Αντιμετώπιση ενοχλητικών τηλεφωνημάτων στο σπίτι

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Αν σπάνε τα τηλέφωνα στο σπίτι από εισπρακτικές, τράπεζες και οτιδήποτε άλλο, τότε υπάρχει λύση.

Ονομάζεται ΑVM FRITZ!Box Fon WLAN 7140

Εγώ το αγόρασα από το www.shop13.gr στην χαμηλότερη τιμή που υπάρχει.

 

Παρουσίαση συσκευής

Η συσκευή είναι ένα ασύρματο Modem-Router για ADSL σύνδεση, η οποία όμως ενσωματώνει δυνατότητες τηλεφωνικού κέντρου, είναι εξολοκλήρου γερμανικής κατασκευής και αψεγάδιαστης ποιότητας.

Διαθέτει 4 συνδέσεις ethernet, 1 σύνδεση USB, όπου μπορείτε να συνδέσετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ή εκτυπωτή, ώστε να είναι προσβάσιμα από οποιοδήποτε μέλος του δικτύου σας.

Διαθέτει και δύο υποδοχές τηλεφώνου (εδώ είναι όλο το ζουμί). Αν λοιπόν συνδέσετε τη συσκευή τηλεφώνου σας πάνω στο Fritz! και όχι απευθείας στον τοίχο, αρχίζουν τα μαγικά.

 

Επιλεκτική φραγή εισερχομένων κλήσεων

Μέσω του μενού που διαθέτει το fritz!, μπορείτε να δημιουργήσετε μια black list τηλεφωνικών αριθμών:

 • Δημιουργία κανόνα για μπλοκάρισμα μεμονωμένων αριθμών. Αν βάλετε 2109999999, τότε μπλοκάρετε τις κλήσεις από αυτό το νούμερο.
 • Δημιουργία κανόνα για μπλοκάρισμα σειράς αριθμών. Αν βάλετε 2117, τότε μπλοκάρετε όσα νούμερα αρχίζουν από 2117.
 • Δημιουργία κανόνα για μπλοκάρισμα ανώνυμων αριθμών (απόκρυψη κλήσης). Αν αφήσετε τελείως κενό το πεδίο αριθμού, μπλοκάρονται όλες οι κλήσεις, οι οποίες δεν διαθέτουν εμφανή αριθμό καλούντος.

Το ωραίο είναι ότι μπορείτε να ορίσετε άπειρους κανόνες, όρεξη να έχετε να δακτυλογραφείτε νούμερα. Εγώ έχω περάσει όλη τη λίστα του daneiakartes.zedo.gr.  Ο καλών θα ακούσει απλά ήχο κατειλημμένης συσκευής.

 

Επιλεκτική φραγή εξερχομένων κλήσεων

Με την ίδια διαδικασία, μπορείτε να δημιουργήσετε black list εξερχομένων κλήσεων, ώστε να απαγορέψετε κλήσεις. Χρήσιμο, ιδίως για όσους έχουν μικρά παιδιά και δεν θέλουν να πληρώσουν ακριβά τυχόν κατά λάθος τηλεφωνήματα σε αριθμούς υψηλής χρέωσης.

 

Καταγραφή κλήσεων που πραγματοποιήθηκαν

Το Fritz! καταγράφει αυτόματα όλες τις κλήσεις που έγιναν, είτε εισερχόμενες, είτε εξερχόμενες, είτε μπλοκαρισμένες.  Δηλ. αν δεχθείτε κλήση από την “Νταβατζής Α.Ε.” ή την “Τοκογλύφος Bank”, μπορεί εσείς να μην ακούσετε τηλέφωνο να κουδουνίζει, αλλά το Fritz! καταγράφει τον αριθμό, ημερομηνία και ώρα που έγινε η κλήση. Έτσι ενώ δεν θα σας πρήζουν τα ……. συκώτια, εσείς θα ξέρετε ποιός και πότε τηλεφώνησε.

Η ομορφιά συνεχίζεται. Διαθέτει ευρετήριο, όπου μπορείτε να καταχωρήσετε ονόματα και αριθμούς. Οπότε, οι πραγματοποιηθείσες κλήσεις εμφανίζουν πλέον και όνομα, για να μην αναρωτιέστε ποιος ήταν.

 

Άπειρες δυνατότητες

Το Fritz! διαθέτει άπειρες φανταστικές δυνατότητες για τον έλεγχο της τηλεφωνικής γραμμής, αλλά δεν θα αναφερθούν εδώ, γιατί ξεφεύγουν από το σκοπό μας.

 

Έλεγχος μέσω υπολογιστή

Τα πάντα μπορούν να ρυθμιστούν και να ελεγχθούν μέσα από το μενού του, από το παράθυρο του web browser που χρησιμοποιείται, αλλά ειδικά για διαχείριση τηλεφωνημάτων, υπάρχει ένα δωρεάν καταπληκτικό πρόγραμμα, που ονομεται JFritz και μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.

 

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες:

Πως να το χρησιμοποιήσετε:

Αφού το συνδέσετε σύμφωνα με τις οδηγίες, στην τηλεφωνική υποδοχή, θα πρέπει να συνδέσετε τον υπολογιστή σας με το καλώδιο ethernet (υπάρχει μέσα στη συσκευασία).

ΠΡΟΣΟΧΗ: για να λειτουργήσει το σύστημα, θα πρέπει η τηλεφωνική σας συσκευή να κουμπώσει πάνω στο Modem-Router, στην υποδοχή tel 1, η οποία βρίσκεται δίπλα στην άσπρη υποδοχή της πιο πάνω φωτογραφίας.

ΕΠΙΣΗΣ: Μην πειράζετε ρυθμίσεις, που δεν ξέρετε τι κάνουν, γιατί μπορεί να κάνετε παπαρίτσα και μετά να χρειαστεί ρύθμιση από κάποιον που ξέρει (άρα και το αντίστοιχο παραδάκι).

Μετά ανοίγετε τον browser σας (Firefox ή Internet Explorer).

Στη γραμμή διεύθυνσης θα γράψετε http://fritz.box/

και θα μπείτε στο μενού.

Επιλέγουμε Settings από τo πάνω μενού και στη συνέχεια επιλέγουμε Telephony Devices από το αριστερό μενού και ακολουθεί η επόμενη οθόνη

Τώρα το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι ακολουθήσουε τον οδηγό βήμα βήμα, και να κάνουμε τις ρυθμίσεις μας, πατώντας κάθε φορά το πλήκτρο NEXT.

Αφού ολοκληρωθεί ο οδηγός, πατάμε στο λογότυπο πάνω αριστερά της οθόνης και επιστρέφουμε στο αρχικό μενού.

Εκεί, επιλέγουμε CALLS από το αριστερό μενού και εμαφανίζεται η παρακάτω οθόνη.

Εδώ θα επιλέξουμε πάνω το block Calsl και θα αρχίσουμε να ορίζουμε τους αριθμούς που θέλουμε να μπλοκάρουμε, δηλαδή όταν θα μας καλούν από αυτούς τους αριθμούς, αντί να χτυπάει το τηλέφωνό μας, ο καλών θα νομίζει ότι η γραμμή μας μιλάει. Έτσι εμείς θα έχουμε την ησυχία μας και αυτός θα σκάει.

Κάτω δεξιά υπάρχει το κουμπί New blocking rule.

Το επιλέγουμε και ακολουθεί η οθόνη

Εδώ τώρα επιλέγουμε incoming calls και στη συνέχεια ορίζουμε τον αριθμό που θέλουμε να μπλοκάρουμε.

Ισχύουν οι παρακάτω κανόνες:

 • Αν αφήσουμε το κουτάκι του αριθμού κενό, τότε μπλοκάρονται όλες οι κλήσεις από άγνωστο αριθμό η από κάποιον που χρησιμοποιεί απόκρυψη ταυτότητας.
 • Αν βάλουμε 10ψήφιο αριθμό, π.χ. 2101234567, τότε μπλοκάρουμε το συγκεκριμένο αριθμό.
 • Αν βάλουμε λιγότερα από 10 ψηφία, π.χ 211, τότε μπλοκάρονται όλοι αριθμοί που αρχίζουν από αυτά τα ψηφία, στο παράδειγμά μας, όλοι οι αριθμοί που αρχίζουν από 211 (σας θυμίζει κάτι;).
 • Εννοείται ότι ισχύει και για αριθμούς κινητής τηλεφωνίας.
 • Προσοχή! Δεν βάζουμε μπροστά το +30. Ο αριθμός πρέπει να αρχίζει είτε από 2 είτε από 9.

