Ως πότε θα ανεχόμαστε την τραπεζοκρατία, την ασυδοσία και τα θαλασσοδάνεια;

Η προτιθέμενη κίνηση προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και σε βάθος χρόνου η δημιουργία ενδιάμεσου φορέα και μιας κακής τράπεζας θα ωφελήσει τις τράπεζες και όχι τους δανειολήπτες, ενώ υπενθυμίζουμε ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν συνδιαλέχθηκε προηγουμένως με τον Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Η συνέχιση του παγώματος των πλειστηριασμών δεν είναι λύση. Ο τερματισμός των κατασχέσεων είναι λύση. Η συνέχιση πληρωμής δανείων που περιέχουν παράνομους όρους -τοκογλυφικούς- δεν είναι λύση. Η εκκαθάριση όλων των δανείων ακόμη και των εξυπηρετούμενων από αυτούς τους όρους είναι λύση. Η δημιουργία ενδιάμεσου φορέα που θα συγκαλύπτει τα θαλασσοδάνεια δεν είναι λύση. Η βελτίωση του νόμου Κατσέλη και η απλοποίηση των διαδικασιών απονομής δικαιοσύνης με βάση τα πραγματικά έσοδα του δανειολήπτη αλλά και όσα έλαβαν από αυτόν μέχρι σήμερα οι τράπεζες είναι λύση. Η ποινικοποίηση του υπερχρεωμένου δανειολήπτη δεν είναι λύση. Ο τερματισμός της ασυδοσίας των golden boys and girls γιατί όχι και η φυλάκισή τους και η επιβολή υψηλότατων προστίμων στις τράπεζες για την τοκογλυφία τους είναι λύση. Λύσεις υπάρχουν κι άλλες, πολλές και ο Σύλλογος τις παραθέτει εκ νέου με την ελπίδα ότι κάποτε η κυβέρνηση του Λαού θα ακούσει και θα κατανοήσει τη φωνή των δανειοληπτών που αποτελούν τουλάχιστον το 70% του λαού και θα διαμορφώσουν την πολιτική τους με βάση αυτό που ο λαός θέλει και όχι οι τραπεζίτες και οι φίλοι τους οι θαλασσοδανειζόμενοι ψευτοεπιχειρηματίες.

Προς το παρόν τα παπαγαλάκια του Μνημονίου που μέχρι στιιγμής παραμένουν ασύδοτα για τα θαλασσοδάνεια που οι ιδιοκτήτες τους έλαβαν για να ξερνάνε αντιλαϊκή προπαγάνδα και να κάνουν το άσπρο μαύρο για να απλώσει η μαφία της τραπεζοκρατίας τα δίχτυα της μέχρι και στην οικογένεια του αγρότη στο πιο ακριτικό χωριό της Ελλάδας και να διεκδικεί το σπίτι του δήθεν για το δάνειο που δεν εξόφλησε, το δάνειο που ήδη πλήρωσε τρεις και τέσσερις φορές, πετάνε ότι θέλουνε γύρω από τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για τα υπερχρεωμένα.

Το βέβαιο είναι ότι θα επεκταθεί η προστασία πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και μάλλον αυτό θα ισχύσει και για τους εμπόρους ή καλύτερα τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτό που η κυβέρνηση δεν πράττει όμως είναι ο τερματισμός των κατασχέσεων, ο επανακαθορισμός των δανειακών συμβάσεων με την εκκαθάριση από κάθε τοκογλυφική πρακτική που δεν συνάδει με το Σϋνταγμα, το κοινοτικό δίκαιο και ούτε καν με τους κανόνες δεοντολογίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η κυβέρνηση θα μπορούσε άμεσα να υποχρεώσει τις τράπεζες να γίνουν πιο συνεργάσιμες προς τους πολίτες με τους εξής τρόπους.

Να πάψουν να λειτουργούν παράνομα και υπερτοκογλυφικά. Δηλαδή π.χ. να δανείζουν με το ίδιο επιτόκιο και τους ίδιους όρους που δανείζουν οι τράπεζες στην υπόλοιπη ευρωζώνη. Στην Ελλάδα το επιτόκιο δανεισμού από τις συστημικές τράπεζες είναι διπλάσιο ή τριπλάσιο σε σύγκριση με άλλα κράτη στην ευρωζώνη. Συνυπολογίστε και τα χαράτσια, τη μείωση εισοδήματος και θα καταλάβετε γιατί ολοένα και περισσότεροι δανειολήπτες δεν έχουν λεφτά για να πληρώσουν τους σύγχρονους τοκογλύφους με τους παχυλούς μισθούς συν τα μπόνους στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Καταργήστε τα μπόνους και την ασυδοσία των τραπεζιτών

Και μιας και μιλήσαμε για μπόνους, μια κίνηση καλής θέλησης από την κυβέρνηση θα ήταν να τα καταργήσει και να μειώσει τους μισθούς των golden boys and girls και να αποδοθεί το ποσό αυτό στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στους Ελληνες και στις Ελληνίδες που έχουν χάσει τα πάντα λόγω της κρίσης που προκάλεσαν οι κερδοσκόποι και έχουν απελπιστεί.

