Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Χανιά: Οι Τραπεζες άφησαν τα τηλεφωνήματα και πιάσανε τα σπίτια!

«Άφωνη» έμεινε, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης από το περιεχόμενο, της καταγγελίας καταναλώτριας, που στην καταγγελία της αναφέρεται ως εξής : «Κλιμάκιο υπαλλήλων γνωστής Τράπεζας, με υποκατάστημα στην πόλη των Χανίων, επισκέφθηκε αυθαίρετα και ετσιθελικά χωρίς καμία ενημέρωση-ειδοποίηση επί της επισκέψεως, το παιδί μου που παντρεμένο , και ζει στην οικία της συζύγου του, το οποίο έχει σε εκκρεμότητα ένα μικρό χρέος στην συγκεκριμένη Τράπεζα, από πιστωτική κάρτα και με «τσαμπουκά» το συγκεκριμένο τραπεζικό κλιμάκιο μπήκε στο σπίτι και απαιτούσε από το παιδί μου το χρέος προς την Τράπεζα «εδώ και τώρα» διαφορετικά του ζητούσε να προσημειωθεί το σπίτι της συζύγου του, που της έχει γίνει γονική παροχή ».

Σημειώνουμε ότι το ζευγάρι εργάζεται περιστασιακά, βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, έχει πληγεί από το γενικό κλίμα ανεργίας, που επικρατεί στην Χώρα , συμπληρώνει δε το βιωτικό του επίπεδο από την στήριξη των οικογενειών του.

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, την προσέγγιση αυτή της Τράπεζας προς τον δανειολήπτη, την καταγγέλλει δημόσια, ως στερούμενη παντελώς νόμιμης ορθολογική διαδρομής , ενημερώνει δε τους καταναλωτές ότι, με την παραλαβή της καταγγελίας, έδρασε άμεσα, ερχόμενη σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Κεντρική διοίκηση της Τράπεζας , ενημερώντας την για το συμβάν, αιτώντας άμεσα απαντήσεις στα ερωτήματα:

1. Είναι η νέα πολιτική της Τράπεζας , να στρατολογεί τους υπαλλήλους της,  στέλνοντας τους κατά κλιμάκια να μπαίνουν αυθαίρετα στα σπίτια των πολιτών, τρομοκρατώντας και εκβιάζοντας τους ,  σπείροντας τον φόβο, με ότι αυτό για την υγεία τους συνεπάγεται, αιτώντας τις οικονομικές απαιτήσεις της;

2. Με ποία εντολή, έδρασαν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι της, με την δική της ; Αυθαιρέτησαν; Διότι εάν συμβαίνει το δεύτερο δεν θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο ενεργητικό υπαλληλικό της προσωπικό.

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, βρίσκεται εν αναμονή των αιτηθέντων απαντήσεων από την Τράπεζα δίνοντας της εύλογο χρόνο απάντησης , στο διάστημα δε αυτό, στέλνει και το μήνυμα ενημερωτικά ,σε κάθε αποδέκτη ,ότι ,είναι παρούσα, στην προστασία των καταναλωτών,προσφέροντας πλήρη ψυχολογική και νομική στήριξη, σε κάθε καταναλωτή μέλος της ή μη , που νοιώσει ότι παραβιάζονται τα νόμιμα δικαιώματα του, όχι μόνο τα καταναλωτικά αλλά και τα ανθρώπινα, τα ηθικά του δικαιώματα. Από την εξέλιξη της απάντησης της Τράπεζας ,κρίνονται και οι περαιτέρω νόμιμες ενέργειες της ΄Ενωσης.

Τα στοιχεία του καταγγέλλοντος, αλλά και της καταγγελλόμενης Τράπεζας βρίσκονται στην Ε.Π.Κ.Κ
Για τις καταγγελίες σας στα τηλέφωνα της ‘ Ένωσης 282109266, 2821092306 Χανιά και Ιεράπετρα 2842020140

enosikatanaloton.blogspot.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

26 Σχόλια Χανιά: Οι Τραπεζες άφησαν τα τηλεφωνήματα και πιάσανε τα σπίτια!

 • clv

  noname μην έχεις αυταπάτες. Είναι όλοι συνένοχοι σε ένα καλοστημένο παιχνίδι με θύματα όλους εμάς. Και αν κάποιοι ήταν μακριά από τη μόλυνση, τώρα που ήρθαν κοντά ΄σε λίγο δε θα ξεχωρίζουν από τους 300 της ντροπής.

  • PA

   Aν αυριο επεφταν 10 δισεκατομμυριακια στην πραγματικη οικονομια και γυριζε και η δικη σου κατσαρολα οπως παλια θα τα ξεχνουσες ολα η οχι ?

 • clv

  Αν γινόταν αυτό που ποτέ πριν δε συνέβη και έβλεπε η ελληνική οικονομία 10 δις που ποτέ δεν έχει δει, βασικά ναι θα τα ξεχνούσα. Όχι όμως καθολικά, όπως δεν ξέχασα για παράδειγμα τη κομπίνα του χρηματιστηρίου.

  • PA

   Aγαπητε, το μονο που θελω να πω ειναι οτι …. οποιος ξεχναει, ειναι καταδικασμενος να ξαναζησει αυτο που ξεχασε.
   Μετα απο ολα αυτα φανηκε ξεκαθαρα οτι εχουμε να κανουμε με ορκισμενα τυχοδιωκτικα αποβρασματα που δεν εχουν τον παραμικρο ενδοιασμο να πουλησουν και την Ακροπολη ακομα για να τα κονομησουν.
   Εγω δεν ξεχνω !!!

 • κωστας

  ΕΠΕΣΑ ΤΥΧΑΙΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ. ΠΟΛΥ ΧΡΗΙΣΜΟ. ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΩ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ; ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΑΡΘΡΟ:
  `Επιβολή προστίμων για τα ανασφάλιστα ΙΧ, καταβολή τους εντός οκτώ ημερών και βαριές ποινές (πρόστιμο του ΚΟΚ, αφαίρεση πινακίδων, διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας για 10 ημέρες) σε όσους αγνοήσουν αυτήν την προθεσμία, προβλέπει η υπουργική απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί μέσα στον Οκτώβριο.

  Σύμφωνα με το σχέδιο που προβλέπεται, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστείλει ταχυδρομικώς επιστολή προς τους ιδιοκτήτες των εμφανιζόμενων ως ανασφάλιστων αυτοκινήτων οχημάτων και θα τους καλεί να εμφανιστούν στις ΔΟΥ και να δώσουν στοιχεία και εξηγήσεις μέσα σε οκτώ ημέρες για το εάν έχουν ασφαλιστεί κανονικά αλλά δεν φαίνονται στα αρχεία ή για κάποιο λόγο εξαιρούνται νομίμως από την ασφάλιση του οχήματός τους (π.χ. διπλωματικό σώμα, δημόσια υπηρεσία κ.λπ.).

  Επίσης, σε περίπτωση απόσυρσης ή καταστροφής ή κλοπής ή μεταβίβασης ή κατάθεσης πινακίδων αυτοκίνητου οχήματος, ο ιδιοκτήτης του εμφανιζόμενου ως ανασφάλιστου οχήματος θα πρέπει να παραδώσει ακριβές φωτοαντίγραφο των κατά περίπτωση δικαιολογητικών στην αρμόδια ΔΟΥ.

  Μόλις πληρώσει το πρόστιμο των 250 ευρώ, ο ιδιοκτήτης του ΙΧ θα επιλέγει μια ασφαλιστική εταιρία, στην οποία θα καταθέτει το παράβολο που πλήρωσε στην εφορία και στη συνεχεία θα υπογράφει νέο ασφαλιστικό συμβόλαιο. Από την πλευρά της η ασφαλιστική θα καταβάλλει το παράβολο στο Δημόσιο και θα ενημερώνει το Κέντρο Πληροφοριών για κάθε ανασφάλιστο όχημα το οποίο θα αποκτά σήμα ασφάλισης. Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του ανασφάλιστου οχήματος αγνοήσει το κάλεσμα της εφορίας, θα επιβάλλονται πρόσθετες κυρώσεις όπως αφαίρεση της άδειας οδήγησης, της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος, που θα αποδίδονται στο δικαιούχο μόνο αφού προσκομιστεί το ειδικό σήμα ασφάλισης.

  Αν περάσουν 20 μέρες και ο δικαιούχος δεν εμφανιστεί για την παραλαβή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας, η αστυνομική αρχή θα αποστέλλει τις πινακίδες κυκλοφορίας προς φύλαξη στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών, από όπου θα επιστρέφονται μόνο με την προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του ειδικού σήματος ασφάλισης. Από το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι στα ταμεία των ασφαλιστικών εταιριών θα εισρεύσουν έσοδα της τάξης των 300.000.000 ευρώ. Οι εισηγητές του σχεδίου εκτιμούν ότι θα υπάρξουν σημαντικά οικονομικά οφέλη και για το Δημόσιο, τόσο από την πληρωμή του παραβόλου όσο και από τους φόρους επί των ασφαλίστρων και εν τέλει από τη φορολόγηση των κερδών που θα έχουν οι ασφαλιστικές εταιρίες από τη δραστηριότητά τους αυτή.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>