Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Φόρος-σοκ 45% για εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ

Το αργότερο την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς τότε εκπνέει η καταληκτική προθεσμία που έχει δώσει στην Κυβέρνηση η τρόικα.

 

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση θα έχουν την Τετάρτη νέα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα στην οποία θα προσέλθουν με πλήρως κοστολογημένες εναλλακτικές προτάσεις για τις παρεμβάσεις που θα αντικαταστήσουν τα μέτρα.

Αναλυτικότερα σε ότι αφορά τη φορολογική μεταρρύθμιση τα τελευταία σχέδια προβλέπουν τα ακόλουθα:

– Απλοποίηση του συστήματος φορολογίας εισοδήματος για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με την καθιέρωση κλίμακας με 3 φορολογικούς συντελεστές από 8 συντελεστές που έχει το ισχύον καθεστώς καθώς και με την μετατροπή του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος σε σύστημα επιστροφής φόρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελική μορφή της φορολογικής κλίμακας προβλέπει συντελεστή 21% για εισόδημα έως 18.000 ευρώ, συντελεστή 26% για εισόδημα από 18.001 έως 26.000 ευρώ και συντελεστή 45% για εισόδημα από 26.001 ευρώ και άνω.

Προκειμένου να αποφευχθούν μεγάλες επιβαρύνσεις η έκπτωση φόρου των 1.950 ευρώ η οποία θα αντικαταστήσει το γενικό αφορολόγητο των 5.000 ευρώ θα ισχύσει για όλα τα εισοδήματα.

– Η καθιέρωση κλίμακας φορολογίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες με δύο συντελεστές: 26% για εισοδήματα κάτω των 50.000 ευρώ και 35% για υψηλότερα. Το αφορολόγητο όριο εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες καταργείται.

– Η θέσπιση συντελεστή 26% για την φορολογία των κερδών των επιχειρήσεων και 10% για τα μερίσματα έτσι ώστε η φορολογία των διανεμόμενων κερδών να ανέλθει σε 33,4% από 40% σήμερα.

Στόχος των αλλαγών στη φορολογία που θα τεθούν σε εφαρμογή από τα εισοδήματα του 2013 είναι η αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 1 δισ. ευρώ έως και το 2014.

troktiko.eu


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

3 Σχόλια Φόρος-σοκ 45% για εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ

 • begar

  Σιγά το φοροσόκ.

  Τι έκαναν στην πραγματικότητα; Αφού μείωσαν μισθούς και συντάξεις, μας έφτασαν στο σημείο να είναι πλούσιος όποιος βγάζει πάνω από 26.000. 

  Χωρίς δώρα, τα 26 χιλιάρικα μεταφράζονται σε 2.160 ευρώ το μήνα, μεικτά. Πόσοι απέμειναν, που να βγάζουν τόσα;

  Προσέξτε τώρα και τη λεπτομέρεια. Αν κάποιος έχει και εισοδήματα από ενοίκια, αυτά δεν προστίθενται, αλλά φορολογούνται αυτοτελώς. 

   

 • nanashi

  Πολλοί ή λίγοι, μην τους χάσουνε και αυτούς…
  Αν και 26.000€ για οικογενειακό εισόδημα που δουλεύουν και οι δύο σε καλές δουλείες είναι υπαρκτό.
  Και όταν λέω καλές δουλειές π.χ. γραφίστας, προγραμματιστής κ.τ.λ από 1000€ και πάνω παίρνουν και δεν είναι και λίγοι.
  Ξέρουν τι κάνουν αυτοί, για βλάκες τους έχεις?
  Η βουλευτική αποζημίωση άραγε φορολογείται… ή όχι μιας και δεν είναι μισθός?
   

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>