Οδηγός για Αρχάριους & Άσχετους Δανειολήπτες

1. Τα δανεικά.

Καταρχήν, η πρώτη συμβουλή είναι απλή και κατηγορηματική: Ποτέ, μα ποτέ, μα ποτέ, μην πάρετε δάνειο για κανένα λόγο, παρά μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας, γιατί το χρέος είναι μαύρη σκλαβιά. Αν δηλαδή τα υπάρχοντα χρήματα δεν επαρκούν να καλύψουν ιατρικά έξοδα και κινδυνεύει σοβαρά η υγεία σας. Δικαιολογίες, όπως επιχειρηματική ευκαιρία ή αναγκαία κατανάλωση δεν υπάρχουν. Είναι στατιστικά αποδεδειγμένο, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό δανειοληπτών αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούν σε αδυναμία αποπληρωμής, με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες.  Ποτέ δεν πρέπει να δανειστείτε για αγορά καταναλωτικών αγαθών, διακοπές, ταξίδια, διασκέδαση κλπ

Αν οπωσδήποτε πρέπει να πάρετε δάνειο, η σειρά προτεραιότητας, με την οποία θα επιλέξετε δανειστή είναι:   Γονείς, αδέλφια, συγγενείς, φίλοι, τράπεζα και ποτέ, μα ποτέ,  τοκογλύφος.

Όταν αναφερόμαστε σε δάνειο, εννοούμε είτε δάνειο σε μετρητά (στεγαστικό, καταναλωτικό, προσωπικό, διακοποδάνειο, εορτοδάνειο κλπ), είτε χρέωση της πιστωτικής μας κάρτας για πληρωμή αγαθών ή ανάληψη μετρητών.

2. Η τράπεζα

Παλιά υπήρχε ένας χιουμοριστικό ορισμός της τράπεζας:  Τράπεζα, είναι το ίδρυμα, το οποίο για να σου δανείσει χρήματα, πρέπει πρώτα να της αποδείξεις ότι δεν τα χρειάζεσαι. Αυτές ήταν οι παλιές καλές εποχές, τότε που η Τράπεζα της Ελλάδας, ασκούσε αληθινή εποπτεία στις εμπορικές τράπεζες, επιτρέποντας σ’ αυτές να χορηγούν μόνο πολύ μικρά δάνεια, προστατεύοντας έτσι τους δανειολήπτες από υπερβολικό δανεισμό, ο οποίος συνήθως επιφέρει ολέθρια αποτελέσματα.

Σήμερα, οι εμπορικές τράπεζες στη χώρα μας, λειτουργούν υπό καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης, χωρίς σχεδόν κανένα έλεγχο από την Τράπεζα της Ελλάδας, με αποτέλεσμα στις περισσότερες περιπτώσεις να παρανομούν και να κερδοσκοπούν σε βάρος των δανειοληπτών.

Οι συνήθεις παρανομίες των τραπεζών.

Επιπλέον, τα επιτόκια που επιβάλλουν οι τράπεζες, είναι παράνομα, εφόσον είναι μεγαλύτερα από το επίσημο δικαιοπρακτικό επιτόκιο, το οποίο καθορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδας και μπορείτε να δείτε στον πίνακα εδώ.

Γενικά, η τράπεζα είναι εχθρός και όχι φίλος. Σου πουλάει φιλικότητα και εξυπηρέτηση με πλατειά χαμόγελα τη στιγμή που δανείζεσαι και προσπαθεί να σε εξοντώσει, μόλις βρεθείς σε κατάσταση ανάγκης. Ποτέ μην πέσετε στην παγίδα του «έχω φίλο ή συγγενή που είναι τραπεζιτικός και θα με εξυπηρετήσει ή βοηθήσει ή εξασφαλίσει ευνοϊκούς όρους», απλά γιατί τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει.

3.  Τι προσέχουμε στην επιλογή τράπεζας

Μπορεί η παροιμία να λέει ότι «όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη», αλλά η πρακτική αποδεικνύει ότι «μερικά γουρούνια είναι πιο γουρούνια από τα άλλα».

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο που διαλέγουμε τράπεζα. Θα πρέπει να προσέξουμε ορισμένα πράγματα:

– Καταρχήν τι φήμη έχει. Σε περίπτωση που θα εμφανίσουμε αδυναμία αποπληρωμής είναι ελαστική ή για λίγα ευρώ θα κοιτάξει να μας πάρει το κεφάλι;

– Τι επιτόκια χρεώνει; Τα συνήθη ληστρικά όπως όλες; Μήπως η δική μας βάζει κάτι έξτρα παραπάνω;

–  Με τι εξασφάλιση μας δανείζει; Ζητάει προσημειώσεις σε ακίνητα γα μικροποσά;

– Προκειμένου να μας δώσει τα δανεικά, μήπως εκβιαστικά μας πουλάει πρόσθετα προϊόντα, όπως ασφάλεια ζωής ή πιστωτικές κάρτες;

Κατά τη σύναψη του δανείου, δεν δηλώνουμε ποτέ σταθερό τηλέφωνο στην τράπεζα. Δίνουμε μόνο αριθμό κινητού, λέγοντας ότι δεν έχουμε σταθερό. Δεν δίνουμε ποτέ τηλέφωνο εργασίας.

4.  Ο ήλιος λάμπει στον καταγάλανο ουρανό.

Αυτή είναι η περίοδος, κατά την οποία έχοντας πάρει το δάνειο, κάναμε τη δουλειά μας και μη έχοντας κάποιο πρόβλημα, αποπληρώνουμε στην ώρα μας τις δόσεις. Προσέχουμε, ώστε το σύνολο των μηνιαίων δόσεων, να μην υπερβαίνει το 30% του μηνιαίου εισοδήματός μας.

5. Όταν έρχονται τα σύννεφα

Να λοιπόν, που ήρθε η ώρα της κρίσης. Για κάποιους λόγους, δεν μπορούμε να είμαστε συνεπείς στην αποπληρωμή των δόσεων: Ξαφνική ανεργία, προβλήματα υγείας, οικονομική κρίση κλπ

Ειδικά στις μέρες μας, ακόμα και ο πιο συνεπής πελάτης μιας τράπεζας (δηλαδή το μεγαλύτερο κορόιδο), αν δεν πληρώσει μια δόση στην ώρα του, μέσα σε πέντε μέρες θα αρχίσει να δέχεται τηλεφωνήματα από τις λεγόμενες εταιρίες ενημέρωσης οφειλετών, δηλαδή τις γνωστές εισπρακτικές εταιρίες.

Γενικά, μπορεί οι εισπρακτικές εταιρίες να μας πρήζουν, αλλά τουλάχιστον, όσο μας ενοχλούν αυτές, η τράπεζα δεν έχει ξεκινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον μας.Αφού περάσουν 2-3 απλήρωτοι μήνες, οι τηλεφωνικές ενοχλήσεις γίνονται πιεστικές και η ευγενική συμπεριφορά του υπαλλήλου αντικαθίσταται από έμμεσες και ψευδείς απειλές, με σκοπό να μας πιέσουν ψυχολογικά, ώστε να «κόψουμε το λαιμό μας» για να βρούμε χρήματα.

Οι συνήθεις «λαμογιές» των εισπρακτικών εταιριών, αλλά και ο τρόπος άμυνας του δανειολήπτη αναλύονται παρακάτω:α.

Απειλούν ευγενικά έμμεσα, αλλά ψευδώς, τον οφειλέτη, ότι αν δεν πληρώσει τις καθυστερούμενες δόσεις, η τράπεζα θα καταγγείλει τη σύμβαση και θα γίνει απαιτητό προς πληρωμή, όλο το ποσό του δανείου ή της κάρτας.—- Απαντούμε: κάντε ότι νομίζετε, ευχαριστώ για την ενημέρωση, χαίρετε!

Θέτουν ψευδείς προθεσμίες του τύπου «για να μην ξεκινήσουν νομικές διαδικασίες σε βάρος σας, πρέπει να πληρώσετε μέχρι την τάδε μέρα τόσα χρήματα.—- Απαντούμε: Ωραία, θα προσπαθήσω,ευχαριστώ για την ενημέρωση, χαίρετε!

Παραπλανούν κάποιους δανειολήπτες, λέγοντας ότι αν πληρώσουν μέχρι μια ημερομηνία ένα ποσοστό, π.χ. 50% του συνολικού δανείου, τότε η τράπεζα θα διαγράψει το υπόλοιπο της οφειλής και θα τους χορηγήσει εξοφλητική απόδειξη.—- Απαντούμε: Πάρα πολύ ωραία, μόλις η τράπεζα μου στείλει γραπτώς την προσφορά, θα κινηθώ ανάλογα. Ευχαριστώ για την ενημέρωση, χαίρετε!

Μας ζητούν να τους πούμε για πιο λόγο δεν πληρώνουμε.—- Απαντούμε: Έχω κάποιες δυσκολίες, τις οποίες όμως δεν επιθυμώ να συζητήσω μαζί σας. Ευχαριστώ για την ενημέρωση, χαίρετε!

Αν θέλουμε να αποφύγουμε τα ενοχλητικά τηλεφωνήματα μπορούμε να περάσουμε στον κατάλογο της συσκευής μας τους αριθμούς από όπου μας τηλεφωνούν οι τράπεζες και οι εισπρακτικές (υπάρχει πίνακας που διαρκώς εμπλουτίζεται εδώ)  και ανάλογα με τις δυνατότητες της συσκευής μας, είτε δεν απαντούμε, είτε ενεργοποιούμε τη λειτουργία απόρριψης μαύρης λίστας (σχεδόν όλα τα κινητά διαθέτουν τέτοια λειτουργία).

Αν μας τηλεφωνήσουν σε σταθερό τηλέφωνο, τους λέμε ότι κατηγορηματικά τους απαγορεύουμε να ξανατηλεφωνήσουν στον συγκεκριμένο αριθμό. Τους δίνουμε τον αριθμό του κινητού μας, ως αποκλειστικό αριθμό επικοινωνίας. Αυτό όμως συνεπάγεται, ότι θα πρέπει να απαντάμε στις κλήσεις τους, τουλάχιστον μια φορά στις πέντε μέρες.

Υπάρχει πάντα η δυνατότητα να καταγράψουμε νόμιμα τις συνομιλίες μας μαζί τους, για μελλοντική νομική χρήση, ακολουθώντας τις οδηγίες καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας.

Καλό είναι να διαβάσετε το Νόμο 3758/2009, περί εισπρακτικών εταιριών.

6. Νομικές διαδικασίες

Αφού περάσουν κάποιοι μήνες (ανάλογα με την τράπεζα και τη χρονική συγκυρία), η τράπεζα στέλνει ένα εξώδικο, το οποίο λίγο πολύ μας λέει ότι καταγγέλει τη σύμβαση και κάνει απαιτητό όλο το ποσό του δανείου άμεσα.

Αυτό μας κοινοποιείται με δικαστικό επιμελητή, αλλά στην ουσία, πέρα από το να μας απειλεί, δεν μας βλάπτει.

Μόλις περάσει η προθεσμία που μας δίνει το εξώδικο, η τράπεζα θα εκδώσει διαταγή πληρωμής σε βάρος μας. Αυτή μας κοινοποιείται με δικαστικό επιμελητή.

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Αν δεν αντιδράσουμε άμεσα, η τράπεζα μπορεί να προβεί σε κατάσχεση και πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων μας. Εδώ απαιτείται άμεση επέμβαση δικηγόρου.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Άμυνα κατά διαταγής πληρωμής και Διαταγή πληρωμής – Κατάσχεση – Πλειστηρισαμός – Ένδικα μέσα – Τειρεσίας.

Αν ο δικηγόρος σας, σας συμβουλεύει να συμβιβαστείτε με την τράπεζα και να προχωρήσετε σε διακανονισμό της οφειλής, τότε είναι άσχετος με τραπεζικές υποθέσεις. Φύγετε από αυτόν, γιατί θα σας κάψει στην κυριολεξία.

Πολύ καλή ενέργεια (ίσως η σοφότερη) είναι να έρθετε σε επαφή με κάποιον από τους εξειδικευμένους δικηγόρους.

Ακόμα, να πούμε στους δανειολήπτες ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απελπιστικά, όσο φαίνονται, επειδή οι ίδιες οι τράπεζες, στην προσπάθεια να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, έχουν διαπράξει παρανομίες σε βάρος μας, οι οποίες μέσα στο δικαστήριο γυρίζουν σαν μπούμερανγκ εναντίον τους, εφόσον μας εκπροσωπεί κάποιος δικηγόρος εξειδικευμένος σε τραπεζικά θέματα και όχι ο τυχαίος χασοδίκης της γειτονιάς μας.

Επίσης, καλό είναι να γνωρίζουν οι δανειολήπτες, ότι στην παρούσα χρονική περίοδο, τα οικονομικά των ελληνικών τραπεζών είναι σε μαύρο χάλι. Ως αποτέλεσμα, κάπου έχουν αρχίσει κυριολεκτικά να παρακαλούν τους δανειολήπτες, μήπως και πληρώσουν καμιά δόση. Επιπρόσθετα, το να ξεκινήσει η τράπεζα νομικές διαδικασίες (εξώδικο – διαταγή πληρωμής) στοιχίζει αρκετά, και θα το σκεφτεί προσεκτικά, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι θα καταφέρει να πάρει χρήματα από τον δανειολήπτη.

7. Σημαντικό:

Αν βλέπεις ότι δε μπορείς να πληρώσεις ή αν αποφασίσεις ότι δε θες να τους πληρώσεις ποσά που χρεώθηκες και εξακολουθείς να χρεώνεσαι από άκυρους όρους, κάνε σε ανύποπτο χρόνο το εξής: Τράβα μια αίτηση προς την τράπεζα και ζήτα τους το αντίγραφο της σύμβασης που υπέγραψες. Λόγου του χάους που επικρατεί στις τράπεζες από τον όγκο των φακέλων των μη εξυπηρετούμενων δανείων, είναι πιθανό να έχουν χάσει τη σύμβαση!!! ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΟΥΝ! Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι σε παίρνουν τηλέφωνο και σου λένε ότι χρωστάς.

Η τράπεζα έχει δώσει το φάκελο σου σε εισπράκτορες που μπλοφάρουν για να σου πάρουν λεφτά, ενώ γνωρίζουν ότι δε μπορούν να σου βγάλουν διαταγή πληρωμής, γιατί πολύ απλά έχουν χάσει τη σύμβαση που υπέγραψες!!! Όπως συνέβη στην περίπτωση αυτή, που η Eurobank έχασε τη σύμβαση της VISA!!!


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

342 σκέψεις σχετικά με το “Οδηγός για Αρχάριους & Άσχετους Δανειολήπτες

 • 15/04/2017, 13:29
  Permalink

  Γεια σας.
  Έχετε να μου συστήσετε κάποιον δικηγόρο δοκιμασμένο; Λέω να ψαχτώ.

  ευχαριστώ

  Σχολιάστε
 • 20/04/2017, 19:07
  Permalink

  Η αμετακλητη αποφαση 2343/2016 για τα δανεια που καπου διαβασα τι ειναι μπορει καποιος να μου πει !!

  Σχολιάστε
 • 21/04/2017, 13:27
  Permalink

  kalimera sas kai xronia polla .tha ithela mia voithia exo 2 kartes tis ethnikis trapezas stis opies exo kanei stasi pliromon apo 2007 logo anergias kai asthenias mou .meta apo tosa xronia me enoxlisan xsana legontas mou oti prepei na katavalo kapio poso gia na min kinithoun nimika k.t.l ta gnosta egw tou seipa oti adinato na doso esto kai 10 euro tipota to violi tous .ti kano ;kai fovame epidi perimeno na paw gia douleia min mou katasxoun xrimata apo ton logariasmo mou efxaristo.

  Σχολιάστε
  • 22/04/2017, 11:30
   Permalink

   Να κάνετε ακατάσχετο το τραπεζικό λογαριασμό από τράπεζες (όχι εφορία), έτσι θα έχετε προστασία 1200-1500 το μήνα. Πάντως αν διατηρείτε λογαριασμό σε άλλη τράπεζα από αυτήν που χρωστάτε, δεν κινδυνεύετε.

   Σχολιάστε
   • 22/04/2017, 20:05
    Permalink

    distixos exo mono stin idia trapeza (ethnikh) ton exo kanei akasxeto ton logariasmo alla xsero oti i trapeza den mpori na sou pari xrimata mono to dimosio kano lathos;kai pera apo afto kindinevo apo kati allo;
    kathos kai oti sto logariasmo eimastedyo katoxi egw kai i sizigos

    Σχολιάστε
    • 23/04/2017, 04:30
     Permalink

     Υπάρχει άλλη διαδικασία για να γίνει ο λογαριασμός ακατάσχετος και για χρέη ιδιωτών. άλλη διαδικασία είναι το ακατάσχετο για την εφορία που γίνεται μέσω taxis. Από τη νέα δουλειά ενδέχεται να σας ζητήσουν να ανοίξετε λογαριασμό μισθοδοσίας σε άλλη τράπεζα. Αν έχετε οτιδήποτε ακίνητο στο όνομά σας ενδέχεται να κινδυνέψει

     Σχολιάστε
   • 22/04/2017, 20:34
    Permalink

    ton exo kanei akatasxeto kai pera apo afto eimaste duo dikeouxoi eggw kia i gyneka mou

    Σχολιάστε
 • 24/04/2017, 19:11
  Permalink

  μια ερώτηση βρε παιδια..Πέρνεις ένα δάνειο και στην συνέχεια σου τα φέρνει έτσι η ζωή και δεν μπορείς να το αποπληρώσεις…Για πιό λόγο δεν πάς στην τράπεζα κατευθείαν να πεις δεν μπορώ να αποπληρώσω, να βρεθεί μια λύση…αλλά τα αφήνεις και σε πέρνουν οι τόκοι απο κάτω και γίνετε ο χαμός μετά??

  Σχολιάστε
  • 24/04/2017, 21:19
   Permalink

   Μπα, τι λες;
   Μια χαρά πας στην τράπεζα, απλά αυτό που σου προτείνει η τράπεζα είναι ΠΑΝΤΑ μή ρεαλιστικό.
   Σύμφωνα με την τράπεζα, πρέπει να τρως μακαρόνια σκέτα κάθε μέρα, να μην καπνίζεις, να μην πίνεις, να μην γαμάς, να μην έχεις τηλέφωνο, σταθερό και ΄κινητό κλπ κλπ κλπ, ώστε να μπορείς να της πληρώνεις το δάνειο.
   Αν οι τράπεζες, από την αρχή της κρίσης ενεργούσαν έξυπνα, δεν θα υπήρχαν κόκκινα δάνεια.

   Ποιος τις εμπόδισε, π.χ. να κάνουν προσωρινη ρύθμιση σε δάνεια, με αστείες μηνιαίες δόσεις; Όλοι θα πλήρωναν.
   Όταν όμως στο συνταξιούχο του χιλιάρικου, επιμένεις για δόση στεγαστικού των 500 ευρώ, μάλλον θα σου πληρώσει τα @@ του.

   Σχολιάστε
   • 25/04/2017, 10:41
    Permalink

    Ακριβώς!
    Και όχι μόνο αυτό. Ο σκοπός τους είναι να σε έχουν σε έλεγχο ή να νομίζουν ότι σ’εχουν. Είναι τόσο άπληστοι που ηδονίζονται να σου αρμέγουν τα πάντα.
    Όταν είχα ένα σορρό κάρτες στην Citibank, χωρίς να έχω κάποια καθυστερούμενη οφειλή, πήγα και ζήτησα να μου μειώσουν το επιτόκιο από κάποιο εξωφρενικό 22% σε κάτι χαμηλότερο, για να μπορώ να ελπίζω σε κάποια ξεχρέωση και να έχω κάποιο κίνητρο μιας και έβλεπα τί ερχόταν.
    Ο τύπος έκανε έλεγχο και μου είπε ότι δεν έχω καθυστερήσει ποτέ των ποτών κάποια οφειλή, επομένως δεν μπορεί να γίνει κάτι!!!!!! Δηλαδή επειδή ήμουν καλός μαλάκας, δεν μπορούσαν να κατεβάσουν το υπερτοκογλυφικό τους επιτόκιο.
    Όταν αργότερα όμως πήραν το τρίτο το μακρύτερο και σταμάτησα μαχαίρι τα πάντα, μετά από δύο χρόνια δικού μου γραψίματος, μου έκαναν κούρεμα 85%.
    Επομένως θέλουν ανάλογη αντιμετώπιση. Το καλό είναι ότι ποτέ ξανά δεν ξαναμπλέκω με νταβάδες και η όλη ιστορία μου άνοιξε τα μάτια σε πολλά θέματα.
    Γενικά όταν σου δημιουργούν καταστάσεις ασφυξίας, πρέπει να την δεις αλλιώς αν θέλεις να επιβιώσεις. Ο κόσμος χάνει και τα τελευταία ψίχουλα εναπομείναντος εμπιστοσύνης του, δεν βλέπει άσπρη μέρα και εκεί μπαίνει σε άλλο mode.

    Σχολιάστε
  • 24/04/2017, 21:57
   Permalink

   Μόλις είπες το ανέκδοτο της ημέρας. Πριν χρόνια όταν άρχισα να στριμωχνομαι ελαφρώς, πριν έρθει η κρίση, έτρεξα αμέσως στην Eurobank και δύο και τρεις φορές και τους είπα : ρε παιδιά, αντί για 800 μπορώ να δίνω 600? Και η απάντηση πάντα ήταν ότι επειδή καθυστερώ να πληρώνω 20 μέρες και δεν έχω και κάτι στο όνομα μου, δεν μπορεί να γίνει τίποτα για την περίπτωση μου. Στη συνέχεια όταν ήρθαν τα πολύ δύσκολα μου έκαναν μία χοντρή παγαποντια που βαριέμαι να ξαναγράφω και έκτοτε δεν ξαναπληρωσα. Αν τοτε με είχαν ακούσει ίσως και να είχα ξεχρεωσει, τώρα, όσα τηλέφωνα και να παίρνουν, σόρρυ, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι για την περίπτωσή τους…

   Σχολιάστε
  • 25/04/2017, 12:02
   Permalink

   σαν να έχετε δίκαιο….απλά μου φένεται όλο τόσο χαζό….Γιατί η τράπεζα να μην θέλει τα λεφτά της και να μπαίνουμε σε έναν φαύλο κύκλο…που δεν έχει ποτέ τέλος??

   Σχολιάστε
   • 25/04/2017, 14:36
    Permalink

    Απ ότι φαίνεται δεν θέλει μόνο λεφτά. Θέλει υποδούλωση και εξαθλίωση του κόσμου, θέλει κρατική ενίσχυση και μετά ξεπούλημα του κρατικού πλούτου σε ιδιώτες το οποίο θα το ονομάσουν “επενδύσεις.” Επίσης θέλει την αρπαγή των κατοικιών και παράδοσή του σε λαθρομετανάστες κτλ κτλ κτλ. Άρα φίλε μου δεν είναι χαζό, είναι βρώμικο σχέδιο.

    Σχολιάστε
 • 03/05/2017, 19:48
  Permalink

  Καλησπερα εχω ενα δάνειο 20000 που το είχα κάνει ρύθμιση για εναν χρόνο στα 50 ευρω ,τώρα μου ζητανε 240 σε δόση ,εγώ είμαι άνεργος δεν έχω τπτ στο όνομα μου η γυναικα μου είναι άνεργη αλλα εχει κάποια λεφτά και μπορεί να αγοράσει σπιτι ,το ερώτημα είναι το εξής αν μπορούν να μου κανουν κάτι σε εμένα και αν πες ότι η γυναικα μου αγοράζει ένα σπίτι λόγω του ότι το αγόρασε με τα τον γάμο έχει δικαιώματα η Τράπεζα και πάνω σ αυτό το σπίτι γιατί λένε ότι ότι αγορές γίνονται μετά τον γάμο έχουν δικαιώματα και οι δυο ,τέλος αν πάω με την φορ.Δήλωση και με τις αιτήσεις ότι ήμαστε και οι δυο άνεργοι υπάρχει περίπτωση να μου φτιάξουν κάποια δόση χώροι επιτόκιο η έστω κουρεμα δανειου .Ευχαριστώ

  Σχολιάστε
  • 04/05/2017, 12:37
   Permalink

   Δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα ούτε σε εσάς ούτε στη σύζυγό σας. Αρκεί το σπίτι που θα αγοράσει να είναι μόνο στο όνομα της και όχι στο δικό σας. Αν τα χρήματα αυτά βρίσκονται σε λογαριασμό που εσείς είστε συνδικαιούχος θεωρητικά κινδυνεύουν. Αν ο λογαριασμός είναι στο όνομα της συζύγου μόνο, κανένα πρόβλημα. Μην μπλέκετε τη σύζυγό σας σε τυχόν αίτηση για κούρεμα δανείου επειδή αναγκαστικά θα βγει στη φόρα ότι έχει χρήματα και θα σας πιέσουν να γίνει εγγυήτρια σε ενδεχόμενη νέα ρύθμιση.
   Απλά πείτε τους τηλεφωνικά ότι παραμένετε άνεργος και θα συνεχίσετε να δίνετε 50 ευρώ το μήνα. Αν το δεχθούν καλώς αν όχι, πρόβλημα τους.

   Σχολιάστε
  • 06/05/2017, 15:12
   Permalink

   Προσοχή με τις τράπεζες ειναι λαμόγια μην υπογραφετε τίποτα εαν δεν γνωρίζετε ή δεν ρωτησετε κάποιον δικηγόρο. Δεν καταλαβαίνω αφου εισαι ανεργος άρα μηδεν εισόδημα πως σου βαλανε να πληρωνεις 50 ευρω το μήνα. Στο κώδικα δεοντολογιας των τραπεζών αναφερει οτι πληρωνεις μονο οτι σου περισσευει με βαση τις ευλογες δαπάνες διαβιωσης.
   Δευτερον αφου εισαι ανεργος και εσυ και η γυναίκα σου και το ποσο ειναι κάτω από τις 20,000 ευρώ τοτε με βαση το νομο Κατσελή δικαιουσαι απαλλαγή από το χρεος για 18 μηνες και εαν δεν αλλάξει η οικονομική σου κατάσταση διαγραφή του δανειου.
   Το προβλημα το οτι η γυναικα σου εχει περιουσιακά στοιχεια λύνεται αναφεροντας οτι ειστε σε διασταση.

   Σχολιάστε
   • 06/05/2017, 19:01
    Permalink

    Τον κώδικα δεοντολογίας οι τράπεζες τον έχουν για χαρτί τουαλέτας. Πόσες φορές δεν μας έχουν προσβάλλει τηλεφωνικά αναφέροντας ως υπόδειγμα άνεργους με παιδιά που δήθεν πληρώνουν κάθε μήνα όλες τις δανειακές τους υποχρεώσεις. Δεν τους ενδιαφέρει αν αγωνζεσαι να φτάσεις στο τέλος του μήνα με δύο αυγά και λίγο τυρί στο ψυγείο. Στο κάτω κάτω υπάρχουν και τα συσσίτια της εκκλησίας ή στην ανάγκη οι κάδοι έξω από τα σούπερ μάρκετ.

    Σχολιάστε
   • 07/05/2017, 15:43
    Permalink

    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση όσο για τον νόμο Κατσέλη δεν έχω 1000€ που μου ζητάνε οι δικηγόροι δυστηχως

    Σχολιάστε
    • 08/05/2017, 12:50
     Permalink

     Δεν γνωρίζω τις διαδικασίες αλλά αν δεν εχεις χρηματα τοτε πηγαινεις στο δικηγορικό σύλλογο της πόλης σου και ζητας να σου ορισουν δικηγόρο δωρεαν για να αναλάβει την αιτηση σου.
     Βαζω ενα link αλλα υπάρχουν πολλά στο internet αν ψαξεις.
     http://24-nea.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

     Σχολιάστε
    • 08/05/2017, 13:41
     Permalink

     Αναγκάζομαι να κάνω πολύ προσωπική ερώτηση. Έχει η γυναίκα σας χρήματα για να αγοράσει σπίτι και δεν σας δίνει 1000 ευρώ;;

     Σχολιάστε
     • 08/05/2017, 14:01
      Permalink

      Θα έκανα αυτή την ερώτηση στην περίπτωση που ο φίλος μας είχε περιουσιακά στοιχεία που κινδυνεύουν. Και να του δώσει το ποσό, αν κάνει αίτηση για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη, αναγκαστικά θα μπουν στο στόχαστρο τα όποια περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις της συζύγου με αποτέλεσμα η υπαγωγή να μην έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα ή και να απορριφθεί. Για εμένα προσωπικά ο γάμος είναι μια συμβολαιογραφική πράξη πέρα από τις όποιες εθιμοτυπίες, θρησκευτικές πεποιθήσεις, παραδόσεις κλπ. Σήμερα βρίσκονται εις γάμου κοινωνία και του χρόνου στα δικαστήρια. Ας παραμείνει η κατάσταση ως έχει, άλλωστε είτε δίνει 50 είτε 240 το μήνα, το βαρέλι παραμένει χωρίς πάτο.

      Σχολιάστε
 • 09/05/2017, 01:42
  Permalink

  Καλησπέρα , θέλω την συμβουλή σας για δάνειο για αγορά αυτοκινήτου.

  Ζητάω να δανειστώ ένα ποσό της τάξης των 7-8000 ευρώ με προγραμματισμό αποπληρωμής 3 χρόνια.
  Έχω σταθερή δουλειά και πιστεύω είτε μέσω εμπόρων ή απευθείας μέσω τραπέζης θα πάρω δάνειο.
  Τα επιτόκια των εμπόρων είναι στο 13-15% και των τραπεζών κοντά στο 10%.
  Παρόλα αυτά οι τράπεζες αναφέρουν ότι με προσημείωση μπορεί να πέσει και στο 5-6% που κάνει τα πράγματα καλύτερα για εμένα. Στο τηλέφωνο μου είπαν να πάρω και το ε9 μαζί μου.
  Πιστέυετε είναι καλή πρακτική ή να το αποφύγω?? έχετε κάποια άλλη συμβουλή ?

  Θεωρώ ότι μπορώ να ανταπεξέλθω στο ποσό δανείου , απλά πάντα υπάρχει η στραβή που μπορεί να σου τύχει.

  Σχολιάστε
  • 09/05/2017, 09:30
   Permalink

   Δεν ξέρω τις ανάγκες και τις δυνατότητές σου, αλλά δεν είναι καλή εποχή για δάνεια.

   Οι ίδιες οι τράπεζες έχουν κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι δεν υπάρχει ζήτηση για δάνεια.
   Το πιο πιθανό είναι να χειροτερέψουν τα πράγματα και στο τέλος να χάσεις το σπίτι σου.

   Ο όρος «σταθερή δουλειά» δεν λέει τίποτα.
   Ακόμα και ΔΥ να είσαι πλέον κινδυνεύεις, είτε με απόλυση, είτε με μείωση αποδοχών.
   ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ή ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ πια σ’ αυτή τη χώρα.

   Σχολιάστε
   • 09/05/2017, 16:34
    Permalink

    Σε αυτή τη φάση είμαι καλά οικονομικά. Το καλά βέβαια είναι σχετικό.
    Θεωρητικά έχω μια ελευθερία που μπορώ να Καλυψω αυτές τις δόσεις.

    Από την άλλη αποφεύγοντας τη προσημείωση τι όφελος έχω ;
    Αν γίνει στραβή πάλι με τον ίδιο τρόπο δεν θα κινηθούν ;

    Ευχαριστώ

    Σχολιάστε
    • 10/05/2017, 04:03
     Permalink

     Αυτή ήταν και δική μου απορία. Έχω την εντύπωση ότι πολλές φορές επιδιώκουν την προσημείωση με την συναίνεση του ιδιοκτήτη και για να πάρουν σειρά προτεραιότητας στην εγγραφή (δεν είναι ίδια η εξασφάλιση για τον πρώτο και για τον τρίτο πχ), αλλά και για να είναι έτοιμοι να πλειστηριάσουν απευθείας χωρίς άλλη διαδικασία. Είναι νομίζω ουσιαστικά υποθήκη.

     Σχολιάστε
 • 10/05/2017, 04:26
  Permalink

  Για την ιστορία, σχετικά με το εξώδικο καταγγελίας της σύμβασης και τις άμεσα απαιτητές 18.000, αφού έκανα μαύρο Πάσχα, την Τρίτη του Πάσχα πήγα στην τράπεζα σαν να πήγαινα στην ηλεκτρική καρέκλα. Αφού μόνο καφέ δεν μου προσέφεραν, μου είπαν ότι είχαν λάβει αυθημερόν το αίτημα ρύθμισης, που είχα κάνει μέσω της εισπρακτικής, ότι έχει παγώσει κάθε νομική ενέργεια μετά το αίτημα και ότι θα με ειδοποιήσουν όταν εγκριθεί. Μετά από μία εβδομάδα με πήραν πρώτα από την Τράπεζα να με ενημερώσουν για την έγκριση και μετά από λίγες ώρες και από την εισπρακτική για το ίδιο πράγμα. Την επομένη πήγα και έκανα την ρύθμιση. Εγκρίθηκε δόση με ποσό 50 ευρώ παραπάνω από αυτό που τους πρότεινα, με περίοδο αποπληρωμής 8 έτη. Χωρίς κάποια καταβολή ποσού, χωρίς προσημείωση ή άλλες εγγυήσεις. Πρώτη δόση σε ενάμιση μήνα από τώρα. Περιττό να πω ότι η ρύθμιση έγινε για ποσό 25.000, εκεί είχε φτάσει με τόκους και έξοδα… Δεν μου ζήτησαν κανένα απολύτως χαρτί. Σε βάθος χρόνου είμαι φυσικά κάπως ζημιωμένη οικονομικά, ένοιωσα και λίγο ηλίθια για να είμαι ειλικρινής, ή μάλλον για την ακρίβεια “ηττημένη”, αλλά κέρδισα κάπως την ψυχική μου ηρεμία. Είχα σκεφτεί πολύ και είχα συζητήσει με κόσμο τις ημέρες που μεσολάβησαν μέχρι την απάντηση της τράπεζας και είχα καταλήξει ότι λόγω του ακινήτου δεν είχα άλλες επιλογές. Έχω περάσει την μισή μου ενήλικη ζωή ως μάρτυρας σε αστικά και ποινικά δικαστήρια για σοβαρότατες οικογενειακές υποθέσεις και γνωρίζω ότι στα δικαστήρια και οι δύο πλευρές είναι στο τέλος χαμένες. Μου ήταν αδύνατον να ξεκινήσει για τρίτη φορά τέτοιο μαρτύριο και να κυνηγάνε εμένα. Την ημέρα που είχα δηλώσει ότι θα πήγαινα στην τράπεζα για την ρύθμιση, με πήρε το πρωί η εισπρακτική μελιστάλακτη να με ρωτήσει αν πήγα, εγώ ήμουν ελαφρώς ειρωνική και τους λέω “τώρα ξεκινάω”, “εντάξει, θα σας καλέσουμε σε μία ώρα πάλι να δούμε αν πήγατε”… Εν τέλει με πήρε μετά από δύο ώρες, είχε φυσικά ήδη ενημερωθεί, μου είπε ότι έκλεισε ο φάκελος και στο τέλος μου λέει “σας εύχομαι ό,τι καλύτερο… ξέρω ότι τίποτα από όλα αυτά δεν είναι σωστό”. Ήθελα κάτι να της πω, αλλά δεν το είπα… Τέλος πάντων, συγγνώμη για την φλυαρία και σας ευχαριστώ, αν δεν έβρισκα εκείνες τις μέρες αυτό το site, μπορεί και να είχα φουντάρει…

  Σχολιάστε
  • 10/05/2017, 09:28
   Permalink

   >>Πραγματικά πολύ καλά όλα αν εξαιρέσεις το έξτρα 50€ που ίσως να μην βγαίνεις οικονομικά… και τους έξτρα τόκους που ίσως πρέπει να τους σκεφτείς… Σου εύχομαι τα καλυτερα και ελπίζω να μη πιεστείς και φτάσεις πάλι στην ίδια κατάσταση… Εκπλήσομαι με την ταχύτητα και την ευγένεια της εισπρακτικής… ΜΠΡΑΒΟ! τέτοιες εισπρακτικές θέλουμε… την επόμενη φορά που θα με καλέσουν πρωτού πούν οτιδήποτε θα τους επιβραβεύσω με τα καλύτερα λόγια – έπειτα σκέφτομαι να αρχίσω τα βρισίδια 🙂

   Σχολιάστε
   • 10/05/2017, 15:51
    Permalink

    Σε ευχαριστώ πολύ. Θα ζοριστώ λίγο, αλλά τουλάχιστον η εργασία μου είναι σχετικά μόνιμη, όσο μπορεί να είναι με τις παρούσες συνθήκες. Μου είπαν επίσης ότι μετά τα 3 χρόνια μπορεί να γίνει επαναδιαπραγμάτευση. Δυστυχώς κούρεμα δεν δέχονταν λόγω του ακινήτου και ως προς την δόση δεν ήταν πιο ελαστικοί διότι, όπως μου είπε, είμαι άγαμη χωρίς παιδιά με δικό μου σπίτι και χωρίς άλλες υποχρεώσεις σε τράπεζες… Όσον αφορά την εισπρακτική, ήταν η πρώτη φορά που μίλησα μαζί τους όταν τους πήρα εγώ για να κάνω ρύθμιση. Όλο το προηγούμενο διάστημα που δεν πλήρωνα, με είχαν κυριολεκτικά πεθάνει στις κλήσεις, μιλάμε ασύστολα, κάθε μέρα όλη μέρα, αλλά δεν το είχα σηκώσει ποτέ. Οπότε η προσωπική μου εμπειρία ήταν αυτή που λέω παραπάνω. Όμως έχω ακούσει ιστορίες άλλων ανθρώπων και ξέρω τι είναι, και για τον λόγο αυτό δεν το είχα σηκώσει κιόλας ποτέ…

    Σχολιάστε
    • 10/05/2017, 20:21
     Permalink

     Σας φέρθηκαν πολύ ευγενικά επειδή ανταποκριθηκατε αμέσως (είχατε και την δυνατότητα) και είπατε σε όλα ναι και για τα 50 ευρώ έξτρα. Σας συμβουλεύω πάντως από τώρα να συμβουλευτείτε ένα δικηγόρο μήπως μπορείτε να κάνετε υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη αφού έχετε μόνο ένα ακίνητο, ώστε να κουρευτεί το χρέος σας αφού μακροπρόθεσμα θα καταλάβετε οτι το μοσχοπληρωνετε. Αυτά ότι είστε άγαμη χωρίς παιδιά είναι κουραφεξαλα. Εδώ απειλούν να ξεσπιτωσουν άτομα με ειδικές ανάγκες ή ανίατες ασθένειες. Καλή επιτυχία!

     Σχολιάστε
     • 10/05/2017, 21:38
      Permalink

      Σας ευχαριστώ πολύ! Τον σκέφτηκα τον Νόμο Κατσέλη, αλλά σύμφωνα με αυτά που διάβασα έχω την εντύπωση ότι θα βρεθώ ίσως να δίνω και περισσότερα. Δεν θα ήθελα να γράψω πολλές λεπτομέρειες στο Internet, θα πω λίγα πράγματα για να καταλάβετε. Το σπίτι αυτό είναι γονική παροχή και τυπικά είναι δυσανάλογα τα έξοδά του (τετραγωνικά->ΔΕΗ, τέλη, κοινόχρηστα, ΕΝΦΙΑ) σε σχέση με τα δικά μου έσοδα. Προφανώς καταλαβαίνετε ότι αγοράστηκε και μου μεταβιβάστηκε σε περίοδο που τίποτα δεν προμήνυε το σημερινό χάλι. Αυτήν την στιγμή λοιπόν, με εμπορική αξία κάτω της αντικειμενικής, με δυσκολία καλύπτω τα τεκμήρια και φορολογούμαι ήδη υπέρογκα. Πού θέλω να καταλήξω. Είδα σχετικά με τον Ν. Κατσέλη αυτό για τις “εύλογες δαπάνες διαβίωσης” και αναφέρει το αστρονομικό ποσό των 537 ευρώ μηνιαίως για άγαμο χωρίς παιδιά. Αν αυτό αφαιρεθεί από το εισόδημά μου, αυτό που μένει είναι αρκετά μεγαλύτερο από την δόση της Τράπεζας και δεν ξέρω και πώς θα το δει ο δικαστής. Με βάση και την εμπειρία μου από δικηγόρους και δικαστές, και μόνο στην σκέψη… Επιπλέον, δεν ξέρω ποιος όρισε το ποσό αυτό, αλλά εγώ πχ έχω αρκετά κοινόχρηστα, ΔΕΗ, φορολογικές δαπάνες, αυτά πώς υπολογίζονται; Δηλαδή σου λέει 537 για να τρως και τα υπόλοιπα στην Τράπεζα; Επίσης, έχω ειδικές συνθήκες, πχ είναι μακριά από την δουλειά μου και χρησιμοποιώ καθημερινά το αμάξι. Στο τέλος θα μου πούνε κοπέλα μου τι θέλεις να παραστήσεις, πούλα το να πας σε μικρότερο να πληρωθεί και η καλή τράπεζα… Αυτά σκέφτομαι… Είμαι ευγνώμων το ότι σε μία τέτοια περίοδο εγώ έχω δουλειά και μπορώ να αντεπεξέρχομαι σε κάποια βασικά, αλλά δεν έκλεψα κιόλας για να μου υπαγορεύει ο καθένας πώς θα ζήσω. Δουλεύω ασταμάτητα, κοιτάζω και για δεύτερη δουλειά, τρέχω όλη μέρα. Δεν θέλω να απολογούμαι στον καθένα από την στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια έφτασα σε σημείο να έχω εισόδημα από την εργασία μου λιγότερα από το ταμείο ανεργίας, λόγω μειώσεων, αναδρομικών κρατήσεων και άντε να μην πω τώρα, τα οποία πηγαίνουν σε μία μαύρη τρύπα. Τώρα που έχω ορθοποδήσει προσπαθώ να μαζέψω ό,τι μπορώ, να κλείσουν κάποια μέτωπα. Το ξέρω ότι θα το χρυσοπληρώσω, ότι ποτέ δεν έκανα κατ’ ουσίαν αυτές τις δαπάνες. Η οικογένειά μου θα μπορούσε να με βοηθήσει, αλλά υπάρχει η νοοτροπία ότι πρέπει να στεκόμαστε στα πόδια μας, οπότε ειδικά πράγματα που ήταν δική μου ευθύνη, όπως η κάρτα, πληρώνω ώς έναν βαθμό και τις δικές μου ευθύνες… Εύχομαι σύντομα να αλλάξουν τα πράγματα για όλους, πραγματικά…

      Σχολιάστε
      • 11/05/2017, 10:11
       Permalink

       Πραγματικά κάνεις άθλους.. αλλά αυτό που λές για το εισόδημα δεν συνάδει.. δηλαδή φαντάζομαι γνωρίζεις ότι πληρώνοντας ένα δάνειο κανονικά ανεβάζει τα τεκμήρια… ειδικά αν είναι προσαυξημένο.. θα έλεγα να ρωτούσες έναν λογιστή γιατι είναι αρκετά πολύπλοκο το θέμα.

       Σχολιάστε
       • 11/05/2017, 18:14
        Permalink

        Η Εφορία για μένα συναγωνίζεται τις τράπεζες για το ποιος θα αρπάξει περισσότερα. Από το 2012 φορολογούμαι για το τεκμαρτό και όχι για το πραγματικό μου εισόδημα. Συν τον ΕΝΦΙΑ. Δεν το συζητώ για ανθρώπους με επιχειρήσεις κλπ. Το γνωρίζω για τα τεκμήρια. Για το εισόδημα αυτό που εννοούσα ήταν ως προς τον Ν. Κατσέλη. Διάβασα ότι ο δικαστής υπολογίζει την μηνιαία δόση βάσει αυτών των “εύλογων δαπανών” όπως έχουν προσδιοριστεί μαζί με τυχόν ειδικές συνθήκες. Για άγαμους ορίστηκε στα 537 τον μήνα. Αν από το μηνιαίο μου εισόδημα αφαιρέσεις 537, αυτό που μένει είναι περισσότερο από την δόση που θα δίνω τώρα στην τράπεζα. Και λέω ότι, έτσι όπως το φαντάζομαι εγώ, θα πάω μπροστά σε έναν δικαστή με ένα σταθερό μισθό, σπίτι με υψηλά τεκμήρια και με τις ως άνω “εύλογες δαπάνες” και θα με στείλει από εκεί που ήρθα. Αδιάφορο εάν έχω έξοδα δόσεων προηγουμένων ετών στην Εφορία, αν χρωστάω αρκετά στην ΔΕΗ (άλλος κλέφτης αυτός), αν έχω υψηλά κοινόχρηστα, αν έχω κάποιες άλλες ειδικές συνθήκες, που και αυτά από κάπου πληρώνονται και πρέπει και να φάω. Έχω κόψει από όπου μπορώ αλλά αυτό μπορεί να μην είναι αντιληπτό από κάποιον που εξετάζει χαρτιά και μόνο, και έχει μπροστά του 99 περιπτώσεις ανέργων που πήραν κάποια στιγμή μία στέγη με δάνειο και τώρα η τράπεζα απειλεί να τους την πάρει, και μετά δούνε την δική μου περίπτωση με γονική παροχή, εργασία και να ζητάω ελάφρυνση των χρεών κάρτας. Θα μου πούνε σκάσε και πλήρωνε παραπάνω. Αυτό εννοώ. Έτσι το βλέπω εγώ. Εάν κάποιος υπολόγιζε πραγματικά τι μου φεύγει τον μήνα σε διάφορα, θα θεωρούσε ότι ούτε 50 ευρώ δεν δικαιούται η τράπεζα, ειδικά με τα ποσά που της έχω ήδη καταβάλλει από το 2000. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Θα το επανεξετάσω μετά από λίγο καιρό, να δω πώς θα πάνε τα πράγματα…

        Σχολιάστε
        • 11/05/2017, 18:49
         Permalink

         …Ναι άλλα είναι σημαντικό αυτό που σου είπα – θα βρεθείς πάλι σε πρόβλημα και όπως είπες θα βρεθείς ενώπιον της εφορίας (ακόμα χειρότερα)… Τσέκαρε με λογιστή και πάρε απόφαση.

         Στο άλλο κομάτι – και οι δικαστές είναι άνθρωποι, που σημαίνει ότι αν πέσεις σε “άνθρωπο” θα καταλάβει την δυσκολία σου.

         Σχολιάστε
        • 12/05/2017, 09:56
         Permalink

         Το ότι πήρες ένα δάνειο κάποια στιγμή, δεν σημαίνει ότι πρέπει να φτήσεις και το γάλα της μάνα σου. Βέβαια αυτό θέλουν οι τοκογλύφοι αλλά είναι στο χέρι σου να μην ενδώσεις. Από ηθικής άποψης έχεις πληρώσει το όλο σύστημα πάρα πολλά. Ο δικαστής θα πρέπει να δει ότι είναι παράνομο να πληρώνεις μια κάρτα με +/-20% τόκο γιατί αυτό ξεπερνάει κατά πολύ τους εξωτραπεζικούς τόκους και αγγίζει καθαρά τα όρια της τοκογλυφίας. Ειδικά αν η σύμβαση είναι και παλαιά δηλαδή κάπου στο 2000…..εκεί οι άκυροι όροι είναι ακόμα περισσότεροι. Η ελευθερία απαιτεί τόλμη!

         Σχολιάστε
    • 11/05/2017, 10:46
     Permalink

     Σου είπαν ότι είσαι άγαμη χωρίς παιδιά και ότι τα επόμενα 8 χρόνια δεν μας ενδιαφέρει αν θέλεις να κάνεις κάτι για την προσωπική σου ζωή και αν εξελιχθείς, εμείς σε θέλουμε δούλα του συστήματος! Εγώ προσωπικά μόνο αυτό θα ήταν η πυροδότηση να τους ξεσκίσω για προσβολή της προσωπικότητάς μου!
     Δυστυχώς η εισπρακτική που σου έκανε τα τηλεφωνήματα αν πήγες, πότε θα πας κτλ, ήταν για να πάρει το μερίδιό της ότι και καλά αυτοί σε πίεσαν. Δεν πρέπει σε αυτούς τους γενίτσαρους να απαντάμε το παραμικρό. Είναι πιονάκια της πλάκας, και αν επιβιώνουν είναι γιατί ο κόσμος δυστυχώς τσιμπάει. Απλά τους μπλοκάρεις με ειδικά προγράμματα και δεν νοιάζεσαι για τίποτα. Όσο τους γράφεις, έχεις το πάνω χέρι. Δεν ξέρω την ακριβή ιστορία σου τί παίζει με το ακίνητό σου αν το είχες προσημειωμένο κτλ. οπότε δεν θέλω να κρίνω αν έκανες σωστά ή όχι. Πάντως σίγουρα όλες οι συμβάσεις έχουν κάποιες παρανομίες όπου αξίζει κάποιος να τις βγάλει στην φόρα μέσο ενός καλού δικηγόρου και ένα καλό εξώδικο και να δεις μετά για πότε σε παρακαλάνε να τους δώσεις έστω και τα μισά.

     Σχολιάστε
     • 11/05/2017, 17:37
      Permalink

      Στην εισπρακτική απάντησα μόνο και μόνο γιατί ούτως ή άλλως μέσω αυτής είχα κάνει το αίτημα και πλέον ήταν τετελεσμένη υπόθεση. Ποτέ δεν είχα απαντήσει σε κλήση τους το προηγούμενο διάστημα. Εφόσον δεν είχα να δώσω πουθενά, δεν έβρισκα λόγο να κάθομαι να ακούω απειλές και προσβολές. Το ακίνητο δεν είναι προσημειωμένο. Ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι με την ρύθμιση θα ζητούσαν και προσημείωση, αλλά δεν το έκαναν. Δεν ξέρω με ποιο σκεπτικό. Γνωρίζω για τις παρανομίες των συμβάσεων και πραγματικά μου πέρασε από το μυαλό να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο. Αυτό που με εμπόδισε ήταν πράγματα που έχω διαβάσει εδώ. Υπάρχει κάποιος με ακίνητο που να του έκαναν κούρεμα ή άλλη μεγάλη διευκόλυνση; Διάβασα πολλές συζητήσεις εδώ και είδα ότι το 99% των ανθρώπων στους οποίους προτάθηκε κούρεμα ή άτοκος διακανονισμός ήταν άνθρωποι που δεν είχαν καμμία περιουσία ή άνεργοι που μπήκαν στον Ν. Κατσέλη. Αν το άφηνα, θα μου ερχόταν κάποια στιγμή διαταγή πληρωμής, θα έκανα ανακοπή (και για το ποσό των 25.000 από όσο είδα πάει στο Πρωτοδικείο, όπου δεν είναι βέβαιη η επιτυχία της ανακοπής). Αν την έχανα; Φοβήθηκα, το ομολογώ, το έγραψα και στα πρώτα μου μηνύματα εδώ, δεν το αρνούμαι.

      Σχολιάστε
      • 11/05/2017, 18:13
       Permalink

       Απ’ ότι ξέρω ο μόνος λόγος να μπείς σε Ν. Κατσέλη είναι αν έχεις ακίνητο…

       Απ’ την άλλη κούρεμα δεν έχω δεί και γω με τα μάτια μου ποτέ…

       Αν έχεις περιουσία ο πιο σοβαρός δρόμος πιστεύω ότι είναι ο Ν. Κατσέλη.

       Σχολιάστε
      • 12/05/2017, 09:46
       Permalink

       Ο φόβος δυστυχώς παραλύει κόσμο (δεν το λέω για να στην πω).. Εκεί βασίζονται, γι’αυτό και το βοθροκάναλα έχουν πάρει ως εργολαβία την εκφοβισμό του κόσμου σε όλα τα θέματα για να τον καθιλώσουν. Δεν μπορείς να φανταστείς πως μπορείς να τους χορέψεις όταν δείξεις ότι του έχεις γραμμένους. Όταν οι τράπεζες έχουν κάνει παρανομίες και τους γνωστοποιήσεις ότι το ξέρεις, αυτομάτως έχεις κερδίσει το παιχνίδι!
       Εγώ με ακίνητο στο όνομα μου, μου έκανα 90% κούρεμα ύστερα από εξώδικο που τους έστειλα ότι όχι μόνο θα τους κάνω ανακοπή οποιαδήποτε διαταγή πληρωμής και να βγάλουν, αλλά θα τους κυνηγήσω για τοκογλυφία, έσχατο εκβιασμό, χρηματισμό από εγκληματικές πράξεις κτλ.
       Από εκεί που ήταν τσαμπουκάδες, μετά μου έγλυφαν τα @@ ότι δήθεν βγήκε ειδικό πρόγραμμα “προσφοράς” κτλ.
       Απειλούν και όπου πιάσουν, τα έχουν όλα υπολογισμένα.
       Το ότι δεν σου ζήτησαν προσημείωση για το ακίνητο, προφανώς είτε δεν το γνωρίζουν (γι’αυτό και ζητάνε εκκαθαριστικά για να τους τα πεις εσύ) είτε δεν το κάνουν γιατί πολύ απλά το δάνειο σου είναι διαγραμμένο και σου έχουν πετάξει να πληρώνεις αέρα κοπανιστό.
       Αυτό που σου συμβουλεύω είναι πας να ζητήσεις την γνώμη από έναν έμπειρο σε τέτοια θέματα δικηγόρο και όχι τον χασοδίκη της γειτονιάς σου.

       Σχολιάστε
       • 12/05/2017, 13:05
        Permalink

        90% κούρεμα;;! Απίστευτο. Και υπό ποιές προϋποθέσεις έγινε αυτό;

        Σχολιάστε
       • 13/05/2017, 23:10
        Permalink

        Σε οποιαδήποτε πρόταση για κούρεμα ήταν ανένδοτοι. Το ακίνητο το ήξεραν ήδη, διότι όταν υπέβαλα πρόταση ρύθμισης, έστειλα μαζί και το εκκαθαριστικό μου. Δεν έχω πρόβλημα να μου την πεις, ένοιωσα πολύ πιεσμένη εκείνες τις μέρες. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά δεν έχω εμπιστοσύνη στα δικαστήρια. Πιστεύω ότι όλη αυτήη ιστορία με τις ανακοπές και τα εξώδικα είναι για να κερδίσουμε λίγο χρόνο. Είναι κάτι που αρχικά δίνει σε κάποιον την αίσθηση ότι είναι από πάνω, ότι θα δικαιωθεί, του λένε οι δικηγόροι μην σε νοιάζει, θα τους σκίσουμε, θα τους κάνουμε, θα τους ράνουμε, και στο τέλος διαπιστώνει ότι δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Υπάρχει κάποιος που να έχει δικαιωθεί με αμετάκλητη απόφαση σχετικά με την διακοπή πληρωμής; Πιστεύω όλοι κερδίζουν χρόνο αναμένοντας να γίνει κάτι, αλλά πιστεύω δεν θα γίνει. Το κράτος από την πλευρά του έχει τον Ν. Κατσέλη και πιστεύω ότι δεν θα κάνει τίποτα για να δώσει συνολική λύση, σου λέει εγώ τους αδύναμους τουςπροστάτευσα με αυτόν τον νόμο.

        Σχολιάστε
 • 22/05/2017, 13:19
  Permalink

  Kalispera sas,eiha ksanakanei post sxetika me ena xreos pistotikis karta stin Pireos ..to poso einai gyro sta 2000 xondrika me doseis pou ekremoun kai tokous…Eimai anergos me 2 paidia meno sto enoikio k se ena mina peripou teleionei k to epidoma tou OAED…Panta imoun stin ora mou stin ofeilei alla logo anergias distihos einai adinati i opoiadipote katavoli…..Se 3 episkepseis stin trapeza mou protinan na simpliroso xartia gia kodika deontologias me skopo na paro daneio na apopliroso tin karta kai meta to daneio isos mpei se pagoma kai an ohi tha ehei ligotero epitokio..Opos episis oti mporo na katatheso kai ego tin protasi mou pros tin trapeza.
  To sigouro einai oti then thelo na paro neo daneio mias kai pisteuo oti tha to panteuto mehri to 2060 ,alla opos kai na ehei to thema mou den einai to neo proion alla oti adinato na katavalo opoiadipote dosi eite pistotikis eite neou daneiou…Tha ithela sas parakalo poli na matho peripou ti protasis mporo na kano ego pros tin trapeza gia tin periptosi mou i telika i oli diadikasia deontologias einai xamenos xronos mias kai einai kathetoi stn ekdosi neou daneiou.?Eiha kanei kai aitisi na paralavo antigrafo tis simvasis mou apo tin trapeza gia na do an yparhei,me piran tilefono na pao na tin paralavo alla den eho paei na do an ontos tin ehoun oi einai psiliasmenoi peri simvaseon,alla mou zitisan 30 euro gia tin paralavi kai den eho paei na tin paro…
  Fovamai oti an perasei o kairos kai oi tokoi anevainoun to poso tha einai poli diskolo meta na to apopliroso,kai sigoura den pagonoun tin pistotiki giati leei i ipallilos tis Pireos oti oi doseis trehoun k kapoios prepei na plirosei auta pou eho agorasei…

  Euharisto ek ton proteron..

  Σχολιάστε
  • 22/05/2017, 15:39
   Permalink

   1. Έχεις ακίνητη περιουσία στο όνομά σου;
   2.Υπάρχει εγγυητής για το χρέος σου, με ακίνητη περιουσία στο όνομά του;

   Σχολιάστε
   • 22/05/2017, 16:13
    Permalink

    Ena amaxi eho tou 2004..Gia na po tin alitheia epeidi i karta einai apo Marfin trapeza (louketo diladi) den thimamai an eihe mpei kapoios i an genika mpainei eggiitis se pistotiki karta…Auto pou xero einai oti pleon enoxloun oi etaireies kai tin gynaika mou sto kinito xoris na ehei dosei kaneis eggrafi sinainesi giauto ..Den xero an tin kaloun os eggiiti i os apla epeidi psaxnoun emena …..Stis kliseis tous den anaferoun kati tetoio apla zitane emena kai mehri ekei…

    Σχολιάστε
    • 22/05/2017, 16:43
     Permalink

     Θα της το έλεγαν αν ήταν εγγυήτρια ” είστε εγγυήτρια μπλα μπλα”.
     Όσο για τις συμβάσεις έχω πάρει από τρεις τράπεζες χωρίς να πληρώσω. Μέσα σ’ αυτές και η Πειραιώς. Απλά αλλάζεις κατάστημα αν σε κάποιο σου ζητήσουν χρήματα.

     Σχολιάστε
    • 22/05/2017, 18:39
     Permalink

     Λοιπόν, έχετε πάει τρείς φόρες στην Τράπεζα και τις τρεις φορές τους έχετε πει οτι είστε άνεργος και σε λίγο καιρό θα σας κόψουν το επίδομα ανεργίας. Και σας απαντάνε με αναχρηματοδότηση του δανείου (για να σας φεσώσουν ακόμα περισσότερο) και έχουν και το θράσος και ζητάνε 30 ευρώ για το αντίγραφο της σύμβασης! Αδιαφορούν για την κατάστασή σας, δεν σας πιστεύουν, οπότε ανταποδώστε την “φιλοφρόνηση” και αδιαφορήστε και εσείς πλήρως. Εφόσον δεν έχετε εισόδημα δεν έχετε και άλλη επιλογή. Και εφόσον δεν έχετε κάτι στο όνομά σας πέρα από τη σακαράκα του 2004 και δεν υπάρχει εγγυητής, δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
     Οι τράπεζες παρανομούν παντού ασύστολα για αυτό και τηλεφωνούν στη σύζυγο για εκβιασμό. Και αν είχαν τηλέφωνα γονιών, αδελφών, του διαχειριστή, θα τους είχαν ενοχλήσει και αυτούς. Επειδή ξέρουν οτι δεν έχετε χρήματα ούτε όρεξη για δικαστήρια, πατάνε πάνω σε αυτό. Δεν πρόκειται να σταματήσουν να ενοχλούν τη σύζυγο ούτε και εσάς. Αν έχετε smartphone, κατεβάστε κάποια εφαρμογή δωρεάν που μπλοκάρει τις ανεπιθύμητες κλήσεις. Αν ενοχλούν στο σταθερό, αλλάξτε αριθμό ζητώντας από τον πάροχο να ΜΗΝ κοινοποιηθεί ο νέος αριθμός σε τηλεφωνικούς καταλόγους.

     Σχολιάστε
     • 22/05/2017, 20:21
      Permalink

      Euharisto k.Niko123 Fovamai omos pos kapoia stigmi an katafero na vro douleia ,meta to poso tha ehei anevei me olous tous tokous ktlp mias kai den to pagonoun kai ante apoplirose to.
      Kai eidika an tyhei o ergodotis na plironei meso Pireos tote tin patisa…Tha mou poun tora file douleueis plerone…Yparhei periptosi na mou zitisoun na pliroso kapoio meros mono kai na teleionei i diadikasia?kai an nai se ti periptoseis ginontai kai meta apo poso diastima mi katavolis doseon?(se autin tin periptosi tha skeftomoun sovara na ertho stin anagki na daneisto xrimata gia na glitoso,sigoura ..apo tin alli imouna xronia kaloplirotis k stin ora mou k xero oti se autes tis periptoseis den kanoun xatiria…..en oligis na kano protasi me xartia stin trapeza ??????

      Σχολιάστε
      • 22/05/2017, 23:17
       Permalink

       όταν με το καλό βρείτε δουλειά και η μισθοδοσία γίνεται μέσω Πειραιώς, θα κάνετε το λογαριασμό σας ακατάσχετο προς ιδιώτες, και κανένας δεν θα μπορεί να πειράξει τα χρήματά σας μέχρι 1500 ευρώ μηνιαίως.
       Εφόσον βρείτε δουλειά, ζητήστε εσείς από την Τράπεζα κούρεμα με εφάπαξ οφειλή. Τώρα που είστε άνεργος χωρίς εισόδημα μην κάνετε το λάθος να δανειστείτε για να ξεχρεώσετε την τράπεζα. Αν χτύπα ξύλο τύχει κάτι έκτακτο, ένα θέμα υγείας, πού θα βρείτε μετά να δανειστείτε?
       Αφού δεν έχετε περιουσία δεν κινδυνεύετε και δεν έχει καμία σημασία πόσο θα ανέβει η οφειλή

       Σχολιάστε
 • 26/06/2017, 10:13
  Permalink

  Καλή σας μέρα! Παρακαλώ θα ήθελα την ευγενική σας συμβουλή.. Έχω ένα καταναλωτικό δάνειο με τοκοχρεολύσια δόση εδώ και 13 χρόνια. Το πληρώνω ανεληπως όλα αυτά τα έτη. Αυτή στην στιγμή το δάνειο έχει λιγότερο από ένα χρόνο υπόλοιπο αποπληρωμής. Τελειώνει το Μάρτιο του 2018. Τελευταίως όμως αντιμετωπίζω δυσκολίες και προτού πράξω αυτόνομα, έκανα αίτηση στην Alpha Bank για μείωση της δόσης στο μισό (από 230€ στα 120€). Η αίτηση απορρίφθηκε λόγω του ότι το δάνειο έχει λιγότερο από ένα χρόνο υπόλοιπο αποπληρωμής και η τράπεζα δεν μπορεί να δεχθεί την αίτηση διότι εξηγεί οτι αυτά τα δάνεια δεν ρυθμίζονται. Μου αντιπρότεινε απλά να μην πληρώσω 2 δόσεις πράγμα που δεν με εξυπηρετεί.. Πλέον εγώ πληρώνω αυτό που πραγματικά μπορώ 120€. Άρα μακροπρόθεσμα θα βρίσκομαι τουλάχιστον με 1 μήνα καθυστέρηση..Η εισπρακτική σαφώς και τηλεφωνεί και αφού εξήγησα μια φορά για το τι έχει συμβεί, πλέον τους απαντώ ότι μόνο αυτά μπορώ να δίνω. Η ερώτηση μου ειναι η εξής: Μπορεί η τράπεζα αφού θεωρητικά τρόπον τινά εξυπηρετώ το δάνειο, έστω και με λιγότερα χρήματα-αλλά δίνω κάθε μήνα- να κινηθεί νομικά εναντίον μου? Σας ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων.

  Σχολιάστε
  • 26/06/2017, 10:23
   Permalink

   Μπορεί,αλλά δεν θα το κάνει,γιατί είναι μικρό το υπόλοιπο και σεις συνεχίζετε πληρώνετε έστω και αυτές τις μικρές δόσεις, απλά θα σας ζαλίζει η εισπρακτική.
   Πάντως ΔΕΝ πρόκειται να κάνει καμία νομική ενέργεια εναντίον σας.

   Σχολιάστε
   • 26/06/2017, 10:48
    Permalink

    Πάρα πολύ σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Να είστε καλά! Καλημέρα σας!

    Σχολιάστε
 • 26/06/2017, 17:30
  Permalink

  Καλησπερα σε ολους σας. Εγω δεν ειμαι δανειοληπτης αλλα σκεφτομαστε εγω και η γυναικα μου να παρουμε ενα στεγαστικο γιατι ειμαστε εδω και 4 χρονια στο ενοικιο και δινουμε 270 το μηνα. Παιρνουμε μισθο εγω 900 και η γυναικα μου 560 και στο ονομα μας εχουμε δυο αυτοκινητα (2004 και 2003). Το δανειο θα ειναι γυρω στα 85-90.000. Μπορειτε να μου πειτε τι να προσεξω και τι μας οφελει στην προκειμενη περιπτωση. Βασικα αξιζει να προβουμε σε τετοια επενδυση? (δεν ειχαμε ποτε παρε δωσε με τραπεζες ουτε χρωσταμε πουθενα)

  Σχολιάστε
  • 26/06/2017, 17:58
   Permalink

   “Δεν ειχαμε ποτε παρε δωσε με τραπεζες ουτε χρωσταμε πουθενα”. Πόσο τυχεροί ή προνοητικοί!
   Τώρα εάν είστε 1000% σίγουροι ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στους μισθούς σας παρά μόνο προς τα πάνω, να το κάνετε. Βέβαια όλοι κάπως έτσι ξεκινήσαμε, δηλ ότι δεν θα αλλάξει τίποτα και βρεθήκαμε από καλύτεροι πελάτες των τραπεζών να γίνουμε οι “κακοπληρωτές”.
   Η απόφαση δική σας.

   Σχολιάστε
   • 26/06/2017, 20:22
    Permalink

    Παιδιά, να μην κοροιδευόμαστε,
    Μόνο τις Κατρουγκάλιες περικοπές στις συντάξεις να υπολογίσουμε, βάλτε με το μυαλό σας πόσα δάνεια, ρυθμισμένα, θα ξανακοκκινήσουν, όταν θα ενεργοποιηθούν οι περικοπές 200-500 ευρώ / μήνα στις συντάξεις.

    Σχολιάστε
  • 27/06/2017, 01:13
   Permalink

   Η αξία των ακινητων εχει πέσει οποτε θεωρειται καλή περιοδος για αγορές. Απλως τα ακινητα εχουν ενα επιπλεον εξοδο που ειναι ο ΕΝΦΙΑ. Εαν κανεις καλό προγραμματισμό και υπολογισεις και μια χαμηλή δόση δανειου να μην ξεπερναει το 30% του εισοδηματος ειναι μια χαρά. Ολοι οσους ακους οτι χρωστάνε πηγανε και αγορασανε σε τιμες υπερβολικές με αποτελεσμα και το σπιτι να μην αξιζει τα χρηματα που δανειστηκαν και να χρωστανε ενα κάρο λεφτα στις τραπεζες.

   Σχολιάστε
 • 09/07/2018, 18:18
  Permalink

  Είμαι η Τζόις ocar από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Γράφω αυτή την επιστολή, διότι είμαι πραγματικά ευγνώμων για ό, τι ο κ. John Leo έκανε για μένα και την οικογένειά μου, όταν σκέφτηκα ότι δεν υπήρχε ελπίδα ήρθε και να κάνει έναν τρόπο για μένα και την οικογένειά μου, δανείζοντας μας δάνειο, με πολύ χαμηλό επιτόκιο 3%. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ο Θεός έστειλε και γνήσια δανειστές δανείου στο διαδίκτυο, αλλά για να μου μεγαλύτερη έκπληξη πήρα το δάνειό μου χωρίς σπατάλη πολύ χρόνο, ώστε αν είστε εκεί έξω ψάχνει για ένα δάνειο οποιουδήποτε ποσού θα ήθελα να σας συστήσει στον κ. John Leo τη διαχείριση direc Tor της εταιρείας John Leo δάνειο γιατί είναι ένας Θεός έστειλε ο άνθρωπος που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας για πάντα…. Έτσι, αν θέλετε πραγματικά να κάνει μια καλύτερη ζωή χωρίς καμία έλλειψη Ταμείο…. Θα σας συμβούλευα να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω αυτού του e-mail παρακάτω (johnleoloancompany@gmail.com)

  Σχολιάστε
 • 09/07/2018, 18:20
  Permalink

  Είμαι η Τζόις ocar από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Γράφω αυτή την επιστολή, διότι είμαι πραγματικά ευγνώμων για ό, τι ο κ. John Leo έκανε για μένα και την οικογένειά μου, όταν σκέφτηκα ότι δεν υπήρχε ελπίδα ήρθε και να κάνει έναν τρόπο για μένα και την οικογένειά μου, δανείζοντας μας δάνειο, με πολύ χαμηλό επιτόκιο 3%. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ο Θεός έστειλε και γνήσια δανειστές δανείου στο διαδίκτυο, αλλά για να μου μεγαλύτερη έκπληξη πήρα το δάνειό μου χωρίς σπατάλη πολύ χρόνο, ώστε αν είστε εκεί έξω ψάχνει για ένα δάνειο οποιουδήποτε ποσού θα ήθελα να σας συστήσει στον κ. John Leo τη διαχείριση direc Tor της εταιρείας John Leo δάνειο γιατί είναι ένας Θεός έστειλε ο άνθρωπος που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας για πάντα…. Έτσι, αν θέλετε πραγματικά να κάνει μια καλύτερη ζωή χωρίς καμία έλλειψη Ταμείο…. Θα σας συμβούλευα να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω αυτού του e-mail παρακάτω (johnleoloancompany@gmail.com)

  Σχολιάστε
 • 19/07/2018, 05:17
  Permalink

  Είμαι ο Αλέξανδρος Αλέξης, δανειστής ιδιωτικών χρημάτων και εταιρική χρηματοδότηση για ακίνητα και κάθε είδους χρηματοδότηση επιχειρήσεων. Προσφέρω επίσης δάνεια σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και οντότητες. του 3% ανά ακυρώσει Τιμή για ετήσια και 0,5% ανά ακυρωθεί μηνιαία βάση, καθορίζει όρους δανείου. επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες

  Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: avantcreditfinancials@gmail.com

   

  whatsapp +1 409 600 9050

   

  Χαιρετίσματα.

  Αλέξανδρος Αλέξης

  επείγουσα προσφορά δανείου

   

  Σχολιάστε
 • 25/07/2018, 14:40
  Permalink

  Χρειάζεστε ένα δάνειο για την επιχείρησή σας;

  Χρειάζεστε ένα προσωπικό δάνειο;

  Χρειάζεστε υποθήκη;

  Χρειάζεται ένα δάνειο για να πληρώσει τα χρέη του;

   

  Εδώ είναι ένας τόπος όπου μπορείτε να πάρετε δάνεια, Smart Credit Finance Είμαστε πιστοποιημένοι

  χρηματοπιστωτική εταιρεία. Διαπιστώθηκε το 2003. Προσφέρουμε διαφορετικά είδη δανείων, εμείς

  προσφέρουν στεγαστικά δάνεια, εξασφαλισμένα και μη εξασφαλισμένα δάνεια κ.λπ. σε ιδιώτες και

  επιχειρήσεις με χαμηλό επιτόκιο 2%. Προσφέρουμε επίσης μακροπρόθεσμα δάνεια και βραχυπρόθεσμα.

   

  Προσφέρουμε τη σωστή λύση για τις οικονομικές σας ανάγκες. Στο δικό μας

  προσπαθήστε να σας βοηθήσουμε, διευκρινίστε μας σε ποια περιοχή θέλετε

  να σας εξυπηρετήσουμε.

   

   

  Επικοινωνήστε μαζί μας:

  Email: smartcredit07@gmail.com

  Joy Spencer

  Σχολιάστε
 • 25/07/2018, 14:54
  Permalink

  Τι πράγματα είναι αυτά σ’ αυτό (ειδικά) το site ;;; Αλέξης ;;; τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει ….

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.