Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Ωρολογιακή βόμβα το ισπανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα

Βόμβα έτοιμη να εκραγεί δείχνει να είναι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ισπανίας με τις αποδόσεις των ομολόγων να… κινούνται σε ιστορικά υψηλά.

Από την άλλη οι αποδόσεις των ομολόγων του γερμανικού Δημοσίου υποχώρησαν σε να χαμηλά την Τρίτη.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις η, Μαδρίτη θα ενισχύσει τα κεφάλαια της Bankia, εκδίδοντας νέα ομόλογα, σε μια περίοδο που οι διεθνείς επενδυτές έχουν σταματήσει ουσιαστικά να στηρίζουν το ισπανικό Δημόσιο.

«Το θέμα με την Ισπανία είναι πως θα χρειαστεί κάποιου είδους εξωτερική βοήθεια», σχολίασε ο Ντέιβιντ Όουεν, επικεφαλής οικονομολόγος της Jefferies.

Οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων τίτλων του ισπανικού Δημοσίου σημείωναν άνοδο σχεδόν κατά 10 μονάδες βάσης, ενώ οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων υποχωρούσαν κατά 2 μονάδες βάσης, στο 6,47%.

Η διακύμανση των αποδόσεων σε υψηλότερα επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα θα αυξήσει το κόστος δανεισμού της χώρας, περιορίζοντας, ενδεχομένως, την πρόσβασή της στις αγορές, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, όταν οι αποδόσεις των ομολόγων τους ξεπέρασαν το 7%.

dealnews.gr

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>