Υποβάθμιση Ιταλίας και Ισπανίας από Fitch

Στην υποβάθμιση της Ιταλίας και της Ισπανία προχώρησε η Fitch Ratings επικαλούμενη την επιδείνωση της κρίσης χρέους και του κινδύνους μετάδοσης της. Ειδικότερα, η Fitch υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητας της Ιταλίας σε τοπικό και ξένο νόμισμα σε ΄A+΄ από ΄AA-΄ και της βραχυπρόθεσμης σε ΄F1΄ από ΄F1+΄. Το outlook των αξιολογήσεων είναι αρνητικό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οίκος η επιδείνωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη συνιστά ένα σημαντικό χρηματοπιστωτικό και οικονομικό σοκ το οποίο έχει προκαλέσει την εξασθένιση το προφίλ κινδύνου των κρατικών ομολόγων.

Το υψηλό δημόσιο χρέος και η χαμηλή δυναμική της ανάπτυξης καθιστούν την Ιταλία εξαιρετικά ευάλωτη σε εξωτερικά σοκ.

Αν και ο πρόσφατος συμπληρωματικός προϋπολογισμός ισχυροποίησαν τις προσπάθειες δημοσιονομικής πειθαρχίας η αρχική διστακτική ανταπόκριση από την κυβέρνηση στην εξάπλωση της κρίσης έχει μειώσει την εμπιστοσύνη των αγορών για την ικανότητά της να κατευθύνει τη χώρα.

Το πιστωτικό προφίλ της χώρας παραμένει σχετικά ισχυρό και στηρίζεται από τη δημοσιονομική θέση της η οποία είναι συγκριτικά καλύτερη σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες με υψηλή αξιολόγηση.

Επιπλέον, όντας η Τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, η Fitch σημειώνει πως η ΕΚΤ ή το EFSF μαζί με το ΔΝΤ θα παράσχουν στήριξη για να αποτρέψουν μία ενδεχόμενη κρίση ρευστότητας.

Fitch: Υποβαθμίζει την Ισπανία σε “AA-”, αρνητικό outlook

Την μακροπρόθεσμη διαβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας σε τοπικό και σε ξένο νόμισμα υποβάθμισε “σε ΑΑ-” από “ΑΑ+” ο οίκος Fitch Ratings. Το outlook των αξιολογήσεων είναι “αρνητικό”. Παράλληλα, η Fitch επιβεβαίωσε την βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική διαβάθμιση “F1+” της χώρας.

Στην έκθεσή του ο οίκος σημειώνει πως η υποβάθμιση αντανακλά αφενός την επιδείνωση της δημοσιονομικής κρίσης στην περιοχή του ευρώ, αφετέρου τους κινδύνους για την προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής που απορρέουν από τις δημοσιονομικές επιδόσεις ορισμένων περιοχών της χώρας αλλά και την υποβάθμιση των εκτιμήσεων της Fitch για τις προοπτικές ανάπτυξης της Ισπανίας μεσοπρόθεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι το Σεπτέμβριο του 2011, η Fitch υποβάθμισε την διαβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας πέντε ανεξάρτητων περιοχών της Ισπανίας και διατήρησε “αρνητικό” outlook, επικαλούμενη το δυσχερές οικονομικό και δημοσιονομικό περιβάλλον αλλά και τους κινδύνους εκτέλεσης ορισμένων από τα προγράμματα μείωσης κόστους που είχαν ανακοινωθεί.

Αναφορικά με το πρώτο αίτιο, ο οίκος επαναλαμβάνει πως μία αξιόπιστη λύση για την κρίση είναι πολιτικά και τεχνικά περίπλοκη και θα χρειαστεί χρόνος να εφαρμοστεί, κερδίζοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Στο μεταξύ, η κρίση έχει αρνητικό αντίκτυπο στην χρηματοοικονομική σταθερότητα και τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής. Το διογκωμένο διαρθρωτικό έλλειμμα, το υψηλό καθαρό εξωτερικό χρέος και η εύθραυστή οικονομική ανάκαμψη όσο συνεχίζεται η διαδικασία απομόχλευσης και εξισορρόπησης καθιστά την Ισπανία ιδιαίτερα ευάλωτη σε εξωτερικά σοκ.

Fitch: Σε καθεστώς Watch Negative παραμένει η Πορτογαλία

Την μακροπρόθεσμη διαβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας “ΒΒΒ-” της Πορτογαλίας και την βραχυπρόθεσμη “F3” σε ξένο και σε τοπικό νόμισμα επαναδιατύπωσε ο οίκος Fitch. Διατηρεί ωστόσο τις αξιολογήσεις σε καθεστώς “Watch Negative”, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο υποβάθμισης.

Η αξιολόγηση του οίκου θα ολοκληρωθεί στο δ΄ τρίμηνο του 2011. Η Fitch θα λάβει υπόψιν τους όρους των δανείων της Πορτογαλίας, τη δημοσιονομική απόδοση της χώρας υπό το πρίσμα της συμφωνίας που σύναψε με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, τον προϋπολογισμό του 2012, την πρόοδο στον τομέα των ιδωιτικοποιήσεων, τους κινδύνους του τραπεζικού συστήματος αλλά και την αναθεωρημένη αξιολόγηση για τις μεσοπρόθεσμες δημοσιονομικές και οικονομικές προοπτικές της χώρας.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.