Πέρα από την κατάργηση των μπόνους, όλα τα δάνεια πρέπει να ξαναπεράσουν από σκανάρισμα ακόμη κι αυτά που εξοφλούνται κανονικά. Πρέπει άμεσα να υπάρξει λογιστικός έλεγχος σε όλες τις δανειακές συμβάσεις και να επανακαθοριστεί το ποσό οφειλής με βάση τα έσοδα του δανειολήπτη και όχι με βάση τις δήθεν ζημιές της τράπεζας. Ο κόσμος πεθαίνει -και η ανεργία και η έλλειψη αξιοπρεπούς εργασίας θάνατος είναι- για τους τραπεζίτες και τους θαλασσοδανειζόμενους χλιδάτους πολιτικάντηδες και ψευτοεπιχειρηματίες που ελέγχουν από διόδια μέχρι νοθευμένα καύσιμα και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του το γνωρίζουν αυτό πάρα πολύ καλά.

Αμεσα, η κυβέρνηση να προχωρήσει στην άρση του νόμου που φέρει την υπογραφή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, και προστατεύει τους τραπεζίτες που χορήγησαν θαλασσοδάνεια στους ψευτοεπιχειρηματίες και φίλους τους από την επιστροφή των κλεμμένων στον ελληνικό λαό και τη φυλάκισή τόσο των διεφθαρμένων τραπεζιτών όσο και των ψευδοεπιχειρηματιών.

Να μπει τέρμα άμεσα στην ασυδοσία των τραπεζιτών και στο εξής η πολιτική ηγεσία και όχι μόνο -τίμιοι άνθρωποι και Ελληνες πάνω από όλα- να ελέγχουν αυστηρά κάθε κίνηση των golden boys.

Επιτέλους, όταν μιλάμε για προστασία πρώτης κατοικίας δεν εννοούμε την ανανέωση του παγώματος των πλειστηριασμών αλλά τον τερματισμό των κατασχέσεων. Να μην μπορούν οι τοκογλυφικές τράπεζες να κατασχέτουν τα σπίτια των δανειοληπτών.

Τέλος, να ενισχυθεί ο νόμος που φέρει το όνομα της Λούκας Κατσέλη, νυν διοικήτριας της Εθνικής Τράπεζας που βάλθηκε να μας απειλήσει ότι αν οι τράπεζες δεν έχουν ζεστό χρήμα κι αν δεν συνεχίσει για χάρη τους να ψωμολυσσάει ο λαός θα συμβεί ότι έγινε στην Κύπρο.

Προτείνουμε βελτίωση του νόμου 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα ώστε να αποδίδεται δικαιοσύνη με βάση όσες κοινωνικές και οικονομικές αδικίες έγιναν όλα αυτά τα χρόνια σε βάρος των δανειοληπτών από τις τράπεζες.

Οι τράπεζες να εναρμονιστούν στα πάντα όλα με το κοινοτικό δίκαιο. Τέρμα η ασύδοτη υπερτοκογλυφία. Ναι, ξέρουμε οι τράπεζες είναι τοκογλύφοι, αλλά όχι κι έτσι!

Αν δεν συμβούν αυτά, κι αν η κα. Κατσέλη επέλεξε να γίνει από προστάτιδα των υπερχρεωμέννων, προστάτιδα των golden boys εμείς απαντάμε ότι ο λαός μπορεί μια μέρα να βγει στους δρόμους, πεινασμένος, απελπισμένος κι όποιον βρει μπροστά του από διεφθαρμένους θιασώτες της τραπεζοκρατίας και της οικονομικής ολιγαρχίας να τον κρεμάσει στις κεντρικές πλατείες και να το γλεντάει.
Κι αν η αναρχία είναι το απόλυτο χάος για την εξουσία, ίσως για τον λαό να είναι η λύτρωση σε αυτές τις τόσο κρίσιμες ώρες, γιατί δεν αντέχει άλλη προδοσία.

Και τότε ένα περιστατικό σαν αυτό με το κλείσιμο των ATM στην Κύπρο να ξέρετε δεν θα ενδιαφέρει απολύτως κανέναν από τους φτωχοποιημένους Ελληνες και Ελληνίδες που είναι πολλοί, πάρα πολλοί, όλοι αυτοί που εξέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για να τιμωρήσει όσους του στέρησαν όχι την ελπίδα ή το χαμόγελο όπως λέει ο πρωθυπουργός αλλά τα βασικά μέσα για να επιβιώσουν με κάποια ελάχιστη αξιοπρέπεια και να συνεχίσουν να δημιουργούν. Ο πλούτος στο λαό και όχι στην ελίτ και την τραπεζοκρατία είναι η μόνη λύση για να προχωρήσουμε προς το μέλλον. Διαφορετικά, απλά δεν υπάρχει μέλλον.

danioliptes.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.