιόπιστες πληροφορίες, το 50% των λογαριασμών ταμιευτηρίου αντιπροσωπεύουν μικρά ποσά, έως 20 χιλ. ευρώ, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις το ποσοστό φθάνει έως και το 75% !! Με λίγα λόγια από τα 161 δισ. ευρώ του συνόλου των καταθέσεων, τα 80 δισ. ευρώ αφορούν στους μεσαίους καταθέτες, την «ραχοκοκαλιά» στην οποία στηρίζονται οι τράπεζες.

Επιπλέον, όπως τονίζει εύστοχα στο protothema.gr ανώτατο στέλεχος της λιανικής τραπεζικής, το «κλειδί» της … ζαλάδας που προκλήθηκε από τις τοποθετήσεις πολιτικών στελεχών είναι εξαιρετικά απλό :
Ο καθένας θεωρεί ως αξία αυτό που κατέχει ανάλογα με την δυναμικότητα του. Δηλαδή ένας που κατέχει 500 ευρώ κατάθεση τα θεωρεί σημαντικά, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που τα θεωρεί ένας άλλος καταθέτης που έχει 1 εκατ. ευρώ.

Εθνική Τράπεζα

Όπως τονίζει ο υπεύθυνος λιανικής της Εθνικής Τράπεζας κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος  οι μισές καταθέσεις ταμιευτηρίου κυμαίνονται μεταξύ 10 έως 50 χιλ. ευρώ, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει καις τις προθεσμιακές. Στην Εθνική Τράπεζα, οι συνολικές καταθέσεις ήταν 59,5 δις. ευρώ, έτσι ένα μεγάλο μέρος από τα 29 δισ. ευρώ αποτελούν ποσά έως 50 χιλ. ευρώ, ενώ η μεγαλύτερη μέση κατάθεση ( άνω των 50 χιλ. ευρώ ) κερδίζει υψηλότερα επιτόκια καθώς όλες οι τράπεζες δίνουν μεγαλύτερη απόδοση για όσο μεγαλύτερο διάστημα οι καταθέτες  χρησιμοποιούν τις προθεσμιακές.

Ο κ. Αθανασόπουλος συμπληρώνει ότι «ο κόσμος δεν ακολούθησε  την ζαλάδα που προκλήθηκε σε πολιτικό επίπεδο. Υπήρξε ανησυχία, αλλά οι περισσότεροι είχαν ψυχραιμία».

Η ζημιά στις τράπεζες  καταγράφεται από τον Ιούνιο του 2011 καθώς από τότε, είτε λόγω της ύφεσης οι Έλληνες τρώνε τα  έτοιμα, είτε φοβούνται και αποσύρουν τα χρήματα τους λόγω της συζήτησης για έξοδο από το ευρώ.

Πειραιώς

Σύμφωνα με στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς, το μέσο ύψος του λογαριασμού ταμιευτηρίου δεν ξεπερνά τα 10 χιλιάδες ευρώ, ενώ στις προθεσμιακές το ποσό κυμαίνεται μεταξύ 20- 50 χιλιάδες και σε ειδικές περιπτώσεις δεν ξεπερνούν τα 100 χιλιάδες ευρώ.

Και φυσικά οι λογαριασμοί ταμιευτηρίου είναι συνδεδεμένοι είτε με ΔΕΚΟ, είτε με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Όπως αναφέρει, το στέλεχος όλες οι Τράπεζες έχουν βγάλει προγράμματα με τα οποία όσο περισσότερο κρατάς τα χρήματα σου, τόσο αυξάνεται η απόδοση.

Eurobank

Η ίδια εικόνα επικρατεί και στην Εurobank, όπου ο μέσος όρος κυμαίνεται μεταξύ 25 -30 χιλιάδες, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις φθάνει τα 100.000 χιλ. ευρώ. Όπως είναι φυσικό, για ποσά μεγαλύτερα από 100 χιλ ευρώ, οι καταθέτες εξυπηρετούνται από τα τμήματα προσωπικής τραπεζικής (private banking).

www.thebest.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>