Τσίμπησαν μόνο οι μικροί οφειλέτες

Φορολογικά έσοδα υπολειπόμενα του στόχου, μη απόδοση ΦΠΑ και περιορισμένη προσέλευση για κλείσιμο εκκρεμοτήτων με την εφορία είναι το τριπλό εκρηκτικό μίγμα που προκαλεί την μήνιν του Παντελή Οικονόμου, ο οποίος απειλεί με κυρώσεις τους φοροπαραβάτες.

«Η επιβλαβής, δαπανηρή, αντικοινωνική, τελικά απαράδεκτη συμπεριφορά λίγων εις βάρος των πολλών συνεπών φορολογούμενων θα λάβει την απάντηση που της αρμόζει: δημοκρατικό αντίλογο και διοικητική αντιμετώπιση» ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, προς όσους εμμένουν να υιοθετούν την πολιτική της «μη συμμόρφωσης», προς τις «εστίες εγκληματικότητας», δηλαδή τη φοροδιαφυγή, την παραοικονομία και το λαθρεμπόριο, που υποσκάπτουν την πορεία ανάκαμψης της εθνικής οικονομίας. Ενώ υποσχέθηκε «διόρθωση λαθών» και «επανόρθωση αδικιών» εν όψει της φορολογικής μεταρρύθμισης.

Η φορολογική νομοθεσία προβλέπει αυτόφωρο και φυλάκιση έναντι όσων συνεχίζουν να μην εξοφλούν τα χρέη τους άνω των 5.000 ευρώ και δη από το ΦΠΑ.

Η αύξηση των καθαρών εσόδων κατά περίπου 3,5% τον Αύγουστο μπορεί να χαρακτηρίζεται «σημαντική» από τον κ. Οικονόμου, ο οποίος διαβλέπει ενίσχυση της θετικής τάσης στο βαθμό που θα επιτυγχάνεται ανάσχεση της ύφεσης, εντούτοις υπολείπεται κατά πολύ ακόμα και του αναθεωρημένου στόχου 5,6%.

Συστάσεις τρόικας

Η μη επίτευξη του στόχου ως προς τα φορολογικά έσοδα ήταν αυτή που προκάλεσε και τις αυστηρές συστάσεις της τρόικας, η οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- προβλέπει απόκλιση των εσόδων κατά 1,1 δισ. ευρώ στο τέλος του έτους και μετά την είσπραξη των έκτακτων εισφορών και των αυξημένων φόρων βάσει του Μεσοπρόθεσμου.

Κάθε άλλο παρά ικανοποιητικά είναι και τα μηνύματα από τον τομέα των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τετράμηνο Μαΐου-Αυγούστου μόνο 13.000 με 14.000 φυσικά πρόσωπα ρύθμισαν τα χρέη τους. Τον Αύγουστο μπήκαν στη ρύθμιση 6.000 άτομα για χρέη 100 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν 30 εκατ. ευρώ. Πρόκειται κυρίως για μικρούς οφειλέτες, οι οποίοι απαντούν θετικά στην τηλεφωνική πρόσκληση των εφοριακών. Οι μικροί οφειλέτες ανέρχονται σε περίπου 850.000 άτομα και χρωστούν γύρω στα 4-5 δισ. ευρώ.

Αντιθέτως, οι μεγαλοοφειλέτες δεν ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις του υπουργείου, είτε αγνοώντας τες είτε επιλέγοντας τη δικαστική οδό. Οι μεγαλοοφειλέτες εκτιμάται ότι φθάνουν πλέον τους 10.000 και χρωστούν συνολικά 36 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Οικονόμου καλεί τους φορολογούμενους να ρυθμίσουν τις παλιές και νέες υποχρεώσεις τους, επωφελούμενοι των ευνοϊκών ρυθμίσεων που ισχύουν μέχρι τα τέλη του μήνα, όπως η υποβολή παλαιών δηλώσεων εισοδήματος, μεταβίβασης ακινήτων, κ.λπ. Η ρύθμιση για εξόφληση των ληξιπρόθεσμων είναι ενεργή και όσοι χρωστούν στην εφορία μπορεί να ενταχθούν μετά από σχετική αίτησή τους.

www.enet.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.