Φεύγει από την Ελλάδα η Millenium Bank…

Ένα βήμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πριν από την οριστική της αποχώρηση από την Ελλάδα βρίσκεται η Millenium Bank, αφού η τράπεζα παρά τα αρχικά της σχέδια για παραμονή στη χώρα μας, φαίνεται πλέον να είναι έτοιμη να αποχωρήσει από τη δοκιμαζόμενη ελληνική αγορά.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχουν κάποιες επαφές για την πώληση του δικτύου της τράπεζας, αν και λόγω της συγκυρίας εκτιμάται ότι πολύ δύσκολα θα επιτευχθεί μια τέτοια συμφωνία, κάτι το οποίο είχε συμβεί πριν από μήνες και στην περίπτωση της Citigroup στην Ελλάδα, η οποία επίσης δεν είχε καταφέρει να πουλήσει το δίκτυο και είχε οδηγηθεί σε απολύσεις και κλείσιμο καταστημάτων.

Επιστρέφοντας στην περίπτωση της Millenium, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αρχικά σχέδια για τη στήριξη της ελληνικής θυγατρικής τους μπαίνουν στο συρτάρι, ενώ αν και προσφάτως ο Ρούι Κουίμπρα, διευθύνων σύμβουλος της πορτογαλικών συμφερόντων τράπεζας Millenium, είχε δηλώσει ότι η Millenium θα παρέμενε στην Ελλάδα παρά την κρίση, τα δεδομένα, λόγω και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Πορτογαλική οικονομία (όπου αναμένοντα και εδώ σημαντικές κρατικοποιήσεις τραπεζών) έχουν αλλάξει δραματικά τους τελευταίους μήνες. Μάλιστα, πηγή της τράπεζας μας ανέφερε ότι οι πρόσφατες απολύσεις, μεγάλου μέρους του προσωπικού και το κλείσιμο κάποιων καταστημάτων, είναι μόνο η αρχή, αφού όλα συνηγορούν ότι η τράπεζα τελικά θα αποχωρήσει από τη χώρα και μάλιστα συντομότερα από ότι πιστεύουν οι περισσότεροι.  Τώρα για τους εργαζομένους, αυτοί θα προστεθούν στη μεγάλη λίστα των ανέργων τραπεζικών, μια λίστα η οποία αυξάνεται δραματικά τους τελευταίους μήνες σε ολόκληρο τον κόσμο, μέχρι και την Αυστραλία προσφάτως.

www.banksnews.gr

4 σχόλια σχετικά με το “Φεύγει από την Ελλάδα η Millenium Bank…”

  1. Μετά την αποχώρηση της Citibank, θα ακολουθήσει αυτή της Millenium.

    Εδώ εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα για την τραγική κατάσταση στην οποία βρέθηκαν οι τράπεζες.

    Η διαφορά είναι ότι οι ξένες, ως τμήμα πολυεθνικών, έχουν την πολυτέλεια να εγκαταλείψουν τη χώρα, ενώ οι ελληνικές όχι.

    Εκτιμώ ότι έτσι θα συνεχίσει το έργο: Οι ξένοι θα φεύγουν , οι ντόπιοι θα χρεοκοπούν.

     

  2. Oχι βρε παιδιά , μη μας το κάνετε αυτό . Τόσα έξοδα έκανα αγοράζοντας με την πιστωτική σας κάρτα κρεμάλες ,γκιλοτίνες , σπαθιά και γιαταγάνια !! Κρίμα. Δεν θα πάνε βέβαια χαμένα ! Έχουμε και ντόπιους οικονομικους δολοφόνους για να τα χρησιμοποιήσουμε .

    ” Τίποτααααα δεν πάει χαμένοοοοο , στη χαμένη σου ζωήηηηηη ……”
    Μάνος Λοίζος , αφιερωμένο .
     

  3. στο τελος θα μεινουν 4-5 τραπεζες,αυτο ειναι το σχεδιο.οπως στη αμερικη στην κριση του 2008 εκλειναν οι τραπεζες η μια μετα την αλλη.σε καθε πολιτεια υπηρχαν δεκαδες μικρες τραπεζες ολε εκλεισαν η αποροφηθηκαν απο τις μεγαλυτερες.εδω παρα λιγο να κλεισουν την city.την εσωσε το αμερικανικο κρατος. το ιδιο θα γινει στην ευρωπη και στην ελλαδα,το μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο και επειδη οι τραπεζιτεσ ειναι κανιβαλοι τρωνε τους δικους τους

  4. Εχθές μου έστειλαν ενημέρωση ότι σταμάτησαν να χρεώνουν, και δε θα χρεώσουν ποτέ ξανά, έξοδα καθυστέρησης πληρωμής δόσης στις πιστωτικές ή δάνεια! Βέβαια, στις δύο πιστωτικές τους που έχω απλήρωτες εδώ και μήνες, συνεχίζουν και μου χρεώνουν επιτόκιο 19,65% (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), με μηνιαίο ανατοκισμό!! Είναι γελοίοι, αλλά όπως είπε και ο begar θα μου κάνουν τη δουλειά ευκολότερη στο δικαστήριο …. χεχεχεχε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *