Ωμός εκβιασμός οι δήθεν ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια

Μόνο εκβιασμός μπορούν να χαρακτηριστούν οι ρυθμίσεις που προτείνουν οι τράπεζες στους δανειολήπτες για τα κόκκινα δάνεια.

Οι δανειολήπτες καλούνται κατ’ αρχήν να προσέλθουν στη τράπεζα για να ρυθμίσουν το δάνειό τους, με τον εκβιασμό ότι αν δεν το κάνουν, κινδυνεύουν να χάσουν το ακίνητό τους. Αν δεν προσέλθουν, η τράπεζα τους στέλνει νέα προειδοποιητική επιστολή. Αν όμως κάποιος δανειολήπτης δεν ανταποκριθεί για τον έναν ή τον άλλο λόγο, χαρακτηρίζεται «μη συνεργάσιμος» και τίθενται σε εφαρμογή οι διαδικασίες διεκδίκησης των οφειλών από την τράπεζα, ακόμη και μέσω πλειστηριασμού.

Αν ο δανειολήπτης προσέλθει για να ρυθμίσει το δάνειό του, πρέπει να δηλώσει ότι έχει και δεν έχει στην τράπεζα, σα να πρόκειται για την εφορία ή μια άλλη κρατική υπηρεσία, που οφείλει να γνωρίζει την οικονομική του κατάσταση και όχι για έναν ιδιωτικό κερδοσκοπικό οργανισμό. Πρόκειται για αυτόματη κατάργηση του ιδιωτικού απορρήτου και οικονομικό φακέλωμα που επιβάλλεται από πλευράς των τραπεζών, είτε το θέλει ο δανειολήπτης είτε όχι. Κι αυτό με την επίφαση ότι γίνεται για το συμφέρον του, ώστε να μπορέσει η τράπεζα να του προτείνει μια καλή ρύθμιση. Εισοδήματα, ενοίκια, τόκοι, δαπάνες διαβίωσης, η ακίνητη περιουσία, όλα τα οικονομικά του στοιχεία πρέπει να υποβάλλει στη τράπεζα ο δανειολήπτης, σα να είναι η μεγάλη μητέρα που πρέπει να τα γνωρίζει όλα για να του προτείνει μια λύση «για το καλό του». Αλλά είναι η ίδια η τράπεζα αυτή που θα κρίνει ποια είναι η καλή λύση για το δανειολήπτη.

Μετά, και πάλι η ίδια η τράπεζα, αφού εξετάσει τα οικονομικά στοιχεία του δανειολήπτη, θα κρίνει αν μπορεί να του προτείνει μια ρύθμιση και να του δώσει το πιστοποιητικό του «συνεργάσιμου δανειολήπτη». Αν όμως πρόκειται για άνεργο; Αν πρόκειται για κάποιον που έχει χαμηλό εισόδημα, τότε τι γίνεται; Απλά δεν κρίνεται ως «συνεργάσιμος» και χάνει την όποια προστασία θα μπορούσε να τύχει.

Στη περίπτωση που η τράπεζα κρίνει ότι ένας δανειολήπτης είναι «συνεργάσιμος», τότε πρέπει μέσα σε έξι μήνες να υποβάλλει τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση της οφειλής. Μεταξύ αυτών των δήθεν ρυθμίσεων περιλαμβάνεται και το να γίνει ο δανειολήπτης ενοικιαστής του ίδιου του σπιτιού, το οποίο θα περάσει στη τράπεζα. Και η τράπεζα θα εισπράττει το νοίκι του μέχρι τώρα ιδιοκτήτη, για να του επιτρέπει να μένει μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Σε αντίθεση με τη τράπεζα που έχει έξι μήνες για να προτείνει κάποια ρύθμιση, ο δανειολήπτης από τη πλευρά του έχει μόνο 15 μέρες για να απαντήσει αν αποδέχεται τη ρύθμιση ή αν έχει να αντιπροτείνει κάποιο δικό του σχέδιο. Αλλά και πάλι η τράπεζα έχει όλη την ευχέρεια να κρίνει αν τη συμφέρει η λύση που της προτείνει ο δανειολήπτης ή αν θα την απορρίψει. Αν όμως την απορρίψει και δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ τράπεζας και δανειολήπτη, τότε τίθενται και πάλι σε εφαρμογή οι διαδικασίες διεκδίκησης του δανείου από την τράπεζα ακόμα και μέσω πώλησής του, στην περίπτωση που το δάνειο είναι επιχειρηματικό ή στεγαστικό που δεν αφορά στην πρώτη κατοικία. Αν το δάνειο είναι μικρομεσαίας επιχείρησης, στεγαστικό πρώτης κατοικίας ή καταναλωτικό, η πώληση αναμένεται να απελευθερωθεί υπό προϋποθέσεις μετά τις 15 Φεβρουαρίου.

Οι δήθεν ρυθμίσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά η δυνατότητα που έχει δοθεί στις τράπεζες να εκβιάζουν τον δανειολήπτη να δεχθεί οπωσδήποτε τη ρύθμιση που του προτείνουν, γιατί αλλιώς έχουν το δικαίωμα να του αρπάξουν την μικροεπιχείρησή του ή τη δεύτερη κατοικία με το έτσι θέλω. Κι αν πρόκειται για τη κύρια κατοικία, μπορούν να του την αρπάξουν από τις 15 Φεβρουαρίου και μετά.

Πρόκειται για έναν ωμό εκβιασμό απέναντι στον οποίο οι δανειολήπτες πρέπει, με το μαχαίρι στο λαιμό, να αποδεχτούν τη ρύθμιση που τους προτείνουν οι τράπεζες, αλλιώς θα χάσουν την ακίνητη περιουσία τους.

danioliptes.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 σκέψεις σχετικά με το “Ωμός εκβιασμός οι δήθεν ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια

 • 30/12/2015, 12:07
  Permalink

  Πιστεύω πως μέχρι το Πάσχα θα πέσει η κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ θα τον φάει το ίδιο σκοτάδι που έφαγε και τους προηγούμενους.

  Σχολιάστε
 • 30/12/2015, 18:32
  Permalink

  Η πατριδα διαθετει δυο λογιων ηλιθιους. Τους χρησιμους ηλιθιους και τους αχρηστους
  ηλιθιους. Διαλεξε begar αυτους που μας κυβερνανε…..
  Ειναι βεβαια κι αυτοι που τους ψηφιζουν της ιδιας… μενταλιτε.
  Απο το… μολυβι σου και στα αυτια των 150/τριων.
  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ,υγεια και καλη ανασταση.

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.