Χτύπησαν κόκκινο ρυθμισμένα επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Νέα βόμβα στα κόκκινα δάνεια ύψους τουλάχιστον 4,5 δισ ευρώ έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους πέντε μήνες στα θεμέλια του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ως αποτέλεσμα της εσωτερικής παύσης πληρωμών του Δημοσίου, της αδυναμίας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων να βρουν ρευστότητα και της δυσκολίας αρκετών ιδιωτικών εταιριών να πληρώσουν τους εργαζόμενους, οι οποίοι με τη σειρά τους δεν είναι συνεπείς στην αποπληρωμή των τραπεζικών χρεών.

Ο φαύλος κύκλος προκαλεί ανησυχία στις διοικήσεις των τραπεζών, των οποίων επισημαίνουν ότι το τραπεζικό σύστημα καταγράφει σε όλους τους τομείς (δάνεια και καταθέσεις) μόνο ζημίες. 

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές  όπως υποστηρίζουν στη Realnews, η ειδοποιός διαφορά των νέων επισφαλειών που γεννήθηκαν το πρώτο δίμηνο το 2015 σε σχέση με αυτές του Απριλίου και του Μαϊου είναι άκρως ανησυχητική. 

Και αυτό διότι, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, “χτύπησαν” κόκκινο τα ρυθμισμένα επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια, ενώ τον Απρίλιο και τον Μάιο χτυπήθηκαν και τα έως σήμερα σχετικά υγιή δάνεια, κυρίως των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και προμηθευτών. 

Η επιδείνωση της κατάστασης το τελευταίο δίμηνο καταδεικνύει ότι το φαινόμενο της δημιουργίας εκ νέου “κόκκινων” δανείων δεν είναι περιστασιακό, όπως είχε χαρακτηριστεί το πρώτο δίμηνο του έτους, εκτίμηση που προβληματίζει το σύστημα και δίνει περαιτέρω πνοή στην αύξηση των επισφαλειών. 

Κατά τη διάρκεια του Μάιου τα νέα κόκκινα διαμορφώθηκαν μεταξύ 700 και 800 εκατ ευρώ. 

Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο το συνολικό συνολικό ποσό έφθασε τα 3 δισ. ευρώ (1,5 δισ. ευρώ το μήνα), τον Μάρτιο υπήρξε ύφεση του φαινόμενο με μόλις 200 εκατ ευρώ νέες επισφάλειες, ενώ το ποσό τον Απρίλιο ανήλθε στα 600 εκατ. ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.