Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • νίκος123 on Οδηγός αντιμετώπισης εισπρακτικών εταιριών@xm καλησπέρα και συλληπητήρια. Λυπάμαι ειλικρινά για την κατάσταση που βιώνετε. Οι εισπρακτικές και οι δικηγόροι δεν συγκινούνται με τίποτα και δεν σέβονται τίποτα. Γι…
  • Xm on Οδηγός αντιμετώπισης εισπρακτικών εταιριώνΚαλησπέρα σας   Έχω έρθει σε πολύ δύσκολη θέση.εχασα πολύ πρόσφατα τον συζηγο μου και αναγκάστηκα να παραιτηθώ από την εργασία μου αφού νοσηλευόταν για μεγάλο χρον…
  • gp on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα σας !  Διαβάζω στον σημερινό διαδικτυακό τύπο πως :  """"Σχέδιο για την μείωση των κόκκινων δανείων κατά 40 δισ. ευρώ επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η…
  • Νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Πριν λίγες μέρες πρωί πρωί χτύπησε το κουδούνι και με έψαχνε ο... ταχυδρόμος για να μου παραδώσει δύο συστημένα γράμματα. Ουδέποτε στην περιοχή μας τόσα χρόνια ο ταχυδρ…
  • Νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12@Dimitris75 ένας δικηγόρος δεν νομίζω οτι μπορεί να συνεισφέρει κάτι για κούρεμα. Τους τόκους που ενδεχομένως κοπούν με παρέμβασή του ως παράνομοι και καταχρηστικοί, θα…
  • Vicky on Forum: Γενική συζήτηση 12Το δάνειο μου εχει πωληθει στην Aps απο την Πειραιως. Δεν εχω κανενα περιουσιακο στοιχειο στο ονομα μου. Περιπου 8000€ ειναι η οφειλη. Ψαχνω να βρω τι και πως αλλα το μ…
Minilink

Υποβάθμιση Ιταλίας και Ισπανίας από Fitch

Στην υποβάθμιση της Ιταλίας και της Ισπανία προχώρησε η Fitch Ratings επικαλούμενη την επιδείνωση της κρίσης χρέους και του κινδύνους μετάδοσης της. Ειδικότερα, η Fitch υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητας της Ιταλίας σε τοπικό και ξένο νόμισμα σε ΄A+΄ από ΄AA-΄ και της βραχυπρόθεσμης σε ΄F1΄ από ΄F1+΄. Το outlook των αξιολογήσεων είναι αρνητικό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οίκος η επιδείνωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη συνιστά ένα σημαντικό χρηματοπιστωτικό και οικονομικό σοκ το οποίο έχει προκαλέσει την εξασθένιση το προφίλ κινδύνου των κρατικών ομολόγων.

Το υψηλό δημόσιο χρέος και η χαμηλή δυναμική της ανάπτυξης καθιστούν την Ιταλία εξαιρετικά ευάλωτη σε εξωτερικά σοκ.

Αν και ο πρόσφατος συμπληρωματικός προϋπολογισμός ισχυροποίησαν τις προσπάθειες δημοσιονομικής πειθαρχίας η αρχική διστακτική ανταπόκριση από την κυβέρνηση στην εξάπλωση της κρίσης έχει μειώσει την εμπιστοσύνη των αγορών για την ικανότητά της να κατευθύνει τη χώρα.

Το πιστωτικό προφίλ της χώρας παραμένει σχετικά ισχυρό και στηρίζεται από τη δημοσιονομική θέση της η οποία είναι συγκριτικά καλύτερη σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες με υψηλή αξιολόγηση.

Επιπλέον, όντας η Τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, η Fitch σημειώνει πως η ΕΚΤ ή το EFSF μαζί με το ΔΝΤ θα παράσχουν στήριξη για να αποτρέψουν μία ενδεχόμενη κρίση ρευστότητας.

Fitch: Υποβαθμίζει την Ισπανία σε “AA-”, αρνητικό outlook

Την μακροπρόθεσμη διαβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας σε τοπικό και σε ξένο νόμισμα υποβάθμισε “σε ΑΑ-” από “ΑΑ+” ο οίκος Fitch Ratings. Το outlook των αξιολογήσεων είναι “αρνητικό”. Παράλληλα, η Fitch επιβεβαίωσε την βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική διαβάθμιση “F1+” της χώρας.

Στην έκθεσή του ο οίκος σημειώνει πως η υποβάθμιση αντανακλά αφενός την επιδείνωση της δημοσιονομικής κρίσης στην περιοχή του ευρώ, αφετέρου τους κινδύνους για την προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής που απορρέουν από τις δημοσιονομικές επιδόσεις ορισμένων περιοχών της χώρας αλλά και την υποβάθμιση των εκτιμήσεων της Fitch για τις προοπτικές ανάπτυξης της Ισπανίας μεσοπρόθεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι το Σεπτέμβριο του 2011, η Fitch υποβάθμισε την διαβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας πέντε ανεξάρτητων περιοχών της Ισπανίας και διατήρησε “αρνητικό” outlook, επικαλούμενη το δυσχερές οικονομικό και δημοσιονομικό περιβάλλον αλλά και τους κινδύνους εκτέλεσης ορισμένων από τα προγράμματα μείωσης κόστους που είχαν ανακοινωθεί.

Αναφορικά με το πρώτο αίτιο, ο οίκος επαναλαμβάνει πως μία αξιόπιστη λύση για την κρίση είναι πολιτικά και τεχνικά περίπλοκη και θα χρειαστεί χρόνος να εφαρμοστεί, κερδίζοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Στο μεταξύ, η κρίση έχει αρνητικό αντίκτυπο στην χρηματοοικονομική σταθερότητα και τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής. Το διογκωμένο διαρθρωτικό έλλειμμα, το υψηλό καθαρό εξωτερικό χρέος και η εύθραυστή οικονομική ανάκαμψη όσο συνεχίζεται η διαδικασία απομόχλευσης και εξισορρόπησης καθιστά την Ισπανία ιδιαίτερα ευάλωτη σε εξωτερικά σοκ.

Fitch: Σε καθεστώς Watch Negative παραμένει η Πορτογαλία

Την μακροπρόθεσμη διαβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας “ΒΒΒ-” της Πορτογαλίας και την βραχυπρόθεσμη “F3” σε ξένο και σε τοπικό νόμισμα επαναδιατύπωσε ο οίκος Fitch. Διατηρεί ωστόσο τις αξιολογήσεις σε καθεστώς “Watch Negative”, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο υποβάθμισης.

Η αξιολόγηση του οίκου θα ολοκληρωθεί στο δ΄ τρίμηνο του 2011. Η Fitch θα λάβει υπόψιν τους όρους των δανείων της Πορτογαλίας, τη δημοσιονομική απόδοση της χώρας υπό το πρίσμα της συμφωνίας που σύναψε με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, τον προϋπολογισμό του 2012, την πρόοδο στον τομέα των ιδωιτικοποιήσεων, τους κινδύνους του τραπεζικού συστήματος αλλά και την αναθεωρημένη αξιολόγηση για τις μεσοπρόθεσμες δημοσιονομικές και οικονομικές προοπτικές της χώρας.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>