Οδηγίες προς Απελπισμένους Δανειολήπτες

Τελευταία ενημέρωση την 30 Μάι 2012 — 10:03

Προσοχή: το άρθρο είναι παλιό και έχουν αλλάξει ορισμένα δεδομένα, με αποτέλεσμα κάποια πράγματα να μην ισχύουν. Διατηρείται για ιστορικούς λόγους.

Πριν κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια, συμβουλευτείτε το δικηγόρο σας.

Τα κακά νέα: χρωστάτε –πολλά ή λίγα-, αλλιώς δεν θα διαβάζατε αυτό το άρθρο, όπως ποτέ δεν θα διαβάζατε τα τασιενεργά του απορρυπαντικού σας.

Τα καλά νέα: Κατά πάσα πιθανότητα, δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Στην πραγματικότητα, σας χρωστάνε, σας κλέβουν ανελέητα, χρόνια τώρα, και πρέπει να κάνετε κάτι γι αυτό. Αμέσως.Και εξηγούμαι.

Τι κάνουν οι τράπεζες; Δανείζουν χρήματα με σκοπό το κέρδος. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι και κανείς δεν αμφισβητεί τη χρησιμότητα του δανεισμού όταν αυτός γίνεται με σκοπό την ανάπτυξη.  Κανένας επίσης δεν αμφισβητεί ότι το τραπεζικό μας σύστημα μας κλέβει ανελέητα, παράνομα και καταχρηστικά επί σειρά ετών. Οι Ελληνικές τράπεζες και ο Μπάμπης ο τοκογλύφος καμία διαφορά δεν έχουν. Εκτός από ότι από το Μπάμπη δεν γλιτώνεις, από τις τράπεζες όμως, ναι.

Ανάλυση

Οι τράπεζες δανείζουν με τόκο. Μέχρι εδώ καλά. Πόσοι γνωρίζουν όμως ότι το νόμιμο δικαιοπρακτικό επιτόκιο για καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες είναι 6,75% συν εισφορά 0,60%; (Οι άπιστοι, ας κάνουν μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδας προς επιβεβαίωση). Και άντε και είναι έτσι, θα μου πείτε.

Ποιος θα τα βάλει με τις τράπεζες;Λοιπόν, εμείς το κάναμε. Άλλοι πριν από εμάς το έκαναν και δικαιώθηκαν. Κι εσείς μπορείτε να το κάνετε, εφόσον τα επιτόκια των δανείων σας είναι υψηλότερα του νόμιμου -και κατά μέσο όρο, πληρώνετε τα διπλά ή τριπλά επιτόκια από ότι ο νόμος ορίζει.

Ο τρόπος

Γνωρίζετε ότι υπάρχουν φορείς προστασίας δανειοληπτών. Ένας από αυτούς (κατά τη γνώμη μου ο πιο αξιόπιστος) είναι το ΕΙΧΕ. Οι υπηρεσίες του είναι συνδρομητικές (σε ετήσια βάση) και η δουλειά του είναι αφού σας ενημερώσει για τα δικαιώματά σας, να σας καθοδηγεί, να σας προστατεύει από τις τραπεζικές επιθέσεις (κι εσάς και την περιουσία σας) αλλά και από τις επιθέσεις των εισπρακτικών εταιρειών και κυρίως να σας υποστηρίξει νομικά έτσι ώστε να απαλλαγείτε μια και καλή από τους τραπεζοτοκογλύφους. Και όχι, δεν κοστίζει μία περιουσία.

Η διαδικασία

Ζητάτε από την τράπεζα να σας δώσει αναλυτική κατάσταση του δανείου σας με σκοπό τον έλεγχο των χρεώσεών σας και τον υπολογισμό των διαφορών τους σε σχέση με την νόμιμη οφειλή σας. Η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να σας απαντήσει εντός δύο μηνών.Παραθέτω ένα παράδειγμα καταναλωτικού δανείου, υπολογισμένο με το νόμιμο (6,75%) επιτόκιο στη μία στήλη και με το παράνομο μέσο επιτόκιο καταναλωτικών δανείων του 2010 (14,29%) στην άλλη, ώστε να πάρετε μία εικόνα για τα μεγέθη των διαφορών που συζητάμε, χωρίς να υπολογίζουμε τους παράνομους τρόπους υπολογισμού, τα παράνομα έξοδα δανείων και τα σχετικά.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΧΡΕΩΣΕΩΝ
ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ ΕΥΡΩ 20.000,00 20.000,00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ (ΕΤΗ) 5 5
ΕΠΙΤΟΚΙΟ 6,75% 14,29%
ΜΗΝΙΑΙΑ ΔΟΣΗ 393,67 468,38
ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΚΩΝ 3.620,15 8.102,64
ΣΥΝΟΛΟ ΔΑΝΕΙΟΥ 23.620,15 28.102,64
ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΤΟΚΟΣ 4.482,49

 

Τι κάνετε αν η τράπεζα αρνηθεί να απαντήσει;

Κοινοποιείτε τις επιστολές σας στην τράπεζα της Ελλάδας και προχωράτε σε αγωγή κατά της τράπεζας –ή των τραπεζών- που έχετε τα δάνειά σας, δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν θα πληρώσετε μία μέχρι να συμψηφιστούν οι παράνομες οφειλές και μέχρι να διορθωθεί ο λογαριασμός σας με τη νόμιμη οφειλή.

Τι κάνετε αν η τράπεζα τελικά απαντήσει;

Την ίδια διαδικασία κάνετε αν η Τράπεζα σας δώσει τελικά τα στοιχεία των δανείων σας, αφού από αυτά προκύπτουν ευκολότατα οι παράνομες χρεώσεις. Αγωγή για τις παράνομες χρεώσεις και την τοκογλυφική δράση τους εναντίον σας και δήλωση ότι δεν πληρώνετε μία μέχρι να γίνει συμψηφισμός.

Τι κάνετε αν η τράπεζα αποδεχθεί τον συμψηφισμό;

Αν η τράπεζα δεχθεί (που αποκλείεται) να διορθώσει το λογαριασμό σας, αυτομάτως αποδέχεται την τοκογλυφική της δράση εναντίον σας, οπότε πάλι βρίσκεται σε αδιέξοδο κι εσείς προχωράτε σε αγωγή.Είτε λοιπόν έτσι, είτε αλλιώς, η αγωγή αυτή δημιουργεί εκκρεμοδικία (έχετε πλέον νόμιμα σταματήσει να πληρώνετε) και έτσι η Τράπεζα δεν μπορεί πλέον να εκδώσει διαταγή πληρωμής.

Τι κάνετε αν η τράπεζα παρόλα αυτά, εκδώσει διαταγή πληρωμής;

Τότε αγαπητοί μου έχετε κερδίσει το Λόττο, αφού το δικαστήριο θα ακυρώσει με συνοπτικές διαδικασίες τη διαταγή πληρωμής. Σε αυτή την περίπτωση κάνετε ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής και αν έχετε περιουσιακά στοιχεία πρέπει να ασκήσετε ταυτόχρονα και αίτηση αναστολής με αίτημα προσωρινής διαταγής. για να μην σας αγγίξει κανείς μέχρι τη δίκη.

Και προσέξτε: Άπαξ και ακυρωθεί διαταγή πληρωμής μία φορά, ο δανειστής δεν έχει δικαίωμα έφεσης ούτε δικαίωμα να την εκδώσει ποτέ ξανά για το συγκεκριμένο χρέος. Αυτό σημαίνει πλήρη απαλλαγή από την οφειλή σας. Είναι όμως απολύτως απαραίτητο να κινηθείτε εντός δεκαπέντε ημερών από την έκδοση της  πρώτης διαταγής πληρωμής, ή εντός δέκα ημερών από την έκδοση της δεύτερης, διαφορετικά χάσατε όλο το παιχνίδι.

Και μετά;

Μετά από τα παραπάνω ακολουθεί δεύτερη αγωγή (ομαδική) για την ηθική βλάβη που έχετε υποστεί και η αποζημίωση που θα αναγκαστούν οι τράπεζες να σας πληρώσουν θα σας αρκεί για να εξοφλήσετε το (νόμιμο) υπόλοιπο της οφειλής σας και να βγείτε από τον Τειρεσία αμέσως, τους δικηγόρους (που πληρώνονται εφόσον κερδίσουν) και να σας μείνουν και ρέστα ώστε να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να δανειστείτε. Άντε, σε καλή μεριά!

Άννα

50 σχόλια σχετικά με το “Οδηγίες προς Απελπισμένους Δανειολήπτες”

  1. 1)Έλαβα δάνειο στις 18/4/2008, το επιτόκιο είναι 9,2% Είναι παράνομο ή νόμιμο το επιτόκιο του δανείου που έχω λάβει;
    2)Δεν μπορώ να πληρώσω καμμία από τις δόσεις μου γιατί έχασα τη δουλειά μου. Έκανα πάγωμα δανείου για 6 μήνες αλλά αυτό πλέον τελείωσε και το χρέος μου ολοένα κι ανεβαίνει λόγω των τόκων.  Το ποσό είναι σχετικά μικρό (8.000 ευρώ) αλλά αδυνατώ να πληρώσω.
    Τι μπορώ να κάνω;

  2. Η συμβαση δεν ακυρωνεται ποτε στην ολοτητα της και εχει ισχυ για 20 χρονια.
    Καταργουνται οι οποιοι καταχρηστικοι ΓΟΣ μεσω δικαστικης αποφασης αλλα δεν ακυρωνεται ως συμβαση.

  3. ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΝΩΜΕΡΩΘΗΚΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ.
    ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ?
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

    1. Καλωσήρθες.
      Το μέλημά σου είναι να βρεις δικηγόρο με άριστη γνώση του θέματος, κι ας είναι οπουδήποτε. Από 02/07/2011 απελευθερώθηκε το επάγγελμά τους και μπορούν να δουλεύουν σε όλη την Ελλάδα. Επειδή κι εγώ είμαι στην επαρχία, έχω δικηγόρο Αθήνας και δουλεύουμε με τηλέφωνα και mail.
      Θα είναι ιδανικό να βρεις δικηγόρο κοντά σου αφού θα είναι εύκολη η προσωπική επαφή.
      Αν όμως δε βρεις, μην πτοηθείς. Μπορεί να σε εκπροσωπήσει δικηγόρος από οποιαδήποτε άλλη περιοχή.
      Και καλό είναι να γνωρίζει τα θέματα των αγωγών και τα θέματα του 3869 ώστε να δεις τι σε συμφέρει ανάλογα με την περιουσία σου και την οικονομική σου κατάσταση, και μετά να πράξεις. Αν όχι, μίλα με δύο διαφορετικούς δικηγόρους (έναν για αγωγές και έναν για το νόμο) και αποφασίζεις.
      Καλή αρχή.

  4. ΑΝΝΑ ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ. ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΩ ΓΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΖΙΦΟΣ.
    ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΒΡΩ , ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ? ΕΙΣΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ ΩΣ ΤΩΡΑ?
    Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΝΑ.
     

    1. Chrissta, ο δικηγόρος μου είναι ο δικηγόρος που θα βρεις στην ενότητα συνεργαζόμενοι δικηγόροι. Ναι, μου έχει λύσει το γόρδιο δεσμό μου και είναι εντάξει σαν άνθρωπος. Μέχρι σήμερα, δεν έχουμε κανένα δυσαρεστημένο μέλος του forum από τη συνεργασία του μαζί του. Aν συμβεί κάτι τέτοιο φυσικά, θα ενημερώσουμε τους πάντες.
      Μπορείς να κάνεις και τη δική σου έρευνα μεταξύ άλλων δικηγόρων.

  5. Άννα, είμαι καινούρια και εγώ. Πρόσφατα είδα το άρθρο σου και με ενδιαφέρει πολύ. Θα ήθελα να σου κάνω κάποιες ερωτήσεις.
    1. Εσύ την έχεις κάνει αυτή την διαδικασία;
    2. Εάν ακολουθήσω αυτή την διαδικασία που περιγράφεις μέχρι πόσα χρόνια πίσω μπορώ να την κάνω πράξη; 20ετία;
    3. Μπορώ να το κάνω και σε δάνεια που έχουν αποπληρωθεί;
    4. Πήγα στο “ΕΙΧΕ” που αναφέρεις και γράφει ότι είναι ιδιωτική αμερικάνικη εταιρία. Τον έχεις χρησιμοποιήσει; Είναι αξιόπιστος; Επίσης δεν αναγράφει πως θα πληρώσεις την ετήσια συνδρομή και ενώ του έστειλα e-mail ώστε να δω τι παίζεται, δεν απάντησε ποτέ.
    5. Με ανδιαφέρει και εμένα ένας καλός δικηγόρος με άριστη γνώση του θέματος αν μπορείς να μου προτείνεις κάποιον.
     

    1. 1) Την ξεκίνησα αλλά δεν τη συνέχισα γιατί έμεινα άνεργη και δεν μπορούσα να αντιμετωπίσω τα δικαστικά έξοδα έχοντας αρκετά “μικρά” δάνεια που θα κόστιζαν πολλά σε ανακοπές. Είναι όμως διαδικασία που έχω σε αναμονή (μην τυχόν, ποτέ δεν ξέρει κανείς) εννοώντας ότι εξακολουθώ να κυνηγάω στοιχεία διαφάνειας. Στην παρούσα κατάσταση με συμφέρει ο νόμος, αφού μπορώ να κλάψω παρέα με τον Ειρηνοδίκη. Με συμφέρει ίσως περισσότερο να τους αφήσω να πάρουν τη μία και μοναδική κατοικία μου και να μην ξανασχοληθώ μαζί τους ποτέ. Όλα είναι θέμα οπτικής. Το κυνήγι είναι χρονοβόρο, δαπανηρό και ψυχοφθόρο για όσους είναι φτωχοί, δεν έχουν παραπάνω από ένα ακίνητο και δεν το έχουν πάρει προσωπικά να πάρουν το αίμα τους πίσω. Για τους υπόλοιπους, ίσως είναι ο μόνος εναλλακτικός τρόπος. Αν είσαι σ’αυτή την κατηγορία, βουρ.
      2) Ναι, 20ετία.
      3) Βεβαίως. Και γι αυτά, μη σου πω ευκολότερα.
      4) Το ΕΙΧΕ ήταν ο πρώτος φορέας που τα έβαλε με τις Ελληνικές τράπεζες και έχει κάνει πραγματικά καλή δουλειά αλλά τελευταία αντιμετωπίσαμε προβλήματα συννενόησης και σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς απέναντι σε μέλη τους. Δεν είσαι η μόνη που δεν απαντιέται mail αυτό τον καιρό και αυτό είναι ανησυχητικό. Ελπίζω ειλικρινά να λυθούν τα προβλήματά τους, θα μάθουμε.
      5) Μπορείς να επικοινωνήσεις με το δικηγόρο που έχουμε επάνω στην ενότητα “συνεργαζόμενοι δικηγόροι”. Είναι άριστος γνώστης του θέματος. Μπορείς επίσης να επιλέξεις εσύ όποιον δικηγόρο επιθυμείς μετά από έρευνά σου. Μπορείς να επικοινωνησεις με τον Θανάση Αλαμπάση, έχει επίσης εξαιρετική φήμη και είναι ειλικρινής και ξεκάθαρος, από τις περιγραφές μελών που έχουν συνεργαστεί μαζί του. Κατά τη γνώμη μου, κάνε μία επίσκεψη σε κάθε δικηγόρο με καλό όνομα. Θα συγκρίνεις και το ήθος, και τις γνώσεις τους, και το κόστος της διαδικασίας και μετά θ’ αποφασίσεις.

  6. Είμαι από Ρέθυμνο και είναι λίγο δύσκολο να ανέβω Αθήνα αν και σε ανάγκη θα το κάνω. Ας μην πληρωθεί κάποια τράπεζα. Δεν με απασχολεί καθόλου. Βαρέθηκα πια! Άλλωστε το μόνο που μπορούν να μου πάρουν είναι 2 μισά αμάξια και 2 μισά μηχανάκια πάνω από δεκαετίας. Άντε να τα πάρουνε και ολόκληρα μιας και ο άντρας μου έχει μπει εγγυητής σε μερικά. Θα γλυτώσω και από τα τέλη, τεκμήρια, βενζίνες κλπ.
    Από εκεί και πέρα, ο νόμος N. 3869/2010 που αφορά τη ρύθμιση οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, αφορά μόνο νοικοκυριά τα οποία έχουν καθυστερήσει στην πληρωμή των δόσεων. Ή κάνω λάθος; Εγώ ως τώρα κατάφερνα και τα πλήρωνα αν και πολλές φορές με καθυστέρηση μισού μήνα. Τώρα όμως μου είναι σχεδόν αδύνατον να ανταπεξέρθω.
    Από την άλλη, μου έχουν πιεί το αίμα τόσα χρόνια με τα υψηλά επιτόκια τους και τις παράνομες χρεώσεις. Σκέφτομαι ότι αξίζει τον κόπο να τους κυνηγήσω. Συζητάμε για δάνεια περίπου από το 1998-1999 τα οποία τα μετακυλούσα με τη σύναψη άλλων δανείων ώστε να επιτύχω καλύτερα επιτόκια. Παρόλα αυτά τα λεφτά που έχω δώσει σε τόκους είναι τρελά. Κάποια στιγμή το 2006 είχα κάτσει και είχα καταγράψει τι γίνεται και υπολόγιζα ότι με τα λεφτά που είχα δώσει σε τόκους και έξοδα, θα έχτιζα ένα σπίτι. Και αυτό το 2006. Τώρα απλώς πρέπει να ανασύρω τους ατελείωτους φακέλους με τα χαρτιά των τραπεζών και να δω τι γίνεται. Ευτυχώς που δεν πετούσα τίποτα.

    1. Kαλησπέρα, μπορείς να πάρεις τηλ. τον κ. Φύκηρη στην Αθήνα -πάρε το απόγευμα – δεν είναι ανάγκη να ανέβεις στην Αθήνα. Μπορεί να σε ενημερώσει καθώς και ότι είναι να τα στείλεις με courier. Οσοι είμαστε εκεί ναι αισθανόμαστε ότι έχουμε ένα καλό φίλο και δικηγόρο.
      Διάβασε το νόμο λίγο efpolis.gr όχι δεν αφορά μόνο τα ληξιπρόθεσμα. Εξαρτάται και αν έχεις πολλά ακίνητα, μπορείς να γίνεις πιο σαφής??

  7. Τα μόνα μου περουσιακά στοιχεία είναι 2 μηχανάκια Honda χρονολογίας νομίζω 2002 και 2000 κατά ποσοστό 50%, δύο αυτοκίνητα Renault Megan και Suzuki JYMNI επίσης κατά ποσοστό 50% χρονολογίας 1999 και 2001. Τα υπόλοιπα κατά ποσοστό 50% είναι του συζήγου μου του οποίου ανήκει επίσης και ένα οικόπεδο εξ’ αδιερέτου με τον αδερφό του εκτός πόλεως.

  8. Επειδή είμαστε σε λάθος forum και πρέπει να μεταφερθούμε στο σωστό, σου λέω ότι στην περίπτωσή σου, μη έχοντας περιουσιακά στοιχεία, δε θα πλήρωνα μία, ούτε δικηγόρο. Μία. Εδώ και που έχω, πάλι εκεί θα καταλήξω. To Renault Megane, ωραίο αυτοκίνητο, το ίδιο έχω.
    Το 50% δεν κινδυνεύει. Αν θέλουν ας έρθουν να πάρουν τον προφυλακτήρα.
    Μπορείς επίσης να κινηθείς με το νόμο Κατσέλη όπως πολύ σωστά σου εξηγεί η Dimana, αν θέλεις να ξεμπερδέψεις μαζί τους. Οι αγωγές δε σε συμφέρουν στην περίπτωσή σου.

  9. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ….ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ.ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ….ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ? ΚΑΤΑΘΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΧΕ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΙΧΕ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΞΗ ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΙΕΖΟΥΝ,ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.ΠΟΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ? ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ? 

    1.  
      niktza
      Για να μην περιμένεις να σου έρθουν πρώτα οι ΔΠ και να κινηθείς με το ΕΙΧΕ κάνε τον κόπο να καλέσεις τον Παναγιώτη ή την Δήμητρα
      Προτεινόμενοι Δικηγόροι.

  10. ΑΓΓΛΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ…. ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ( ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ)
    ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ 10.130,44 ΕΥΡΩ.
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΛΗΡΩΣΑ  4.053 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΞΟΦΛΗΣΑ.
    ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
    ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΕ? 

  11. Καλησπερα και κουραγιο συναγωνιστες!
    εχω ενα δανειο καταλανωτικο (συγκεντρωση οφειλων απο την  marfin ) το οποιο ειχε πρωτη δοση μαρτιο του 2009. εχει επιτοκιο 10.5% και ΕΠΕ 11.02% (οτι και αν σημαινει αυτο). μπορειτε να μου πειτε αν ειναι νομιμο η πρεπει να μιλησω στην τραπεζα? συμφωνα με τον πινακα της ΤΕ
     

    11/03/2009
    07/04/2009
    Ν.2842/2000 αρθρ.3, παρ.2
    207/27.9.2000
    7,50%
    9,50%

    08/04/2009
    12/05/2009
    Ν.2842/2000 αρθρ.3, παρ.2
    207/27.9.2000
    7,25%
    9,25%

     
    δηλαδη πληρωνω 3% τουλαχιστον πανω απο αυτα που δειχνει η ΤΕ για την περιοδο του 2009
     
    σας ευχαριστω εκ των προτερων
     
    δημητρης Λ

  12. καλημερα επειδη εχω μια διαμαχη με eurobank εχω κανει αιτηση για ρυθμιση αλλα δεν αποδεχονται το ακινητο γιατι δεν τους καλυπτει,εν τω μεταξυ αυτα που υποτιθεται οτι τους χρωστω τα εχω πληρωσει 2 φορες οταν ειχα τις καρτες τους κ το ανοιχτο δανειο μπορει καποιος να με βοηθησει τι μπορω να κανω?ευχαριστω

    1.  Θα σου πρότεινα να  συμβουλευτείς ένα δικηγόρο, απο την ενότητα της σελίδας που λέει εξειδεικευμένοι δικηγόροι
      https://daneiakartes.info/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%BF%CE%B9
       Προσωπικά έχω επισκεπτεί και την Δήμητρα Γκάβαλη, και τον Φύκηρη και οι δύο πολύ καλοί στις συμβουλές τους.Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα και μην χανεις καθόλου χρόνο. Μακάρι να είχα δει αυτή την σελίδα  πρίν 4-5 μήνες και να είχα  ξεκινήσει ήδη  το γάζωμα κατα της τράπεζας.
       Για το συγκεκριμένο τρόπο υπολογισμού  πανωτοκίων και ποσών που έχουν πληρωθεί όπως και αγωγή κατα  της τράπεζας για αυτα ,(συμψηφισμός ποσού κτλ.) μου μίλησε περισσότερο η Δήμητρα.

  13. συγνωμη επειδη ειμαι καινουρια σε ποιο φορουμ γιατι σε ολα μου βγαζει οτι ειναι κλειστα.σ ευχαριστω begar

  14. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ Ε.Ι.ΧΕ. (ΤΗΛΕΦΩΝΑ)?? ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ,ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕΛΟΣ ΚΛΠ.
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗΣ..

    1. Εχει δύο ή τρία γραφεία… των Σερρών το τηλ. είναι 2321023000, καθημερινές συνήθως 11:00~14:00 και μετά τις 18:30~21:00 Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή.

      Αν δεν έχεις τίποτα στο όνομα σου δεν χρειάζετε να κάνεις τίποτα…

      1. κάνοντας αναζήτηση στο google το παραπάνω τηλέφωνο μου βγάζει επιχείρηση με ελαστικά, όχι το ΕΙΧΕ. Επιπλέον η ιστοσελίδα δεν βγάζει διεύθυνση γραφείου ως οφείλει αφού πρέπει να πληρώσεις για να έχεις πρόσβαση στις όποιες υπηρεσίες του αλλά ούτε και τηλέφωνα αλλά μια ταχυδρομική θυρίδα. Επιπλέον η “έδρα” στο Delaware δεν διαθέτει ιστοσελίδα και τέλος, η διεύθυνση που κατάφερα να βρω στο google maps δείχνει 2-3 ξύλινα σπιτάκια στην εξοχή. Μεγάλη προσοχή

          1. Delaware ο παράδεισος των φοροφυγάδων… και καλά κάνουν…

            αυτός είναι και ο λόγος που δεν αντιστοιχεί το τηλέφωνο..

            Πάντως στα Σέρρας έχουν υπάλληλο και γραφείου στην οδο: Ηφαίστου (στο κέντρο) πίσω από γνωστό cafe-bar.

            Ο ιδρυτής του ΕΙΧΕ είναι πολυ καλός πραγματογνώμων και κάνουν καλή δουλειά αλλά πρέπει να πληρώσεις αρκετά.

        1. Επίσης αν κάνεις search sto google map την διεύθυνση του ΜΑΚΕΝΑΤΖΗ ΕΛΑΣΤΙΚΑ και δείς streetview θα διαπιστώσεις ότι ενοικιάζεται…

          https://www.google.gr/maps/@41.0902642,23.5542356,3a,53.4y,163.97h,80.13t/data=!3m6!1e1!3m4!1sS8Fp7zjkLPfu2CQ-HYdUlQ!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1

          Πέρα από την πλάκα …και το κρυφτούλι λόγω φορολογικών θεμάτων (να σημ. ότι η απόδειξη που εκδίδουν αναγράφει σε δολλάρια το ποσό και ότι έχει γίνει πληρωμή στο delaware)… στην τελευταία συγκέντρωση που έγινε είχε πάνω από 100 άτομα στα Σέρρας.

  15. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ….ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ. ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΠΡΩΗΝ CITIBANK ΚΑΙ ΤΩΡΑ ALPHA ΠΕΡΙΠΟΥ 4700 ΕΥΡΩ. ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΝΕΛΛΗΜΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ALPHA ΜΕ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΦΟΣ ΠΩΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΖΗΤΑΩ ΚΟΥΡΕΜΑ ΟΦΕΙΛΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 20% ΕΦΑΠΑΞ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ Η ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΠΕΙΛΟΥΝΕ ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΩ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝΕ ΣΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ?? ΕΧΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ 2014 ….

    1. Καλησπέρα, μην πάτε ξανά ο ίδιος σε κατάστημα, μην απολογείστε πουθενά. Αφήστε να σας πάρουν οι ίδιοι τηλέφωνο και να σας κάνουν πρόταση. Τί κυρώσεις φοβάστε? Έχετε περιουσιακά στοιχεία?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *