Χράτσα χρούτσα, πάει η σύνταξη

Σύμφωνα με διακεκριμένους πολιτικούς αναλυτές, είναι οι συνταξιούχοι που πλήττονται περισσότερο από το νέο πακέτο μέτρων. Ε ναι, βρε ζώα, οι συνταξιούχοι θα πληγούν από τα μέτρα. Ποιοι θέλατε να πληγούν, ο Μπόμπολας, ο Βαρδινογιάννης και ο Αλαφούζος των οποίων είστε δούλοι; Ζώα, ε ζώα!

Πάντως, είναι κοινωνικά δίκαιο να πληρώσουν περισσότερο οι συνταξιούχοι γιατί αυτοί την έζησαν τη ζωή τους και είναι με το ένα πόδι στον τάφο, ενώ εμείς είμαστε μέσα στην καύλα γιατί είμαστε νέοι. «Βρε, εγώ είμαι νέος!» που έλεγε και ο Δημήτρης Χορν.

Από την άλλη, οι συνταξιούχοι ψήφισαν μαζικά στις τελευταίες εκλογές τον Σαμαρά για να σώσουν τις συντάξεις τους, οπότε καταλαβαίνουμε πως τα έχουν εντελώς χαμένα και καλά κάνει ο Σαμαράς και τους χτυπάει αλύπητα. Γιατί γέρασαν και τίποτα δεν έμαθαν.

Βέβαια, το πετσόκομμα των συνταξιούχων αποτελεί προστασία για τη ζωή τους. Αν ξέρεις πως ο συνταξιούχος παίρνει 300 ευρώ, δεν θα μπεις στο σπίτι του να τον δέσεις χειροπόδαρα και να τον βασανίσεις άγρια μέχρι να σου πει πού τα έχει κρυμμένα.

Ενώ, αν ξέρεις πως η γριά παίρνει τη συνταξάρα με το αστρονομικό ποσό των 1000 ευρώ, θα την βάλεις κάτω και θα την πατάς αλύπητα μέχρι να σου αποκαλύψει την κρυψώνα, αν και η γριά μπορεί να έχει πάθει Αλτσχάιμερ και να κουράζεσαι τζάμπα.

(Βέβαια, άλλα έγραφα πριν ένα χρόνο – για την ακρίβεια, έγραφα ακριβώς τα αντίθετα. Δεν πειράζει, με αυτόν τον τρόπο, έχω καλύψει όλες τις απόψεις: «Ενός ευρώ νιάτα».)

pitsirikos.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *