Διαδικασία για την προστασία τραπεζικού λογαριασμού από κατασχέσεις

Η κάθε τράπεζα εκδίδει εσωτερικές οδηγίες προς τα υποκαταστήματα για το πως θα χειριστούν το θέμα. Μια, όμως, νομικά παραδεκτή και, αναπόφευκτη για την τράπεζα, διαδικασία, είναι η παρακάτω: 

1. Κατεβάστε και τυπώστε την Ανακοίνωση του συνηγόρου του καταναλωτή.

2. Κατεβάστε και τυπώστε το Νόμο 4161/2013.

3. Κατεβάστε, συμπληρώστε και τυπώστε σε δύο αντίγραφα το Υπόδειγμα υπεύθυνης δήλωσης

4. Συρράψτε τα 1, 2 και το ένα αντίγραφο του 3 και παραδώστε το στην τράπεζα. Ζητείστε να σας υπογράψουν και να βάλουν σφραγίδα της τράπεζας στο δεύτερο αντίγραφο του 3, το οποίο θα κρατήσετε ως αποδεικτικό παραλαβής του πρώτου.

Αν σας κάνουν νούμερα ότι δεν γίνεται κλπ, πείτε τους ότι μπορείτε πάντα να το στείλετε με εξώδικο και τελειώνει το θέμα.

begar

 

update 1: Οι τράπεζες έχουν πλέον δικό τους έντυπο για τη διαδικασία, και δεν χρειάζεται το υπόδειγμα υπεύθυνης δήλωσης. Το συμπληρώνετε επιτόπου, αλλά επιμένετε να σας δώσουν αντίγραφο με υπογραφή και σφραγίδα υπαλλήλου.

update 2: Οι τράπεζες πλέον έχουν συμμορφωθεί και δεν χρειάζεται να κατεβάσετε κανένα από τα παραπάνω έντυπα. Η διαδικασία γίνεται στην τράπεζα με δικά της όλα τα έντυπα.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Διαδικασία για την προστασία τραπεζικού λογαριασμού από κατασχέσεις

 • 13/03/2014, 13:00
  Permalink

  Η Υπεύθυνη δήλωση πρέπει να έχει επιπροσθέτως το παρακάτω κείμενο, καθώς το ακατάσχετο ισχύει ΜΟΝΟ για έναν λογ/σμό (Μισθοδοσία/Σύνταξής) και μόνο σε μια τράπεζα.
  «… και δεν έχω προβεί σε παρόμοια δήλωση για άλλο λογ/σμό που τηρείται στην τράπεζα σας ή σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα.»

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.