Φοροπαγίδα για ανύπαρκτα οικογενειακά εισοδήματα

Χιλιάδες οικογένειες έχτισαν μια ζωή στηριζόμενες σε εισοδήματα που δεν υπάρχουν πια. Πάνω από 200.000 νοικοκυριά έχουν χτυπηθεί από την ανεργία και έχουν χάσει εισόδημα. Αλλα, επίσης εκατοντάδες χιλιάδες, έχουν υποστεί μείωση εισοδήματος.

Κι όμως, του χρόνου, εκεί που θα περίμεναν ένα καλύτερο εκκαθαριστικό λόγω απώλειας εισοδήματος, θα βρεθούν αντιμέτωποι με μία ακόμη δυσάρεστη έκπληξη: τα τεκμήρια διαβίωσης. Στη χρονιά της μεγάλης σφαγής των εισοδημάτων, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να αυξήσει τα τεκμήρια ακόμη και κατά 30-40% σε μέσο όρο. Οταν το εισόδημα μειώνεται κατά 20% και το τεκμήριο αυξάνεται κατά 30%, πλέον είναι πολύ πιθανό η οικογένεια να πέσει στην παγίδα.

Τα τεκμήρια έχουν σκοπό να συλλαμβάνουν τους φοροκλέφτες. Υπό συνθήκες ύφεσης όμως, καταλήγουν να επιβαρύνουν ανθρώπους που έχτισαν μια ζωή βασιζόμενοι σε εισοδήματα που δεν υπάρχουν πια. Το ζευγάρι του παραδείγματος συντηρούσε ένα νοικοκυριό 100 τετραγωνικών και ένα σπίτι 50 τετραγωνικών. Οι μετακινήσεις γίνονταν με ένα Ι.Χ. 1.800 κυβικών. Μέχρι και πέρυσι, αρκούσε η δουλειά του ενός συζύγου (με αποδοχές της τάξεως των 1.000 ευρώ μηνιαίως) για να καλύψει το τεκμήριο. Φέτος τα εισοδήματα δεν φτάνουν. Το πραγματικό εισόδημα θα παραμείνει καθηλωμένο στα 14.700 ευρώ, ενώ το τεκμήριο από τα 14.700 ευρώ θα εκτοξευτεί στα 19.100. Ο φορολογούμενος θα πληρώσει 2.164 ευρώ φόρο με το εκκαθαριστικό του 2012, ενώ με το εκκαθαριστικό του 2011 πήρε επιστροφή 350 ευρώ. Στο ποσό των 2.164 ευρώ δεν περιλαμβάνεται η εισφορά αλληλεγγύης, η οποία επίσης θα υπολογιστεί με βάση το τεκμαρτό εισόδημα. Ετσι, και το πολυεκκαθαριστικό της επόμενης χρονιάς, αντί για 147 ευρώ που δείχνει φέτος, θα φτάσει στα 192 ευρώ. Οσο για τον λογαριασμό της ΔΕΗ, και εκεί θα χρειαστούν, όπως και φέτος, περί 500-600 ευρώ ανάλογα με τα χαρακτηριστικά των δύο ακινήτων.

www.enet.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.