Φόβοι για πλήρη κατάρρευση της οικονομίας τις επόμενες ημέρες

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Εικόνα διάλυσης βλέπουν παράγοντες της αγοράς

Την έντονη ανησυχία τους για τις εξελίξεις, μετά και τις χθεσινές αποφάσεις στο δείπνο των Καννών, εκφράζουν παράγοντες της αγοράς, σε ό,τι αφορά το κλίμα στην οικονομία τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρωζώνης.

Τραπεζικά στελέχη, με τα οποία επικοινώνησε το 24h.gr, εξέφρασαν την άποψη πως, μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου, τόσο το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, όσο και το ευρώ θα βρεθούν υπό καθεστώς ασφυκτικών πιέσεων.

«Υπάρχει κάποιος που, υπό το φόβο της αρνητικής απάντησης στο ερώτημα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, δεν θα σηκώσει τις καταθέσεις του από τις τράπεζες προκειμένου να μη γίνουν δραχμές;», αναρωτήθηκε στέλεχος τράπεζας, προσθέτοντας πως, υπό το φως των εξελίξεων αυτών, θα καταστεί εξαιρετικά δύσκολο για το Δημόσιο να εισπράξει τα 4 δισ. ευρώ, που είχε υπολογίσει από τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων μέσα στο Νοέμβριο.

«Βγάζουνε τα μάτια τους μόνοι τους», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως στην παρούσα φάση οι εκλογές μέσα στα ίδια χρονικά περιθώρια (των 30 ημερών) θα ήταν καλύτερη λύση για την οικονομία.

Πάντως, πολύπειρος χρηματιστής δήλωσε, επίσης στο 24h.gr, πως οι πιέσεις που θα ασκηθούν στην Ευρωζώνη, από σήμερα μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος ή των εκλογών, θα είναι αφόρητες.

«Θα δούμε νέες γενναίες παρεμβάσεις της ΕΚΤ για την αγορά ιταλικών και ισπανικών ομολόγων, καθώς τα spreads θα εκτιναχθούν, εν μέσω φόβων για διάλυση της Ευρωζώνης, ενώ τα CDS θα κάνουν πάρτι», σημείωσε, προσθέτοντας πως το ευρώ είναι φυσιολογικό υπό τις συνθήκες αυτές να διολισθήσει πολύ χαμηλότερα.

Ο ίδιος προεξόφλησε νέα προβλήματα για Ιρλανδία και Πορτογαλία, καθώς ο EFSF δεν θα μπορέσει να δανειστεί με λογικό κόστος για τις δύο αυτές χώρες.

«Ας μη μιλήσουμε καλύτερα για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Χωρίς την έκτη δόση, χωρίς PSI, με τις καταθέσεις να φυλλορροούν και με την πιθανότητα επιστροφής στη δραχμή πάνω από τα κεφάλια μας, τίποτα δεν ευνοεί το κλίμα. Δυστυχώς το ατύχημα, που όλοι φοβόντουσαν, συνέβη».

Παραγωγικοί φορείς θεωρούν πως το ΑΕΠ στο τέταρτο τρίμηνο του 2011 θα πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα του έτους και συμπληρώνουν πως, παρά την πληθώρα φόρων, τα φορολογικά έσοδα το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο θα καθηλωθούν, καθώς τίποτα δεν θα πληρώνεται υπό το φόβο της χρεοκοπίας.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.