Φορολογικές Δηλώσεις: Παράταση ως τα τέλη Ιουλίου;

Νέοι κωδικοί, αλλαγές, και καθυστερήσεις κάνουν πλέον όλο και πιο πιθανό το ενδεχόμενο παράτασης στην τελική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, παρά το γεγονός ότι η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα ρευστότητας το οποίο θα γίνει ακόμη χειρότερο στα μέσα του καλοκαιριού όπου θα χρειαστεί τεράστια ποσά για την αποπληρωμή δανείων.

Το έντυπο Ε1 έχει πολλές αλλαγές για τις οποίες ακόμη δεν έχουν δοθεί οι απαραίτητες διευκρινήσεις, οι λογιστές λένε ότι τα δεδομένα σε σχέση με πέρυσι έχουν αλλάξει προς το χειρότερο, ενώ ακόμη το taxis δεν έχει ανοίξει και δεν πρόκειται να ανοίξει πριν τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας. Ξεκινάμε δηλαδή ήδη με καθυστέρηση και ήδη η αρμόδια υπουργός Ν. Βαλαβάνη άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει μια παράταση περίπου 10 ημερών. Όλα τα στοιχεία ωστόσο δείχνουν ότι η παράταση θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη με τους περισσότερους να προβλέπουν ότι θα υπάρξει παράταση ως τα τέλη του Ιουλίου.

Εδώ όμως υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα.

Τα έσοδα.

Κάπως έτσι δεν οι δόσεις φαίνεται ότι δεν θα αλλάξουν. Θα πρέπει δηλαδή ο φόρος εισοδήματος να πληρωθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις με την πρώτη στο τέλος Ιουλίου, τη δεύτερη στο τέλος του Σεπτεμβρίου και την τρίτη στο τέλος του Νοεμβρίου.

Το να συμπίπτει όμως η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων με την πληρωμή της πρώτης δόσης είναι ένα πρόβλημα στο οποίο ακόμη δεν έχει δοθεί απάντηση.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.