Τσίπρας στο Reuters: “Δεν θα βγάλουμε στους δρόμους τους υποστηρικτές μας”

Τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας εξέφρασε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας επίσης ότι το κόμμα του «δεν θα καλέσει τους υποστηρικτές του να βγουν στους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη λιτότητα.»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει αργά ή γρήγορα τη διακυβέρνηση της Ελλάδας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε πως το κόμμα του είναι «το μόνο που μπορεί να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα».

«Κανένας άλλος εκτός από εμάς δεν μπορεί να εφαρμόσει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, γιατί δεν είμαστε διεφθαρμένοι ή φθαρμένοι. Αργά ή γρήγορα θα έχουμε αυτή την ευκαιρία», υπογράμμισε ο Α. Τσίπρας.

Παράλληλα, προέβλεψε ότι η κυβέρνηση συνεργασίας που θα δημιουργήσουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δε θα είναι… μακράς πνοής. «Θα αποτύχει γιατί βασίζεται σε φθαρμένες πολιτικές δυνάμεις», σημείωσε.

«Ασπίδα προστασίας για τους αδύνατους»

«Θα προετοιμαστούμε πολύ καλύτερα και θα ασκήσουμε μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Και προφανώς θα οργανωθούμε για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την εξουσία όταν μας παρουσιαστεί η ευκαιρία», τόνισε.
Όσον αφορά στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως αυτή θα εστιάσει στη δημιουργία «ασπίδας προστασίας για τους αδύνατους».

«Η αλληλεγγύη και η αντίσταση είναι εξίσου σημαντικές αλλά τώρα η αλληλεγγύη είναι η πιο σημαντική. Ο ρόλος μας είναι να είμαστε και μέσα και έξω από τη Βουλή, να χειροκροτούμε οτιδήποτε θετικό, να καταδικάζουμε τα αρνητικά και να προτείνουμε εναλλακτικές», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μεταρρυθμίσεις και φοροδιαφυγή

«Έχουμε αναφερθεί στην ανάγκη να μπει τέλος στην καταβολή μισθών σε ανθρώπους που δεν κάνουν τίποτα, για την μείωση του αριθμού των συμβούλων των υπουργών και των αξιωματούχων στο μισό, καθώς και την περικοπή του αριθμού των βουλευτών και των μισθών τους», διευκρίνισε, ενώ υποστήριξε πως η ραγδαία άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι οι Έλληνες πολίτες κατευθύνουν το θυμό τους ενάντια στα μέτρα λιτότητας σε ένα νέο πολιτικό κίνημα.

«Αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κυριαρχούσαν τα άκρα, το χάος και η Χρυσή Αυγή», είπε και κάλεσε την Άνγκελα Μέρκελ να μην επιμείνει στη λάθος πολιτική της λιτότητας. «Η Ευρώπη δε μπορεί να συνεχίσει ενωμένη αν συνεχίσει να υποστηρίζει τέτοια βάρβαρα μέτρα», πρόσθεσε.

Ο Α. Τσίπρας συνέχισε λέγοντας πως η κρίση σε Ιταλία και Ισπανία αποδεικνύει ότι η Ελλάδα δεν ήταν η ρίζα του προβλήματος. «Όλοι όσοι έλεγαν ότι το πρόβλημα ήταν οι τεμπέληδες Έλληνες, τώρα βλέπουν τα προβλήματα στην Ισπανία και την Ιταλία. Κάτι άλλο πήγε λάθος».

«Η Ελλάδα χρειάζεται αποφασισμένους και θαρραλέους ηγέτες οι οποίοι μπορούν να αξιοποιήσουν την οργή των πολιτών για τα συμφέροντα της χώρας», κατέληξε.

[sc:Πηγή id=”http://topontiki.gr/article/37126″ ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *