Τσιάρας: Δεν υπάρχει ζήτημα πλειστηριασμών με το άνοιγμα των υποθηκοφυλακείων

“Δεν υφίσταται ζήτημα πλειστηριασμών” σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, αναφερόμενος στο άνοιγμα των υποθηκοφυλακείων. Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης σημείωσε πως τα υποθηκοφυλάκεια ανοίγουν “γιατί πρέπει να κάνουμε το πρώτο βήμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας”.

Από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας και επεσήμανε πως “η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε μία σκληρή διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για να παραταθεί αυτό ο χρόνος”. Παράλληλα άσκησε κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σημειώνοντας πως “να διαβάσετε τα κείμενα. Μας πίεζαν να δεσμευτούμε να μην υπάρξει επέκταση. Το μόνο που δεσμευτήκαμε είναι να φέρουμε νέο πλαίσιο. Άλλο αυτό και άλλο να λέτε πως δεσμευτήκαμε την άρση. Δεν είναι σωστό στο Κοινοβούλιο να λέτε ανακρίβειες”.

Στην ανάγκη λήψη μέτρων για την προστασία της πρώτης κατοικίας αναφέρθηκαν από το Κίνημα Αλλαγής ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Κατρίνης. Να σημειωθεί πως τόσο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσαν τροπολογίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *