Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Χάνουν το φορολογικό απόρρητο τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Πλήρη πρόσβαση αποκτούν οι τράπεζες στα φορολογικά στοιχεία εισοδήματος και περιουσίας των οφειλετών τους οι οποίοι ζητούν να ενταχθούν στα ευεργετήματα του νόμου «Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών η οποία βασίζεται σε σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που έγινε δεκτή από τον υπουργό Οικονομικών καθίσταται υποχρεωτική η άρση του φορολογικού απορρήτου για τους οφειλέτες που ζητούν ρύθμιση του χρέους τους βάσει του νόμου «Κατσέλη».

Στην εγκύκλιο ορίζεται ότι «παρέχεται στο δανειστή το δικαίωμα, μετά από αίτησή του, που διαβιβάζεται στη φορολογική αρχή μέσω του αρμοδίου εισαγγελέα, να λάβει και αντίστοιχα η φορολογική αρχή υποχρεούται να του χορηγήσει ΄κάθε χρήσιμη πληροφορία΄ για την περιουσιακή κατάσταση και τα εισοδήματα οφειλετών του, ανεξάρτητα από τη συναίνεσή τους ή μη». Με άλλα λόγια, η εφορία υποχρεούται αν ζητηθεί από την τράπεζα και μετά από διαβίβαση του σχετικού αιτήματος στον αρμόδιο εισαγγελέα, να δώσει στη τράπεζα όλα τα στοιχεία για τα δηλωμένα εισοδήματα και ακίνητα του οφειλέτη.

Ο οφειλέτης έχει δικαίωμα να μπλοκάρει την γνωστοποίηση των φορολογικών και περιουσιακών δεδομένων του στην τράπεζα. Θα πρέπει, ωστόσο, να αποσύρει την αίτησή του για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη.

www.greekmoney.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

8 Σχόλια Χάνουν το φορολογικό απόρρητο τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

 • margi

  Εδώ έχουν άτυπη πρόσβαση στα φορολογικά μας από τη στιγμή που αρχίζεις και χρωστάς μία δόση σε κάρτα. Μας δουλεύουν? Τα έχουν όλα οι τράπεζες στη διάθεσή τους και το χειρότερο έχουν πρόσβαση και οι νταβατζήδες-εισπρακτικές. Με πήραν προ καιρού από εισπρακτική Εθνικής και Πειραιώς νας μου προτείνουν ρύθμιση και όταν τους ρώτησα τι χαρτιά χρειάζεται να προσκομίσω μου είπαν και οι δύο εισπρακτικές το εκκαθαριστικό σας και τα χαρτιά του σπιτιού……………..
  Λέω ποιού σπιτιού δεν έχω σπίτι. Α καλά τότε να μας φέρετε και το Ε9. Οι τύποι ήξεραν τα πάντα κια φυσικά όταν είδαν ότι δεν πρόκειται να κάνω προσημείωση μου είπαν άκυρη η πρόταση γιά ρύθμιση. Γι αυτό σας λέω τα ξέρουν όλα. Θέλετε κι άλλο? Οι γονείς μου που χρωστάν στην κλεφτομπανκ και δεν έχουν τίποτα δικό τους (ούτε βρακί) ενώ έχουν λάβει εξώδικα 1 χρόνο τώρα δεν τολμούν να τους στείλουν ΔΠ (γιατί τζάμπα τα λεφτά) παρά τους πρήζουν να βάλει λέει κάποιο νεότερο μέλος της οικογένειας  προσημείωση ακίνητο γιά εγγύηση και να τους κάνουν ρύθμιση. Εντωμεταξύ επιμένουν 2 χρόνια τώρα σε αυτό το τροπάρι επειδή έχουν ψάξει και έχουν βρεί τα δικά μου φορολογικά στοιχεία πολύ πριν κάνουν οι δικοί μου στάση πληρωμών. Απλά έβλεπαν ότι είναι μεγάλοι και φοβόντουσαν μη χάσουν απο κανα “απρόοπτο” τα μπικικίνια τους. Μάλιστα ους το είχαν πεί και κατάμουτρα αυτό “Είστε μεγάλοι και θέλουμε να εξασφαλισούμε”. Γι αυτό και οι δικοί μου γιά να μην τους κρατούν σε αγωνία σταμάτησαν να πληρώνουν όχι τίποτα άλλο για να μην τους γρουσουζεύουν κιόλας………………..

  • Άρης

   Μιά χαρά τα λές Margi .
   Ειμαι απόλυτα σίγουρος οτι έχουν στοιχεία απο το ΚΕΠΥΟ εδώ και χρόνια . 
   Αυτό που επίσης διαφαίνεται είναι ότι ο τοκογλύφος έχοντας πια μόνιμη πρόσβαση στα προσωπικά σου δεδομένα θα μπορεί και να ελέγχει την όποια αλλαγή στα περουσικά μας όσο και στα εισοδήματα. Θα δεις που τώρα ειναι που θα πέφτουν βροχή οι Διαταγές Πληρωμής , γιατί ευκολα πια θα σε βλέπει για να σου βάλει χέρι στη τσεπη ο πορτοφολάς με με τη γραβάτα. Αν δε, επιβάλουν και τις ηλεκτονικές συναλλαγές με φοροκάρτες , ταυτοτητες και κλπ, θα αγοράζεις καπότα στο περίπτερο και θα έχεις το νταβατζή την άλλη μέρα στο σπίτι να πάρει το αναλογούν όφελος , το όποιο ώφελος , οικονομικό πρώτα και μετά ποτέ δεν ξέρεις … Μπορεί να θέλει να πάρει “μεζεδάκι” και από τη γυναίκα σου και εσύ να ελπίζεις να μείνει μόνο εκεί ο βιασμός και να μη πάει και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας…….. ! 

   Αναφέρει κάπου σχετικά το Μπλόγκ “Σχολιάζω” :

   http://christosvardakas.blogspot.gr/2007/11/blog-post_22.html

   …..”Τον πρώτο Κώδικα της Πολιτικής Δικονομίας στην Ελλάδα συνέταξε το 1835 ο L. Maurer(μέλος της Αντιβασιλείας του Όθωνος), Βαυαρός και ο πλέον διάσημος στην Ευρώπη (επομένως και παγκοσμίως) νομικός της εποχής του.Στον Κώδικα αυτό (που ίσχυσε μέχρι το 1968) περιλαμβάνεται, κατά μίμηση των υφισταμένων τότε παλαιών δικονομικών νόμων και μεσαιωνικών καταλοίπων, ως μέσο εκτελέσεως των δικαστικών αποφάσεων και η «αποστολή μηνυτού». (Αυτό είναι γνωστό πλέον σε πολύ μικρό αριθμό σημερινών νομικών).Τα μέσα εκτελέσεως είναι η κατάσχεση της κινητής και ακινήτου περιουσίας του οφειλέτου, η προσωπική κράτηση (η οποία πρακτικώς δεν υπάρχει) κλπ.
   Ο θεσμός της «αποστολής μηνυτού» η οποία διετάσσετο μόνον υπό του Δικαστηρίου μετά την διάγνωση της απαιτήσεως με τελεσίδικη ή προσωρινώς εκτελεστή δικαστική απόφαση είχε ως εξής: Απεστέλλετο υπό του δικαιούχου πρόσωπο (ο καλούμενος «μηνυτής») στο σπίτι του οφειλέτου, όπου εδιαιτάτο, εσιτίζετο και εκοιμάτο δαπάναις του οφειλέτου και είχε ως μοναδική αποστολή να υπενθυμίζει συνεχώς στον οφειλέτη, την ανάγκη εξοφλήσεως της οφειλής του. Κάτι δηλ. σαν τον δούλο που είχε ως μοναδική αποστολή να θυμίζει στον Πέρση βασιλέα «Δέσποτα μέμνησο των Αθηναίων!»Εθεωρείτο και ήταν άκρως αποτελεσματικό μέτρο εκτελέσεως. Τον χρήσιμο αυτόν, πλην μεσαιωνικό θεσμό, κατήργησε ο εκσυγχρονιστής Υπουργός Δικαιοσύνης αείμνηστος Δημητρακόπουλος το 1912. Τον μεσαιωνικό αυτόν θεσμό αναβιώνουν σήμερα (και πολύ δριμύτερα μάλιστα) οι «εισπρακτικές εταιρίες», χωρίς, μάλιστα, δικαστική διάγνωση και δικαστική εντολή και χωρίς να περιορίζονται (λένε και κάνουν και άλλα πολλά!!) σε υπομνήσεις όπως «Δέσποτα μέμνησο των Αθηναίων» ή μάλλον «Δέσποτα μέμνησο του δανειστού σου»!!
   Ότι οι εισπρακτικές εταιρίες έχουν -και θα έχουν συνεχώς και μεγαλύτερη- εμπορική επιτυχία δεν αμφιβάλλω.”……
   Πως είπατε ; Λέω μαλακίες ; Καλάαααα…… 

   Από μικρός είχα απορία να ζήσω για να δώ το “1984” του Όργουελ . Καλως ορίσαμε !
   Από κεί και η περιβόητη λίστα με άσφαιρες τουφεκιές . Αν έχεις “πρόσβαση” σε αυτούς θα έχουν και αυτοί σε όλους τους υπολοίπους . Βάζεις έναν Άκη στη φυλακή , ελέγχεις μετά όοοοοολους τους υπολοίπους . Ενας ο Ακης , χιλιάδες εμείς . Συμφέρει δε λέω. 

   Τώρα βέβαια δεν είμαι σίγουρος αν φταίνε αυτοί που δολοφονούν ή αυτοί που τους οπλίζουν .Σίγουρα για μένα και οι δύο . Ο πρώτος όμως κάνει τη δουλειά του . Ο δεύτερος όμως , γιατί κάνει τη δουλειά του πρώτου ;;;;
   Πόσο ήταν το ποσοστό που τους “όπλισε” στις τελευταίες εκλογές ; 29% και βάλε ; Ναι, αυτές οι μνημονιακές κότες λιράτες εννοώ .

    

 • GEORGE M

  Αναμενόμενο και λογικό ήταν. Αφου ο ίδιος ο νόμος Κατσέλη προβλέπει οτι για τα τέσσερα χρόνια της ρύθμισης θα γινόμαστε “φύλλο και φτερό”. 

 • JOHNNY

  T-Ρ-Ι-Χ-Ε-Σ  ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ Κ-Α-Τ-Σ-Α-Ρ-Ε-Σ.  Πολύ απλά γιατί : Βάση και του ντοκυμαντέρ μη με ρωτήσετε σε ποιο κανάλι γιατί δεν θυμάμε όταν ρώτησαν τον επικεφαλή μιας ΔΟΥ γιατί δεν προχώρησε σε έλεγχο ενός ατόμου για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι έχει στο όνομα του πολλά ακίνητα και να δώσει λόγο για το που βρήκε τα χρήματα και τα αγόρασε σε όλη την Ελλάδα είπε: Για να εξετασθεί ένα άτομο για την περιουσία του θα πρέπει να στείλω 50 αν θυμάμε καλά φαξ σε όλα τα υποθυκοφυλάκεια της χώρας.Από εκεί θα πρ’επει ο υπάλληλος του κάθε υποθυκοφυλακείου να πάει στην μερίδα στον τόμο να ανοίγει βιβλία να ανεβοκατεβαίνει ορόφους μπαίνει σε δωμάτια που είναι ΤΙΓΚΑ στο χαρτομάνι για να δει αν έχει ο συγκεκριμένος άνθρωπος κάτι στο όνομα του. Όλη αυτή η διαδικασία eίπε ο επικεφαλής είναι αδύνατον να γίνει γιατί δεν υπάρχουν τα άτομα αλλά και το κυριότερο ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΑ ΥΠΟΘΥΚΟΦΥΛΑΚΕΙΑ ούτως ώστε με την πληκτρολόγηση του ονόματος να βγάζει και το τι έχεις σε όλη την Ελλάδα. Οπότε αν οι τράπεζες ζητήσουν μαζικά για χιλιάδες άτομα την πλήρη και αναλυτική περιουσία σε ακίνητα θα πάρουν απάντηση σε καμιά 15 ετία ΚΑΙ ΒΑΛΕ. Αρα και εδώ κάπου χάνει το άρθρo δεν νομίζετε?

  • margi

   Johny , την είχα δει και εγώ αυτή την εκπομπή αλλά δεν ενβομίζω ότι αφορά άμεσα τις περιπτώσεις μας διόιτι ότι ακίνητο έχεις ή αποκτάς μπαίνει στο Ε9 οπότε απλά με αυτό φαίνονται όλα ή κάνω λάθος? Αν κάνω λάθος επειδή με ενδιαφέρει το θέμα πες μου. Δηλαδή μπορεί να
   είμαι στη διαδικασία ή και εντός Κατσέλη να κληρονομήσω κάτι σοτυ βοδιού το κέρατο και να μην το δηλώσω στο Ε9 οπότε να πρέπειο να μαντέψουν σε ποιό υποθηκοφυλακείο ανήκει η κληρονομιά για να το βρούν? 

 • FLORA

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ.ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΜΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
  ΕΙΝΑΙ 2500 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΑΣ 400.000 ΕΥΡΩ ,ΑΝ ΚΑΝΩ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
  ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΤΩΝ 220.ΟΟΟ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΑΞΙΑ 80% ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ
  ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ.ΑΝ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ;

 • αναγνωστης

  @FLORA
  Ο νόμος αναφέρει πως το 50% από την κληρονομούμενη περιουσία πάει υπέρ των δανειστ’ων, οπότε λογικά εννοεί ότι η υπόλοιπη παραμένει στην κατοχή σου.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>