Χρυσή Αυγή – Ανακοίνωση: Ας λένε ό, τι θέλουν οι πολιτικάντηδες – Δημοκράτες!

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, έγινε αναφορά στην απουσία του  Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Τον διάλογο ξεκίνησε με σχετική ερώτησή της η Α. Παπαρήγα, με τον Κ. Παπούλια να απαντά ότι προσεκλήθη, ωστόσο δεν προσήλθε. Προσέξτε την… σοβαρότητα του διαλόγου και το εύθυμο κλίμα μεταξύ τους. Το μόνο τους πρόβλημα είναι η Χρυσή Αυγή: Αν θα προσέρχεται ο Ν. Μιχαλολιάκος στο προεδρικό μέγαρο, ποια έδρανα θα πάρει στη βουλή, ποιοι θα καθίσουν δίπλα μας…

Διαβάστε τον διάλογο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Αλ. Παπαρήγα: «Εντάξει, είμαι ευχαριστημένη που δεν ήρθε, δεν το κρύβω, αλλά ήθελα να ρωτήσω». (Γέλια)

Αλ. Τσίπρας: «Θα παρουσιαστεί ότι αγωνιάτε για να συμμετάσχει!» (Γέλια)

Αλ. Παπαρήγα: «Όχι. Όταν με ρωτήσουν γιατί δεν ήρθε η Χρυσή Αυγή, τι θα πω; Θα μπορούσα να πω «ρωτήστε τον Πρόεδρο», αλλά…».

Ευ. Βενιζέλος: «Ήταν χρήσιμη η ερώτηση».

Αλ. Παπαρήγα: «Θα πω ότι μίλησα με τον Πρόεδρο και ότι εκλήθησαν. Είναι ένα πρόβλημα».

Κ. Παπούλιας: «Άλλωστε, την τελευταία φορά είχατε και μεγάλο ενδιαφέρον να μην είναι δίπλα σας». (Γέλια)

Αλ. Παπαρήγα: «Θα το πω καθαρά ότι ελπίζω να μην είναι στην επόμενη Βουλή. Όμως, δημιουργεί ένα πρόβλημα. Δεν μπορεί να είναι τέσσερα χρόνια στη Βουλή και να μην είναι, ας πούμε, στο Προεδρικό Μέγαρο».

 

Για να καταλάβετε το μέγεθος της υποκρισίας, ο Ν. Μιχαλολιάκος είχε ήδη τοποθετηθεί από χθες το βράδυ για τους λόγους που αρνήθηκε να παραστεί στη σύσκεψη.

Σας παραθέτουμε και πάλι το κείμενό του, το οποίο μάλιστα αναδημοσίευσε μεγάλη μερίδα του Τύπου:

«Σχετικά με την πρόσκληση, την οποία έλαβα για σύσκεψη με σκοπό τον ορισμό της υπηρεσιακής κυβερνήσεως δηλώνω ότι αρνούμαι να συναινέσω στον εμπαιγμό και την πολιτική ομηρία 440.000 Ελλήνων.

Μόλις χθες, η προεδρία της δημοκρατίας αποφάσισε να με αποκλείσει από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. Παπούλια. Με τον τρόπο αυτό καταδίκασε σε πολιτική εξορία σχεδόν μισό εκατομμύριο Έλληνες που στήριξαν το κόμμα «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή».

Αποκλείστηκα από μία συνάντηση ουσίας, κατά την οποία θα ετίθετο προς συζήτηση η ολοκληρωμένη μας πρόταση για διέξοδο από την κρίση. Μου ζητήθηκε να παραστώ σε μία συνάντηση με σκοπό τον διορισμό υπηρεσιακού πρωθυπουργού που θα φέρει εις πέρας ζητήματα μόνο διαδικαστικά.

Σήμερα, που ελήφθη πλέον η τελική απόφαση και η χώρα σύρεται σε νέες εκλογές – εξαιτίας της αλαζονείας των κομματικών αρχηγών, που θέτουν τα μικροπολιτικά οφέλη υπεράνω του εθνικού συμφέροντος – αρνούμαι να νομιμοποιήσω τον εμπαιγμό, την περιθωριοποίηση και την περιφρόνηση των 440.992 ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής.»

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος

Ουδείς από τους μεγάλους «δημοκράτες» δεν πήρε θέση για τον πολιτικό αποκλεισμό 440.000 Ελλήνων. Ε λοιπόν, εκείνο που «εύχονται» να μην συμβεί, να το ξεχάσουν. Το βράδυ της 17ης Ιουνίου, οι Έλληνες θα δώσουν και πάλι την απάντησή τους και θα είναι ακόμα πιο ηχηρή.

[sc:Πηγή id=”http://troktiko.eu/2012/05/chrusi-augi-anakoinosh-as-lene-o-ti-theloun-oi-politikanthdes-dhmokrates/” ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *