Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

 • danny4 on Forum: Γενική συζήτηση 12καλημερα κωστη ευχαριστω για την απαντηση το σπιτι θεμελιωθηκε το 80 ειναι 140 τμ και σηκωθηκε το 90 δεν ξερω...ο νομος κατσελη λεει οτι θα σταματησει και θα ανοιγουν κ…
 • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12@Φένια, δεν θα αλλάξει κάτι. Το τραπεζικό απόρρητο έτσι και αλλιώς δεν ισχύει για τους οφειλέτες εδώ και χρόνια και μάλιστα με νόμο. Ήδη ο πιστωτής αν θέλει, είτε το δη…
 • Φενια on Forum: Γενική συζήτηση 12Αυτό είναι μια πολύ καλή ερωτηση gp. Θα λειτουργεί άραγε ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου;;;; Και έτσι θα μπορεί να βάζει αυτόματως χέρι σε μισθούς κτλ (σε οσους χρωσ…
 • Διώνιος on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών6977347877 6979729756 6979223710 6977365971 6979223872 Ενοχλούν πολύ θέλοντας να πουλήσουν χρηματιστηριακά προιόντα, συμβουλές κλπ.
 • νίκος123 on Οδηγός αντιμετώπισης εισπρακτικών εταιριών@xm καλησπέρα και συλληπητήρια. Λυπάμαι ειλικρινά για την κατάσταση που βιώνετε. Οι εισπρακτικές και οι δικηγόροι δεν συγκινούνται με τίποτα και δεν σέβονται τίποτα. Γι…
 • Xm on Οδηγός αντιμετώπισης εισπρακτικών εταιριώνΚαλησπέρα σας   Έχω έρθει σε πολύ δύσκολη θέση.εχασα πολύ πρόσφατα τον συζηγο μου και αναγκάστηκα να παραιτηθώ από την εργασία μου αφού νοσηλευόταν για μεγάλο χρον…
Minilink

Οδηγίες προς Απελπισμένους Δανειολήπτες

Προσοχή: το άρθρο είναι παλιό και έχουν αλλάξει ορισμένα δεδομένα, με αποτέλεσμα κάποια πράγματα να μην ισχύουν. Διατηρείται για ιστορικούς λόγους.

Πριν κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια, συμβουλευτείτε το δικηγόρο σας.

Τα κακά νέα: χρωστάτε –πολλά ή λίγα-, αλλιώς δεν θα διαβάζατε αυτό το άρθρο, όπως ποτέ δεν θα διαβάζατε τα τασιενεργά του απορρυπαντικού σας.

Τα καλά νέα: Κατά πάσα πιθανότητα, δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Στην πραγματικότητα, σας χρωστάνε, σας κλέβουν ανελέητα, χρόνια τώρα, και πρέπει να κάνετε κάτι γι αυτό. Αμέσως.Και εξηγούμαι.

Τι κάνουν οι τράπεζες; Δανείζουν χρήματα με σκοπό το κέρδος. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι και κανείς δεν αμφισβητεί τη χρησιμότητα του δανεισμού όταν αυτός γίνεται με σκοπό την ανάπτυξη.  Κανένας επίσης δεν αμφισβητεί ότι το τραπεζικό μας σύστημα μας κλέβει ανελέητα, παράνομα και καταχρηστικά επί σειρά ετών. Οι Ελληνικές τράπεζες και ο Μπάμπης ο τοκογλύφος καμία διαφορά δεν έχουν. Εκτός από ότι από το Μπάμπη δεν γλιτώνεις, από τις τράπεζες όμως, ναι.

Ανάλυση

Οι τράπεζες δανείζουν με τόκο. Μέχρι εδώ καλά. Πόσοι γνωρίζουν όμως ότι το νόμιμο δικαιοπρακτικό επιτόκιο για καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες είναι 6,75% συν εισφορά 0,60%; (Οι άπιστοι, ας κάνουν μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδας προς επιβεβαίωση). Και άντε και είναι έτσι, θα μου πείτε.

Ποιος θα τα βάλει με τις τράπεζες;Λοιπόν, εμείς το κάναμε. Άλλοι πριν από εμάς το έκαναν και δικαιώθηκαν. Κι εσείς μπορείτε να το κάνετε, εφόσον τα επιτόκια των δανείων σας είναι υψηλότερα του νόμιμου -και κατά μέσο όρο, πληρώνετε τα διπλά ή τριπλά επιτόκια από ότι ο νόμος ορίζει.

Ο τρόπος

Γνωρίζετε ότι υπάρχουν φορείς προστασίας δανειοληπτών. Ένας από αυτούς (κατά τη γνώμη μου ο πιο αξιόπιστος) είναι το ΕΙΧΕ. Οι υπηρεσίες του είναι συνδρομητικές (σε ετήσια βάση) και η δουλειά του είναι αφού σας ενημερώσει για τα δικαιώματά σας, να σας καθοδηγεί, να σας προστατεύει από τις τραπεζικές επιθέσεις (κι εσάς και την περιουσία σας) αλλά και από τις επιθέσεις των εισπρακτικών εταιρειών και κυρίως να σας υποστηρίξει νομικά έτσι ώστε να απαλλαγείτε μια και καλή από τους τραπεζοτοκογλύφους. Και όχι, δεν κοστίζει μία περιουσία.

Η διαδικασία

Ζητάτε από την τράπεζα να σας δώσει αναλυτική κατάσταση του δανείου σας με σκοπό τον έλεγχο των χρεώσεών σας και τον υπολογισμό των διαφορών τους σε σχέση με την νόμιμη οφειλή σας. Η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να σας απαντήσει εντός δύο μηνών.Παραθέτω ένα παράδειγμα καταναλωτικού δανείου, υπολογισμένο με το νόμιμο (6,75%) επιτόκιο στη μία στήλη και με το παράνομο μέσο επιτόκιο καταναλωτικών δανείων του 2010 (14,29%) στην άλλη, ώστε να πάρετε μία εικόνα για τα μεγέθη των διαφορών που συζητάμε, χωρίς να υπολογίζουμε τους παράνομους τρόπους υπολογισμού, τα παράνομα έξοδα δανείων και τα σχετικά.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΧΡΕΩΣΕΩΝ
ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ ΕΥΡΩ 20.000,00 20.000,00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ (ΕΤΗ) 5 5
ΕΠΙΤΟΚΙΟ 6,75% 14,29%
ΜΗΝΙΑΙΑ ΔΟΣΗ 393,67 468,38
ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΚΩΝ 3.620,15 8.102,64
ΣΥΝΟΛΟ ΔΑΝΕΙΟΥ 23.620,15 28.102,64
ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΤΟΚΟΣ 4.482,49

 

Τι κάνετε αν η τράπεζα αρνηθεί να απαντήσει;

Κοινοποιείτε τις επιστολές σας στην τράπεζα της Ελλάδας και προχωράτε σε αγωγή κατά της τράπεζας –ή των τραπεζών- που έχετε τα δάνειά σας, δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν θα πληρώσετε μία μέχρι να συμψηφιστούν οι παράνομες οφειλές και μέχρι να διορθωθεί ο λογαριασμός σας με τη νόμιμη οφειλή.

Τι κάνετε αν η τράπεζα τελικά απαντήσει;

Την ίδια διαδικασία κάνετε αν η Τράπεζα σας δώσει τελικά τα στοιχεία των δανείων σας, αφού από αυτά προκύπτουν ευκολότατα οι παράνομες χρεώσεις. Αγωγή για τις παράνομες χρεώσεις και την τοκογλυφική δράση τους εναντίον σας και δήλωση ότι δεν πληρώνετε μία μέχρι να γίνει συμψηφισμός.

Τι κάνετε αν η τράπεζα αποδεχθεί τον συμψηφισμό;

Αν η τράπεζα δεχθεί (που αποκλείεται) να διορθώσει το λογαριασμό σας, αυτομάτως αποδέχεται την τοκογλυφική της δράση εναντίον σας, οπότε πάλι βρίσκεται σε αδιέξοδο κι εσείς προχωράτε σε αγωγή.Είτε λοιπόν έτσι, είτε αλλιώς, η αγωγή αυτή δημιουργεί εκκρεμοδικία (έχετε πλέον νόμιμα σταματήσει να πληρώνετε) και έτσι η Τράπεζα δεν μπορεί πλέον να εκδώσει διαταγή πληρωμής.

Τι κάνετε αν η τράπεζα παρόλα αυτά, εκδώσει διαταγή πληρωμής;

Τότε αγαπητοί μου έχετε κερδίσει το Λόττο, αφού το δικαστήριο θα ακυρώσει με συνοπτικές διαδικασίες τη διαταγή πληρωμής. Σε αυτή την περίπτωση κάνετε ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής και αν έχετε περιουσιακά στοιχεία πρέπει να ασκήσετε ταυτόχρονα και αίτηση αναστολής με αίτημα προσωρινής διαταγής. για να μην σας αγγίξει κανείς μέχρι τη δίκη.

Και προσέξτε: Άπαξ και ακυρωθεί διαταγή πληρωμής μία φορά, ο δανειστής δεν έχει δικαίωμα έφεσης ούτε δικαίωμα να την εκδώσει ποτέ ξανά για το συγκεκριμένο χρέος. Αυτό σημαίνει πλήρη απαλλαγή από την οφειλή σας. Είναι όμως απολύτως απαραίτητο να κινηθείτε εντός δεκαπέντε ημερών από την έκδοση της  πρώτης διαταγής πληρωμής, ή εντός δέκα ημερών από την έκδοση της δεύτερης, διαφορετικά χάσατε όλο το παιχνίδι.

Και μετά;

Μετά από τα παραπάνω ακολουθεί δεύτερη αγωγή (ομαδική) για την ηθική βλάβη που έχετε υποστεί και η αποζημίωση που θα αναγκαστούν οι τράπεζες να σας πληρώσουν θα σας αρκεί για να εξοφλήσετε το (νόμιμο) υπόλοιπο της οφειλής σας και να βγείτε από τον Τειρεσία αμέσως, τους δικηγόρους (που πληρώνονται εφόσον κερδίσουν) και να σας μείνουν και ρέστα ώστε να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να δανειστείτε. Άντε, σε καλή μεριά!

Άννα


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

44 Σχόλια Οδηγίες προς Απελπισμένους Δανειολήπτες

 • begar

  Παιδιά, αυτές τις ερωτήσεις στο Forum.

  Εδώ δεν θα σας απαντήσει κανένας

   

 • siaki

  συγνωμη επειδη ειμαι καινουρια σε ποιο φορουμ γιατι σε ολα μου βγαζει οτι ειναι κλειστα.σ ευχαριστω begar

 • siaki

  ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια σας

 • giannisgreen

  ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ Ε.Ι.ΧΕ. (ΤΗΛΕΦΩΝΑ)?? ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ,ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕΛΟΣ ΚΛΠ.
  ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗΣ..

  • xreokopimenos

   Εχει δύο ή τρία γραφεία… των Σερρών το τηλ. είναι 2321023000, καθημερινές συνήθως 11:00~14:00 και μετά τις 18:30~21:00 Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή.

   Αν δεν έχεις τίποτα στο όνομα σου δεν χρειάζετε να κάνεις τίποτα…

   • giannisgreen

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗΣ.

   • nikos73gr

    κάνοντας αναζήτηση στο google το παραπάνω τηλέφωνο μου βγάζει επιχείρηση με ελαστικά, όχι το ΕΙΧΕ. Επιπλέον η ιστοσελίδα δεν βγάζει διεύθυνση γραφείου ως οφείλει αφού πρέπει να πληρώσεις για να έχεις πρόσβαση στις όποιες υπηρεσίες του αλλά ούτε και τηλέφωνα αλλά μια ταχυδρομική θυρίδα. Επιπλέον η “έδρα” στο Delaware δεν διαθέτει ιστοσελίδα και τέλος, η διεύθυνση που κατάφερα να βρω στο google maps δείχνει 2-3 ξύλινα σπιτάκια στην εξοχή. Μεγάλη προσοχή

    • begar

     Άστο, μην την ψάχνεις τη δουλειά. Είναι παλιά πονεμένη ιστορία.
     Άστο, μην ασχολείσαι.

     • xreokopimenos

      Delaware ο παράδεισος των φοροφυγάδων… και καλά κάνουν…

      αυτός είναι και ο λόγος που δεν αντιστοιχεί το τηλέφωνο..

      Πάντως στα Σέρρας έχουν υπάλληλο και γραφείου στην οδο: Ηφαίστου (στο κέντρο) πίσω από γνωστό cafe-bar.

      Ο ιδρυτής του ΕΙΧΕ είναι πολυ καλός πραγματογνώμων και κάνουν καλή δουλειά αλλά πρέπει να πληρώσεις αρκετά.

    • xreokopimenos

     Επίσης αν κάνεις search sto google map την διεύθυνση του ΜΑΚΕΝΑΤΖΗ ΕΛΑΣΤΙΚΑ και δείς streetview θα διαπιστώσεις ότι ενοικιάζεται…

     https://www.google.gr/maps/@41.0902642,23.5542356,3a,53.4y,163.97h,80.13t/data=!3m6!1e1!3m4!1sS8Fp7zjkLPfu2CQ-HYdUlQ!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1

     Πέρα από την πλάκα …και το κρυφτούλι λόγω φορολογικών θεμάτων (να σημ. ότι η απόδειξη που εκδίδουν αναγράφει σε δολλάρια το ποσό και ότι έχει γίνει πληρωμή στο delaware)… στην τελευταία συγκέντρωση που έγινε είχε πάνω από 100 άτομα στα Σέρρας.

 • dimitris kravaritis

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ….ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ. ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΠΡΩΗΝ CITIBANK ΚΑΙ ΤΩΡΑ ALPHA ΠΕΡΙΠΟΥ 4700 ΕΥΡΩ. ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΝΕΛΛΗΜΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ALPHA ΜΕ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΦΟΣ ΠΩΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΖΗΤΑΩ ΚΟΥΡΕΜΑ ΟΦΕΙΛΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 20% ΕΦΑΠΑΞ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ Η ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΠΕΙΛΟΥΝΕ ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΩ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝΕ ΣΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ?? ΕΧΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ 2014 ….

  • nikos123

   Καλησπέρα, μην πάτε ξανά ο ίδιος σε κατάστημα, μην απολογείστε πουθενά. Αφήστε να σας πάρουν οι ίδιοι τηλέφωνο και να σας κάνουν πρόταση. Τί κυρώσεις φοβάστε? Έχετε περιουσιακά στοιχεία?

 • Φαιη

  Εχω χρέος σε δύο τράπεζες και δεν εξυπηρετω καμία εδώ και πέντε χρόνια. Εχω αλλάξει σπίτι, κινητό οπότε και δεν έχω λάβει καμία ειδοποίηση για δικαστικές ενέργειες. Εχω στο όνομα μου ένα αυτοκίνητο 18 ετών. Τώρα ο πατέρας μου θέλει να με βάλει συνδικαιουχο σε λογαριασμό με διόλου ευκαταφρόνητο ποσο, της τράπεζας που έχω μισθοδοσία και δεν έχω οφειλές. Υπάρχει περίπτωση να εντοπιστω και να γίνει κατάσχεση από τις τράπεζες που χρωστάω?

  • begar

   Ναι, υπάρχει περίπτωση και δεν συνιστάται.
   Η δανείστρια τράπεζα μπορεί να βγάλει διαταγή πληρωμής και να κατασχέσει τα χρήματα.
   Το ότι άλλαξες σπίτι και τηλέφωνο, δεν αποτελεί εγγύηση ότι δεν μπορεί να σε βρει.

  • nikos123

   εξάλλου, λόγω των capital controls, απαγορεύεται να προστίθενται συνδικαιούχοι στους ήδη υφιστάμενους καταθετικούς λογαριασμούς

  • Despina

   Εφόσον το ποσό δεν ειναι διόλου ευκαταφρόνητο, οι τράπεζες δεν μπορούν να εξοφληθούν κ να έχετε ήσυχο το κεφάλι σας;;;

   • nikos123

    Επειδή ίσως ο πατέρας της να αγνοεί το χρέος. Και σε κάθε περίπτωση είναι οι οικονομίες του πατέρα της. όχι δικές της. Οι γονείς δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τα λάθη/ατυχίες των ενήλικων παιδιών τους. Αντίθετα χρειάζονται στήριγμα. Όταν κάποια μέρα η Φαίη κληρονομήσει αυτό το ποσό, ας αποφασίσει η ίδια τί θα το κάνει,

 • chimène lethas

  Χρειάζεται χρήματα με τη μορφή ειδικών δανείων.
  Δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε, είμαι εδώ για να βοηθήσουμε.
  I προσφέρουν δάνεια μου σε όποιον μπορεί να μας επιστρέψει.
  Επιτόκιο μου είναι μόνο 2%.
  Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε ικανοποίηση σε λιγότερο από 72 ώρες.

 • kelvine peters

  Γεια σου
  Είμαι kelvine peters
  Απλά να σας ενημερώσω εγώ για όλα τα δανείου σας χρειάζεται μεταξύ ιδιωτών.
  Μου το επιτόκιο είναι μόνο 2%.
  Αν καλοκαιρινές σας ενδιαφέρουν, επικοινωνήστε μαζί μου.

  Τα όνειρά σας μαζί μας!

 • ΕΛΛΗ

  Zητώ τη βοήθειά σας για ένα δάνειο το οποίο αποπληρώθηκε τέλος του 2017.Για να πάρω τους τίτλους ιδιοκτησίας, μου ζητούν 65 ευρω για μια αίτηση και 500 ευρώ για να γίνει δικαστήριο ώστε να πάρω το σπιτι μου Το συμβόλαιο που έχω υπογράψει δεν αναφέρει αυτή την διαδικασία γιατί είμαι παλαιά δανειολήπτρια.Πρόκειται για το ταχυδρομικό ταμιευτήριο που συγχωνεύτηκε με τη EUROBANK  και άλλαξε κάθε νομοθεσία.Ζητώ να με πληροφορήσετε αν είναι νόμιμη αυτή η πολιτική των τραπεζών

 • xreokophmenos

  Λογικά είναι τα έξοδα για την προσημείωση που θα αφαιρεθεί… αν θυμάμαι καλά για επαγγελματικό δάνειο που είχα μετά από πολλά βρισίδια στον διευθυντή μου μείωσε τα έξοδα στο μισό και αφού τον ξέχεσ@ τελικώς δεν πλήρωσα τίποτα. Αλλά δεν ξέρω αν ήταν το ίδιο ή ήθελαν απλά να βγάλουν και άλλα…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>