Αφού ολοκληρώσουμε, πατάμε Apply και επιστρέφουμε στην προηγούμενη οθόνη, όπου πατώντας πάλι New rule μπορούμε να ορίσουμε νέο κανόνα για φραγή εισερχόμενης κλήσης. Η ομορφιά του πράγματος είναι ότι μπορούμε να ορίσουμε άπειρους κανόνες.

Τέλος, αν στo πάνω μενού επιλέξουμε Call List τότε θα εμφανιστεί η, όπου έχουν καταγραφεί όλοι οι αριθμοί που μας έχουν τηλεφωνήσει, απαγορευμένοι (αθόρυβοι) ή όχι. Έτσι, παρόλο που οι νταβατζήδες δεν μας ενοχλούν, εμείς θα ξέρουμε ποιός κερατάς προσπάθησε να μας τηλεφωνήσει.

Η συσκευή προσφέρει πλήθος άλλων δυνατοτήτων για προχωρημένους, αλλά δεν θα τις παρουσιάσω, γιατί τότε θα ξεφεύγαμε από το σκοπό του άρθρου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν στο δικό σας μενού εμφανίζονται διαφορετικά παράθυρα, τότε θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση Firmware στην έκδοση 39.04.67 ( η τελευταία και πιο λειτουργική).

daneiakartes.info

38 σκέψεις σχετικά με το “Αντιμετώπιση ενοχλητικών τηλεφωνημάτων στο σπίτι

   • 24/12/2012, 17:23
    Permalink

    Καλησπέρες!
     
    μόλις ακολούθησα βήμα-βήμα τον  οδηγό σου. όλα οκ ΕΚΤΟΣ από:
    -> όταν ένας αριθμός που είναι στη  block list καλέσει όντως δεν ακούγεται κουδούνισμα και καταγράφεται στην call list.
    AΛΛΑ εάν σηκώσω το ακουστικό της συσκευής στο FON1, τότε τον ακούω… δηλαδή δεν  του δίνει σήμα κατηλλειμένο και ρίχνει τη γραμμή αλλά φαίνεται σαν να την απαντά (απλά δεν το καταλαβαίνω εγώ εκτός κι αν σηκώσω ακουστικό…)
    Εσύ κατάφερες να » …Ο καλών θα ακούσει απλά ήχο κατειλημμένης συσκευής.»
    ΠΩΣ?
    ευχαριστώ για τον χρόνο

    • 24/12/2012, 17:51
     Permalink

     Αν με έχεις στη black list και εγώ σου τηλεφωνήσω, αν δεν κατεβάσω ακουστικό και αφήνω να σε καλεί για μισή ώρα, εγώ θα ακούω σήμα απασχολημένης γραμμής και εσύ τίποτα. Αν σηκώσεις εκείνη την ώρα το ακουστικό θα μιλήσουμε.
      
     Αυτό που κάνει το μηχανάκι είναι να εμποδίσει να κουδουνίσει η συνδεδεμένη τηλεφωνική συσκευή, τίποτα άλλο. ΔΕΝ απορρίπτει κλήσεις, όπως γίνεται στα smartphone, απλά πνίγει το κουδούνι, μέχρι ο καλών να κλείσει.
      

     • 24/12/2012, 21:28
      Permalink

      ξεκάθαρη η περιγραφή.
      μόνο σημείο που δεν μου “βγαίνει”… το σήμα απασχολημένης γραμμής… σ’ εμένα απλά ο black listed καλών ακούει τον κλασσικό τόνο που ακούει όποιος καλεί και δεν σηκώνω το ακουστικό
       
      επίσης, κάτι τελευταίο που μάλλον έπρεπε να στο πω πρώτο. Δεν έχω internet. Απλά μία  PSTN. και στην πρίζα της το μαύρο καλώδιο από το y cable του fritz (και μου βγάζει και θόρυβο…)
      τέλος πάντων … σε ζάλισα..
      αλλά είπα να μην ανεβάσω “θερμοκρασία” μέρες που είναι από την τρόμπα των κλήσεων και να προσπαθήσω με το fritz που μου έδωσε ένας φίλος… αλλά κάτι μου διαφεύγει .. παρ’όλο που οι οδηγίες σου είναι απλές
      να’σαι καλά

     • 24/12/2012, 21:39
      Permalink

      1. Το ότι δεν έχεις Internet, είναι αδιάφορο για το μπλοκάρισμα τηλεφωνημάτων.
      2. Από τη στιγμή που η συσκευή δεν κουδουνίζει, άρα δεν σε πρήζουν οι ενοχλητικοί εισπράκτορες, τι σε νοιάζει τι ακούν στην άλλη άκρη της γραμμής. Δεν πάνε να ακούνε και Τάσο Μπουγά; Άλλωστε, οι κλήσεις των εισπρακτικών γίνονται από υπολογιστές και η γραμμή ανοίγει μόνο αν απαντήσει ο καλούμενος. 

     • 24/12/2012, 22:09
      Permalink

      κατανοητό κι ανακουφιστικό έστω και προσωρινά…
      χίλιες ευχές.
       
      ΥΓ: υπάρχει τρόπος για white list. Δηλαδή π.χ να αφαιρέσω όλα τα κινητά με block 69 αλλά να επιτρέπω τα 4-5 κινητά που χρησιμοποιούμε οικογενειακώς…
       
       

     • 24/12/2012, 22:19
      Permalink

      Ναι, αλλά τα υπόλοιπα μεθαύριο. ας περάσουμε δυό μέρες ησυχίας.
      Καλά Χριστούγεννα!
       

     • 26/12/2012, 14:40
      Permalink

      begar κάνε σε παρακαλώ ένα μικρό time-out  στην ησυχία και χάρισε μας τον τρόπο (δυο λόγια, χωρίς να μπεις στον κόπο να κάνεις πάλι κάποιον οδηγό): πως στα incoming calls με call blocking rule number 69 που μπλοκάρει όλα τα κινητά θα μπορέσουμε να βάλουμε εξαίρεση κάποιους συγκεκριμένους αριθμούς κινητής ώστε να κουδουνίζει σ’ αυτούς.
      Συνπάθα με για το εορτο-ζάλισμα, αλλά αύριο εργάσιμη γαρ…
      πολύ σ’ ευχαριστώ

     • 26/12/2012, 15:01
      Permalink

      Idiot

      Άντε βρε, για να μην έχεις άγχος!

      Αν πας στο telephone book, δηλ τον τηλεφωνικό κατάλογο και καταχωρήσεις ένα πρόσωπο ως “important person“, ορίζοντας φυσικά και τον πλήρη αριθμό του, τότε όταν θα καλεί αυτό το πρόσωπο, θα υπερβαίνει πάσης φύσεως φραγή που έχεις ορίσει και το τηλέφωνο θα κουδουνίζει κανονικά.

 • 28/11/2012, 12:41
  Permalink

  Καλημέρα παίδες .

  begar , έχεις ιδέα πόσους “τοξικούς” αριθμούς
  μπορεί  o Fritz-ης να καταχωρήσει ; Ποιό είναι το όριό του  ;
  Ευχαριστώ.
   

  • 28/11/2012, 12:49
   Permalink

   Άρη
   Το συγκεκριμένο μοντέλο, που είναι και το βασικό – φτηνό, έχει 30 μνήμες απαγόρευσης.

   ΑΛΛΑ! 

   Σε κάθε θέση μνήμης μπορείς να καταχωρήσεις ολόκληρη σειρά αριθμών. Π.χ. Αν στην πρώτη μνήμη καταχωρήσω το 211, τότε όλοι οι αριθμοί που αρχίζουν από 211 μπλοκάρονται.

   Για να καταλάβεις, εγώ που δεν ζω Αθήνα και δεν μου τηλεφωνεί κανένας από Αθήνα, καταχώρησα το 21 και απέκλεισα όλα τα νούμερα που αρχίζουν από 21 (210 -211 -212 κλπ). Ουσιαστικά τους μπλόκαρα όλους!

    

   • 28/11/2012, 13:36
    Permalink

    Ευχαριστώ begar . 

    Θα ψάξω και το άλλο μοντελάκι του γερμαναρά φίλου Φρίτζ .
    Οσο περισσότερες μνήμες τόσο το καλύτερο .
    Ειμαι βλέπεις περιζήτητος ….Αρέσω παιδί μου , αρέσω ! 

    Ειναι πολύ σημαντικό πάντως εμείς  οι βασανιζόμενοι  να ανανεώνουμε διαρκώς τη λιστα.

    Επίσης δράττομαι της ευκαιρίας αυτής και να το προτείνω στους φίλους μας των εισπρακτικών, για να φιλτράρουν και οι ίδιοι τα χιλιάδες εχοχλητικά μας τηλεφωνήματα για  εθελούσιες πληρωμές .  

    • 28/11/2012, 13:40
     Permalink

     Άρη
     Αναμένεται να κυκλοφορήσει ασύρματη συσκευή σταθερής τηλεφωνίας με android. Αυτή, με την προσθήκη δωρεάν προγράμματος, μπορεί να μπλοκάρει άπειρους αριθμούς, όπως τα κινητά μας.

     Δεν ξέρω το πότε, αλλά όταν βγει, θα πάω τρέχοντας να την προμηθευτώ. 

     • 28/11/2012, 14:17
      Permalink

      Θα τρέξω να το πάρω πρώτος ! Χε χε χε !
      Αν ο εισαγωγέας το διαφημίσει ,θα δούμε ανθρώπους να κοιμούνται έξω από το μαγαζί με υπνόσακους και να κάνει ουρές σαν και εκείνες που γίνονται για τα “Αι-πάντια” , τα “Αι-φώνια” και τις κονσόλες παιγνιδιών .
      “Της Τατιάνας” θα γίνει ! Έ ρε γλέντια !

 • 24/12/2012, 17:17
  Permalink

  Καλησπέρες!
   
  μόλις ακολούθησα βήμα-βήμα τον  οδηγό σου. όλα οκ ΕΚΤΟΣ από:
  -> όταν ένας αριθμός που είναι στη  block list καλέσει όντως δεν ακούγεται κουδούνισμα και καταγράφεται στην call list.
  AΛΛΑ εάν σηκώσω το ακουστικό της συσκευής στο FON1, τότε τον ακούω… δηλαδή δεν  του δίνει σήμα κατηλλειμένο και ρίχνει τη γραμμή αλλά φαίνεται σαν να την απαντά (απλά δεν το καταλαβαίνω εγώ εκτός κι αν σηκώσω ακουστικό…)
  Εσύ κατάφερες να ” …Ο καλών θα ακούσει απλά ήχο κατειλημμένης συσκευής.”
  ΠΩΣ?
  ευχαριστώ για τον χρόνο
   

  • 08/02/2013, 11:15
   Permalink

   Αφού δεν ακούγεται κουδούνισμα, η αποστολή ολοκληρώθηκε. Από κει και πέρα, εσύ τι δουλειά έχεις να σηκώσεις το ακουστικό; 

 • 08/02/2013, 09:21
  Permalink

  Kαλημερα ευχομε ολοι να ειστε καλα και ψυχραιμοι.
  Βegar καταρχιν τι νουμερο βαζουμε εκει που ζηταει;Εγω εβαλα αυτο που εχω στο σπιτι μου 25510…… ενω ακουγε στο τεστ ο ηχος δεν μπορω εγω να κανω κληση, μηπως εκανα τιποτα λαθος. Μηπως φταιει οτι εχω κα αλλο ρουτερ για το ιντερνετ και το  fritz το εχω μονο για αυτη τη δουλεια; 

  • 08/02/2013, 11:23
   Permalink

   1. Και εγώ, για Internet, άλλο ρούτερ έχω. To Fritz το έχω μόνο για μπλοκάρισμα τηλεφώνων.Δεν παίζει ρόλο.

   2. Δεν κατάλαβα την ερώτησή σου. Γίνε πιο συγκεκριμένος.

 • 08/02/2013, 11:38
  Permalink

  begar, το fritz μπορει να δουλεψει και με voip γραμμες πχ οπως της cyta ;  Το εχει δοκιμασει καποιος με  voip; Οπως περιγραφετε παραπανω η διαδικασια ειναι για απλες pstn γραμμες που διαχωριζουν το data απο το  voice με φιλτρο.

  • 08/02/2013, 11:40
   Permalink

   Θεωρητικά δουλεύει. άλλωστε η viva.gr το προτείνει ως εξοπλισμό για voip τηλεφωνία.

   Θεωρητικά, η λειτουργία του ως τηλ. κέντρο – blocker είναι ίδια, είτε μιλάμε για κλασική τηλεφωνική γραμμή, είτε για Voip.

   Προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει.

 • 12/03/2013, 16:37
  Permalink

  Tελικα ο καλυτερος τροπος για μενα για την αντιμετωπιση ενοχλητικων τηλ. στο σπιτι ειναι ο εξης: vodafone για το σπιτι (500min 10 €). Η vodafone σε δινει μια καρτα sim οπως των κινητων. Τοποθετεις την καρτα σε κινητο samsung ( ακομη και αυτο τον 19€ με δυο καρτες εχει την ρυθμιση <<αυτοματη απορριψη>>
  ΜΕΝU-ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ-ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ-ΚΛΗΣΗ-ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ-ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ
  Tην ενεργοποιουμε και δημιουργουμε την λιστα απορριψης. Το καλο ειναι οτι μπορουμε να βαλουμε απεριοριστους αριθμους, αφου σαν το fritz box μπορουμε να απορριψουμε αριθμους που <<αρχιζουν απο>>, <<τελειωνουν σε>>, <<αγνωστο>>.Ετσι με 215… απορριπτουμε οσους αριθμους αρχιζουν απο 215 και ουτο καθεξης.
  Βλεπεις ποιος σε παιρνει (σαν αναπαντητη) αλλα δεν χτυπαει το τηλ. και αμεσως απορριπτετε η κληση.
  Το ιδιο κανω και στο κινητο μου και ετσι απορριπτω ολες τις ανεπιθυμητες κλησεις. 
   

 • 03/08/2013, 10:34
  Permalink

  Γεια σας. Μήπως γνωρίζετε εάν υπάρχει ανάλογος εξοπλισμός, ΕΝΣΥΡΜΑΤΟΣ? Με ενδιαφέρει πολύ η συσκευή αυτή, αλλά στο σπίτι μου έχω αφαιρέσει όλες τις ασύρματες συσκευές και θα ήθελα να παραμείνει έτσι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • 03/08/2013, 13:15
   Permalink

   Ολα τα ασύρματα router μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως ενσύρματα. Κλεινει ο χρήστης την ασύρματη λειτουργία και το συνδέει με τον υπολογιστή μεσω καλωδίων δικτύού. Απο τη φωτογραφία του Fritz πιστοποιείται οτι μπορεί να συνδεθεί μέχρι και σε τεσσερις υπολογιστές ενσύρματα.

 • 14/09/2014, 20:48
  Permalink

  Καλησπέρα, υπάρχει δυνατότητα να συνδεθεί και να ρυθμιστεί σε άλλη γραμμη από αυτήν που τελικά θα συνδεθεί και θα λειτουργήσει

  Ευχαριστώ πολύ

 • 29/06/2017, 17:24
  Permalink

  Πουλάω δυο συσκευές με οθόνη που κάνουν Φραγη ενοχλητικών (αριθμων) κλήσεων με το πάτημα ενός κουμπιού. Επειδή έχω 2 αριθμους ISDN γραμμη αγόρασα συσκευή που κάνει την φραγη αυτόματα και στις δυο. https://xrisiaggelia…fragi-arithmou

 • 29/06/2017, 18:13
  Permalink

  οι συσκευές για σταθερά τηλέφωνα με επιλεκτική φραγή κλήσεων έχουν το μειονέκτημα οτι μπορούν να μπλοκάρουν λίγες δεκάδες αριθμούς όταν οι αριθμοί των εισπρακτικών και δικηγορικών γραφείων είναι δεκάδες χιλιάδες. Το fritz θυμάμαι το δούλευε η Tellas παλιά δεν ξέρω αν δουλεύει με όλες τις εταιρείες τηλεφωνίας και internet.
  Έχω αλλάξει σταθερό τηλέφωνο και οι μόνοι που ενοχλούν εκεί και είναι πάρα πολλοί είναι προωθήσεις τηλεφωνικών πακέτων και ιντερνετ. Προσωπικά κάνω εκτροπή των κλήσεων στο κινητό μου όπου έχω εφαρμογή φραγής και έτσι μπλοκάρονται. Προσοχή μόνο μήπως ο παροχός σας χρεώνει την εκτροπή. Σε μένα η forthnet δεν την χρεώνει.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.