Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Χτυπούν ξανά τις κατσαρόλες στην Αργεντινή

Μαζικές διαδηλώσεις στην Αργεντινή κατά τη μεγαλύτερη αντικυβερνητική κινητοποίηση της τελευταίας δεκαετίας. Το βράδυ της Πέμπτης εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους του Μπουένος Άιρες χτυπώντας και πάλι τις κατσαρόλες τους, ενώ παράλληλα Αργεντίνοι διαδήλωναν στη Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον, το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Μαδρίτη, το Τορόντο, το Μαΐάμι και το Λονδίνο διαμαρτυρόμενοι ενάντια στην κυβέρνηση της Κριστίνα Κίρχνερ.

Η οικονομία της Αργεντινής βρίσκεται και πάλι στο χείλος της χρεοκοπίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο πληθωρισμός βρίσκεται στο 12%, αλλά αναλυτές τον υπολογίζουν σε αρκετά υψηλότερο επίπεδο. Η ανάπτυξη, στο 8% μέχρι σήμερα, αναμένεται να πέσει τουλάχιστον στο 4% φέτος, εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποιεί ότι εάν δεν υπάρξει πραγματική οικονομική ανάπτυξη και εάν δεν δοθούν αξιόπιστα στοιχεία για τον πληθωρισμό μέχρι τον Δεκέμβριο, η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει κυρώσεις.

Η πρόεδρος Κριστίνα Κίρχνερ Φερνάντες επανεξελέγη το 2011 με το 54% των ψήφων, όμως έκτοτε η δημοτικότητά της βαίνει φθίνουσα και βρίσκεται στο 30%.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι οργανώθηκαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και στην πλειοψηφία τους ανήκουν στα μεσαία στρώματα, διαμαρτύρονταν και για τους περιορισμούς στην αγορά συναλλάγματος οι οποίοι ετέθησαν σε ισχύ τον περασμένο χρόνο – τροφοδοτώντας τη μαύρη αγορά. Οι διαδηλωτές εξέφρασαν επίσης την αντίθεσή τους στα σχέδια συνταγματικής μεταρρύθμισης που θα επιτρέψει στη Φερνάντες να διεκδικήσει και τρίτη θητεία.

www.euro2day.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>