Υπάρχει ανεξάρτητη Δικαιοσύνη; Σας αρέσει αυτή η Δικαιοσύνη;;;

Δεν πιστεύουμε ότι θα βρεθεί έστω ένας Έλληνας ο οποίος να υποστηρίξει ότι η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη από την εκάστοτε κυβέρνηση. Όποιος το πιστεύει ας το δηλώσει τώρα. Και επειδή το περί δικαίου αίσθημα, τόσο ως δίκαιοι νόμοι, όσο και ως δίκαιη απονομή Δικαιοσύνης, είναι το άλφα και το ωμέγα μιας υγιούς κοινωνίας, αν ο τομέας αυτός πάσχει ή είναι σε πολύ χαμηλή εκτίμηση στα μάτια των κοινωνών, τότε η κοινωνία ρέπει προς ζούγκλα, παρά προς κοινωνία ανθρώπων.

Ποιος φταίει; Δεν φταίνε οι δικαστές ή τουλάχιστον δεν φταίει η μεγάλη και ακομμάτιστη πλειοψηφία των δικαστών. Άνθρωποι είναι κι αυτοί μέσα σε…. μια σκληρή υπαλληλική ιεραρχία.

Φταίει το Σύνταγμα. Ναι, δυστυχώς το ίδιο το Σύνταγμα, όχι ως ιδέα, αλλά ως ορισμένες διατάξεις του, λειτουργεί ως εκτροφείο φαινομένων που προκαλούν προβλήματα στον κοινωνικό ιστό. Όταν το Σύνταγμα προβλέπει μια αυστηρή ιεραρχική δομή στη Δικαιοσύνη και την ίδια στιγμή παρέχει στους πολιτικάντηδες την εξουσία να διορίζουν ανεξέλεγκτα, την ηγεσία αυτής της αυστηρής ιεραρχίας, τότε ποιος φταίει; Όταν μπορεί ο πολιτικός να απευθύνει ερωτήματα στην διορισμένη από τον ίδιο ηγεσία της Δικαιοσύνης, για την τιμωρία ή την απομάκρυνση συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών, γιατί μπορεί το έργο τους να τον ενοχλεί, τότε ποιος φταίει; Σας ρωτάμε, ποιος φταίει;

Πέτρος Χασάπης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *