Διαταγή πληρωμής

Αν την αγνοήσετε, θα έχετε σοβαρό πρόβλημα, ανάλογα με την περίπτωση. Στη χειρότερη περίπτωση, η τράπεζα μπορεί να φτάσει μέχρι κατάσχεση και πλειστηριασμό ακινήτου σας. Με την παραλαβή της, θα πρέπει αμέσως να απευθυνθείτε σε δικηγόρο, ακόμα και την επόμενη μέρα.

Ξεκινάει με την αναγραφή της δικαστικής αρχής που την εξέδωσε  και τελειώνει με την υπογραφή του δικαστή και γραμματέα.  Δείτε τα κόκκινα γράμματα.

Την επιδίδει δικαστικός επιμελητής, που σας βάζει να υπογράψετε για την παραλαβή της.

Προσοχή, πρέπει να είναι γνήσια, με τη σφραγίδα του δικαστηρίου και όχι φωτοτυπία.

 

ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ AΘΗΝΩN

Αριθμός…..……….

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

 

Ο Ειρηνοδίκης του Ειρηνοδικείου Αθηνών ……………

Έχοντας υπόψη του την από …….αίτηση του ………. κατοίκου ………… που υπογράφεται από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του ………..

ΚΑΤΑ

……………κατοίκου ………….,

με την οποία  ζητεί να εκδοθεί διαταγή πληρωμής με βάση τους τίτλους που αναφέρει στην αίτησή του

ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ

Ο αιτών επιδιώκει να εκδοθεί διαταγή πληρωμής, με βάση τους τίτλους που αναφέρει, ήτοι μία συναλλαγματική ποσού ………………(…………) εκδόσεως του καθ΄ ου, εις διαταγήν του αιτούντος, την 6\4\99 στην …….. αποδοχής του καθ΄ ου στην…….την …….. με λήξη την ……..η οποία κατά την λήξη της δεν πληρώθηκε από τον υπόχρεο, της οποίας ο αιτών είναι νόμιμος κομιστής ως εκδοθείσας εις διαταγήν του.

Η αίτηση αυτή είναι νόμιμη κατά το άρθρο 623 ΚΠολΔ και του ν. 5325/32 περί συναλλαγματικής και γραμματίου εις διαταγήν”, και αποδεικνύεται από την προσαγόμενη συναλλαγματική, που έχει συνταχθεί και χαρτοσημανθεί νόμιμα. Πρέπει συνεπώς να γίνει δεκτή και κατ’ ουσία όπως ορίζεται στο διατακτικό για το αιτούμενο ποσό δεδομένου ότι έχει καταβληθεί  το νόμιμο τέλος δικαστικού ενσήμου με τα ποσοστά υπέρ των Τ.Ν. και Τ:Π.Δ.Α., όπως αποδεικνύεται από το με αριθμό……………………αγωγόσημο, καθώς και η νόμιμη προείσπραξη της Δικηγορικής αμοιβής για την παράσταση του Πληρεξουσίου Δικηγόρου, όπως αποδεικνύεται από το με αριθμό ………………….γραμμάτιο του ΔΣΑ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Δέχεται την αίτηση

Διατάσσει τον καθ ου η αίτηση να καταβάλει στον αιτούντα …….(……..) με τον νόμιμο  τόκο από της επομένης της λήξης της συναλλαγματικής μέχρι την εξόφληση. Επίσης ευρώ ………………………….……  για τα δικαστικά έξοδα της παρούσας διαταγής πληρωμής.

Γίνεται υπόμνηση στον καθ ου ότι έχει δικαίωμα να ασκήσει ανακοπή κατά της παρούσας διαταγής πληρωμής μέσα σε προθεσμία δέκα πέvτε (15) εργασίμων ημερών από την επίδοσή της.

Εκδόθηκε και δημοσιεύθηκε στην Αθήνα στις ……….

ΔΙΚΑΣΤΗΣ                                           ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δίνεται εντολή προς κάθε Δικαστικό Επιμελητή να εκτελέσει την παραπάνω απόφαση όταν του ζητηθεί και προς τους Εισαγγελείς να ενεργήσουν ότι εμπίπτει στην αρμοδιότητά τους και προς όλους τους Διοικητές και τους άλλους Αξιωματικούς της δημόσιας δύναμης να βοηθήσουν στην εκτέλεση της διαταγής όταν αυτό τους ζητηθεί νόμιμα.
Αθήνα ………….…….
ΔΙΚΑΣΤΗΣ                                                              ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.