“Τσουνάμι” 50.000 πλειστηριασμών – Σφίγγει ο κλοιός στους κόκκινους δανειολήπτες

Κύμα πλειστηριασμών χτυπάει τους οφειλέτες σε τράπεζες, εφορία, δήμους και ΕΦΚΑ, το οποίο τους επόμενους μήνες αναμένεται να μετατραπεί σε τσουνάμι αγγίζοντας και την πρώτη κατοικία.

Τον τελευταίο χρόνο και συγκεκριμένα από τον Φεβρουάριο του 2018, όταν δηλ. οι πλειστηριασμοί άρχισαν να διενεργούνται αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέχρι και σήμερα έχουν ολοκληρωθεί 21.103 πλειστηριασμοί ακινήτων και κινητών στοιχείων. Φέτος το ηλεκτρονικό σφυρί αναμένεται να χτυπήσει για πάνω από 30.000 ακίνητα κόκκινων δανειοληπτών, με τον κλοιό να σφίγγει για όσους δεν θα μπορέσουν να βρεθούν κάτω από την ομπρέλα προστασίας του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία.

Μέχρι το τέλος του μήνα έχουν προγραμματιστεί 573 εκποιήσεις, εκ των οποίων 553 αφορούν σε ακίνητα και από αυτά 140 είναι κατοικίες. Ήδη έχουν δρομολογηθεί 4.180 πλειστηριασμοί οι οποίοι θα διενεργούνται σταδιακά μέχρι τον Οκτώβριο με τη λίστα να μεγαλώνει διαρκώς. Οι 4.016 εκποιήσεις αφορούν σε ακίνητα, εκ των οποίων 1.392 είναι κατοικίες, 334 καταστήματα, 275 αγροτεμάχια και 44 ξενοδοχειακές μονάδες.

Τα στοιχεία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας δείχνουν ότι τα ακίνητα βρίσκονται σε πρώτο πλάνο ενώ από το ηλεκτρονικό σφυρί δεν έχουν γλιτώσει ούτε τα κινητά περιουσιακά στοιχεία όσων χρωστούν σε τράπεζες, Δημόσιο ή σε ιδιώτες. Συνολικά τον τελευταίο χρόνο ολοκληρώθηκαν 815 πλειστηριασμοί κινητών στοιχείων (αυτοκίνητα, μηχανήματα, έπιπλα, ηλεκτρονικά είδη μέχρι και πλοία).

Πάνω από επτά στα δέκα ακίνητα που εκποιήθηκαν κατέληξαν στα χέρια των τραπεζών , καθώς λίγα είναι αυτά που βρίσκουν αγοραστή.

Πηγή πληροφοριών εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *