Φορολογικές δηλώσεις: Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της πλατφόρμας

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα της πλατφόρμας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των εισοδήματων του 2019.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής έχει δηλώσει ότι σχεδιάζεται αν όχι σήμερα, μέχρι το Σάββατο (11/04) ή το αργότερο μέσα στην επόμενη εβδομάδα να ανοίξει την ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Διαβάστε την απόφαση ΕΔΩ

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν φέτος η σχετική εφαρμογή να ανοίξει μέσα στον Μάρτιο αλλά το ξέσπασμα του κορωνοϊού και οι ανατροπές που έφερε άλλαξαν τελείως το σκηνικό.

Οι φορολογούμενοι, ενόψει της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν εντός του 2019 θα φορολογηθούν με βάση το πλαίσιο που ίσχυε έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 και ο φόρος που θα περιέχουν τα εκκαθαριστικά του 2020 θα κυμαίνεται στα ίδια με πέρυσι επίπεδα, εφόσον δεν έχουν μεταβληθεί τα εισοδήματα.

Ο Γιώργος Πιτσιλής τόνισε ότι οι 35.000 νέοι κλειδάριθμοι δεν θα δοθούν με αυτοπρόσωπη παρουσία στις Δ.Ο.Υ . Οι δικαιούχοι νέοι φορολογούμενοι σε δύο τμήματα: Το πρώτο γραπτό μήνυμα μέσω του κινητού τους τηλεφώνου και το δεύτερο μισό, με μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου( e-mail) .

Παράλληλα ο διοικητής της ΑΑΔΕ άφησε ανοιχτό λόγω της κάθετης πτώσης της ζήτησης που θα φέρει το αναγκαστικό κλείσιμο για τη συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών καταστημάτων να μην ισχύσει από φέτος το αυξημένο όριο των ηλεκτρονικών συναλλαγών στο 30% του εισοδήματος συμπεριλαμβανομένων και εισοδημάτων από ενοίκια.

Πάντως ακόμη και αν ανοίξει η εφαρμογή για τις δηλώσεις σήμερα(10/04), το Σάββατο (11/04) ή από την Μεγάλη Δευτέρα 13 του μήνα τίποτα δεν θα θυμίζει την προηγούμενοι φορολογική χρονιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *