Υπό χρεωκοπία ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών

Απαράδεκτη θεωρεί οποιαδήποτε επιπλεόν μείωση των συντάξεων για εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες και αυτοκινητιστές που ασφαλίζονται στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) η…
Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Κι όπως επισημαίνει «μπορεί το έλλειμμα του ΟΑΕΕ να υπολογίζεται για το 2012 ότι θα φθάσει τα 822 εκατ. ευρώ, αλλά οι μειώσεις συντάξεων δεν μπορεί να είναι η μόνη λύση στο πρόβλημα». Ωστόσο πηγές «που γνωρίζουν καλά την κατάσταση στο ταμείο υποστηρίζουν πως η μείωση των συντάξεων είναι αναπόφευκτη και εκτιμούν ότι αυτό θα συμβεί το τελευταίο τρίμηνο του 2012, αφού δεν είναι πιθανή οποιαδήποτε επιπλέον επιχορήγηση του Οργανισμού από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η δεινή οικονομική κατάσταση του ταμείου, πιστοποιείται και από την ανακοίνωση εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, που έδειξε ότι, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, ο ΟΑΕΕ είχε καταναλώσει πάνω από το 1/3 της ετήσιας χρηματοδότησης του δημοσίου».

Ειδικότερα η ΕΣΕΕ εκτιμά πως «υπό τις παρούσες συνθήκες, τα προβλήματα στον ΟΑΕΕ και τον ΕΟΠΥΥ θα πολλαπλασιάζονται συνεχώς. Σε καμία, όμως, περίπτωση, δεν δικαιολογείται η συνεχής ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των προστατευμένων μελών των οικογενειών τους». Και σημειώνει ότι «η άρση της πίστωσης στους ασφαλισμένους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ εκ μέρους των φαρμακοποιών, λόγω οφειλών και χρεών δεν τους δικαιώνει στα μάτια του κόσμου που πονάει και χρειάζεται εδώ και τώρα τα φάρμακα που πλήρωνε επί δεκαετίες από τον μισθό του.

Σε μια καταχρεωμένη ελληνική κοινωνία μπορεί οι φαρμακοποιοί να έχουν δίκιο, αλλά καλώς ή κακώς, εμπορεύονται “αγαθά ζωής” και οφείλουν να το σεβαστούν. Ας ψάξουν λοιπόν οι διοικήσεις των Φαρμακευτικών Συλλόγων και των προμηθευτών νοσοκομείων να βρουν μια σοβαρή λύση, που θα τους εξασφαλίζει από την αδυναμία του κράτους να ανταποκριθεί στις οικονομικές και κοινωνικές υποχρεώσεις του, αλλά χωρίς έμμεσους εκβιασμούς και χωρίς να χρησιμοποιούν τον “Έλληνα ασθενή”».

Επίσης η τριτοβάθμια οργάνωση των εμπόρων θεωρεί ότι «ο ΕΟΠΥΥ είναι ένας νέος ενιαίος φορέας που έπρεπε να είχε σχεδιαστεί και οικοδομηθεί πριν πολλά χρόνια, όταν οι συνθήκες λειτουργίας του θα ήταν ευνοϊκότερες και αξιόπιστες, όμως δεν πρέπει στην παρούσα δύσκολη φάση να τον αποδομήσουμε, αλλά να τον στηρίξουμε, ώστε να λειτουργήσει εύρυθμα στο μέλλον».

[sc:Πηγή id=”http://fimotro.blogspot.gr/2012/06/blog-post_604.html” ]

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Υπό χρεωκοπία ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών”

  1. Φάγανε και τους σοφάδες υπάρχουν άνθρωποι με 40 χρόνια εισφορές που για 25.000 χιλιάριακα δεν έχουν πάρει σύνταξη ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ασφαλιστικό ταμείο 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *