Τσουνάμι 30.000 κατασχέσεων ακινήτων από τις τράπεζες

Έρχεται καταιγίδα κατασχέσεων ακινήτων από τις τράπεζες. Η λήξη της απεργίας των συμβολαιογράφων άνοιξε το δρόμο για την αποστολή των κατασχετηρίων σε κακοπληρωτές και δανειολήπτες που δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους.

Οι πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το newsit.gr αναφέρουν πως οι διοικήσεις των τραπεζών έδωσαν εντολές στα νομικά τμήματα να κινήσουν τις διαδικασίες εναντίον των στρατηγικών κακοπληρωτών.
Πρόκειται για 30.000 περίπου δανειολήπτες που έχουν εντοπιστεί να μην εξυπηρετούν τα δάνειά τους, να έχουν αφήσει να ¨κοκκινίσουν¨ παρότι όπως έχει διαπιστωθεί από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν έχουν εισοδήματα που τους επιτρέπουν να πληρώνουν τις δόσεις των δανείων τους.

Πρόκειται για δανειολήπτες, όπως λένε τραπεζικά στελέχη, τα οποία πόνταραν στο ενδεχόμενο να υπάρξουν χαριστικές ρυθμίσεις και πάτα πολλοί από αυτούς ενώ έχουν ρυθμίσει τα δάνειά τους, συνεχίζουν να μην πληρώνουν τις δόσεις.
Ετσι, τώρα οι τράπεζες αποφάσισαν να εξαπολύσουν ένα …τσουνάμικατασχέσεων εναντίον των 30.000 στρατηγικών κακοπληρωτών.

Θα πρόκειται για το πρώτο κύμα όπως λένε. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι κατασχέσεις για δάνεια των οποίων οι δανειολήπτες δεν προστατεύονται από το νόμο Κατσέλη.

www.newsit.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Τσουνάμι 30.000 κατασχέσεων ακινήτων από τις τράπεζες”

  1. Δηλαδή, αν καταλαβαίνω καλά, υπάρχουν 30.000 υποψήφιοι αγοραστές ακινήτων, που τόσο καιρό δυσκολεύονταν να βρουν ακίνητο για αγορά σε χαμηλή τιμή και περίμεναν να ανοίξουν οι πλειστηριασμοί;

    Εδώ γελάνε.

    1. Κάθε μήνα αλλάζουν προθέσεις, εδώ πλέον τόσα διαμερίσματα πωλούνται κοψοχρονιά, και δεν τα αγοράζει κανείς.
      Υπάρχει ιστοσελίδα που ανακοινώνει ηλεκτρονικά τους πλειστηριασμούς, και τυχαία είδα οτι για ένα χρέος 30000 ευρώ, θα βγάλουν στο σφυρί ένα τριαράκι 70 τμ τριακονταετίας στην Καλλιθέα με το σαλόνι να έχει βεράντα που βλέπει την απέναντι παλιά πολυκατοικία, και τα υπόλοιπα δωμάτια βλεπουν σε εσωτερική αυλή και φωταγωγό. Τιμή εκκίνησης 62000 ευρώ!!! Και αν μείνει στα αζήτητα επαναλαμβάνεται μετά από 15 μέρες με τιμή εκκίνησης τα 31000 ευρώ …για ένα σκοτεινό παλιό διαμερισματάκι στην όχι και τόσο ασφαλή Καλλιθέα. Μα πού ζούνε?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *