Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Υπό κατάρρευση το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο στην Ιταλία

Συναγερμό σχετικά με την βιωσιμότητά του, σήμανε ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της Ιταλίας, ο Inps.

Βάσει των πρόσφατων μεταρρυθμίσεων, ο Inps, απορρόφησε άλλους δυο ασφαλιστικούς οργανισμούς –τους Enpals και Inpdap– και κινδυνεύει πλέον «να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του», όπως αναφέρεται σε έκθεση η οποία δημοσιεύεται στον ιταλικό τύπο.

Το Inps αναμένεται να παρουσιάσει φέτος παθητικό 6 δισεκατομμυρίων ευρώ και το 2013 παθητικό που θα φθάσει τα 7 δισεκατομμύρια, παραμένοντας στο ίδιο επίπεδο και κατά το 2014.

Αιτία, η καταστροφική οικονομική κατάσταση του πρώην οργανισμού Inpdap (στο οποίο ασφαλίζεται μέρος των υπαλλήλων της δημόσιας διοίκησης) που αύξησε κατά 900% το προβλεπόμενο έλλειμμα του Inps.

Oι υπεύθυνοι του ιταλικού ασφαλιστικού φορέα ζητούν τώρα από την κυβέρνηση Μόντι να παρέμβει άμεσα, διότι διαφορετικά «τίθεται σε κίνδυνο το μέλλον ολόκληρου του δημόσιου συστήματος συνταξιοδότησης».

Αυτό που περιμένει το Inps είναι μια έκτακτη κρατική χρηματοδότηση προκειμένου να μειωθεί η πρωτοφανής αυτή «τρύπα» που προέκυψε στα ταμεία του.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ η Ιταλίδα υπουργός εργασίας, Έλσα Φορνέρο, αναφερόμενη πριν από λίγο στο πρόβλημα το οποίο έχει ανακύψει εμφανίστηκε πάντως καθησυχαστική: «γνωρίζαμε ήδη το μέγεθος του παθητικού του νέου Inps, το οποίο και πρόκειται να καλυφθεί από το ιταλικό δημόσιο.

Οι συγχωνεύσεις ασφαλιστικών οργανισμών είναι θετικό γεγονός και δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για την καταβολή των συντάξεων», είπε η Φορνέρο.

[sc:Πηγή id=”http://www.24h.gr/section/kosmos/upo-katarreusi-megalutero-asfalistiko-tameio-stin-italia” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Υπό κατάρρευση το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο στην Ιταλία

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>