Φουντώνει το κίνημα «δεν πληρώνω» στα στεγαστικά δάνεια

Στο ….περίμενε βρίσκονται χιλιάδες δανειολήπτες προσδοκώντας σε ευνοϊκή ρύθμιση των «κόκκινων» οφειλών τους, με αποτέλεσμα κάθε μέρα που περνάει να αυξάνονται τα δάνεια που πέφτουν στο «κόκκινο».

Και οι καθυστερούμενες οφειλές που διογκώνονται σταδιακά από το τελευταίο τρίμηνο του 2014, εξελίσσονται σε «ανοικτή πληγή» για τις τράπεζες.
Οι ρυθμίσεις είναι «παγωμένες» και καθημερινά νέα δάνεια καθίστανται υπερήμερα, λένε τα τραπεζικά στελέχη, καθώς οι δανειολήπτες τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας το νόμο για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων, που όμως θα είναι έτοιμος μετά το καλοκαίρι.

Ήδη στο πρώτο τρίμηνο του 2015 η παραγωγή των καθυστερούμενων δανείων αυξήθηκε κατά 1,2 με 1,5 δισ ευρώ και οι τραπεζίτες απεύχονται τα χειρότερα, να επιδεινωθεί δηλαδή περαιτέρω η κατάσταση. Ενώ ακόμη δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα επίσημα στοιχεία για το που «έκλεισαν» οι καθυστερήσεις στο τέλος του 2014, με τις εκτιμήσεις να τις ανεβάζουν στο 37% με 38% του δανειακού χαρτοφυλακίου και συνολικά στα 80δις ευρώ, ποσό που υπερβαίνει τα 100δις ευρώ, αν συνυπολογιστούν τα ρυθμισμένα που παρουσιάζουν εκ νέου καθυστέρηση.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Eurobank, η αύξηση των νέων καθυστερήσεων το πρώτο τρίμηνο του έτους οφείλεται στο γεγονός ότι «περιορίσθηκαν σημαντικά οι ρυθμίσεις δανείων εξαιτίας της προσδοκίας που γέννησε στους δανειολήπτες η προεκλογική εξαγγελία για την εφαρμογή γενναίων ρυθμίσεων, την γνωστή σεισάχθεια. Επίσης, σταμάτησαν να πληρώνουν και οι στρατηγικά κακοπληρωτές».

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας τα ρυθμισμένα δάνεια είναι ποσού 6,6δις ευρώ, με το 50% των ρυθμισμένων να είναι στεγαστικά, ή δάνεια με εγγυήσεις ακίνητα.

Και το ανησυχητικό είναι ότι εξυπηρετείται μόλις το 53% των ρυθμισμένων.

Δεδομένων των συνθηκών και της ασφυξίας που επικρατεί στην αγορά, οι τράπεζες αναλαμβάνουν πρωτοβουλία, μέσα από πακέτο ευνοϊκών ρυθμίσεων, που προβλέπουν δόση ακόμα και 50 ευρώ το μήνα, προκειμένου να επαναφέρουν σε καθεστώς εξυπηρέτησης όσο το δυνατόν περισσότερα «κόκκινα» δάνεια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς το 2014 τα «κόκκινα» στεγαστικά διαμορφώθηκαν πέρυσι στο 30% με 32% (ανάλογα με την τράπεζα) και αντιστοιχούν σε περίπου 21 δισ. ευρώ. Ενώ ο αρχικός στόχος που ήταν το 2015 τα στεγαστικά σε καθυστέρηση να πέσουν στο 20% με 22% δεν φαίνεται εφικτός προς το παρόν.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.