Φουντώνουν ξανά τα σενάρια συγχωνεύσεων στις τράπεζες – Γενικές συνελεύσεις τριών μεγάλων τραπεζών

Την Παρασκευή πραγματοποιούνται οι γενικές συνελεύσεις των τραπεζών Alpha, Eurobank και Πειραιώς, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας.

Τις εκτιμήσεις τους για την πορεία του τραπεζικού συστήματος και τις προοπτικές εξόδου από το ευρώ αναμένεται να διατυπώσουν αύριο οι επικεφαλής των τριών από τις τέσσερεις μεγάλες ελληνικές τράπεζες, στη διάρκεια των γενικών τους συνελεύσεων. Κεντρικό ζητούμενο την τρέχουσα χρονική περίοδο είναι η όσο το δυνατόν ταχύτερη και πλήρης ολοκλήρωση του προγράμματος ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, μετά τη συμμετοχή τους στη διαδικασία ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων που κατείχαν.

Εξάλλου, στο επίκεντρο των εξελίξεων στον τραπεζικό τομέα βρίσκονται ξανά σενάρια εξαγορών και συγχωνεύσεων τραπεζών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Χαρακτηριστικές ήταν οι αναφορές του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας Απόστολου Ταμβακάκη (που παραιτείται σήμερα) στη σημερινή γενική συνέλευση της Τράπεζας: Αν είχαν προωθηθεί έγκαιρα και τολμηρά συγχωνεύσεις τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ μεγάλα.

Οι συγχωνεύσεις, επισήμανε ο κ.Ταμβακάκης, διατηρούν τη σημασία τους και στις σημερινές συνθήκες, καθώς συνέργειες που θα επιφέρουν, θα μειώσουν τις απαιτούμενες κεφαλαιακές ανάγκες και θα τις καταστήσουν πιο ανταγωνιστικές και πιο χρήσιμες για την ελληνική οικονομία.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι διοικήσεις των τραπεζών εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια συνεργασιών, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, προκειμένου να προχωρήσουν στη δημιουργία μεγαλύτερων σχημάτων με κεφαλαιακή επάρκεια, με στόχο να μπορέσουν να συμβάλλουν στο μεγάλο στοίχημα της επανεκκίνησης της αναπτυξιακής διαδικασίας της χώρας μας.

[sc:Πηγή id=”http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=148550&catid=13″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.