Όλοι κατά Τσίπρα για την εμπλοκή

Οι αρχικοί χαμηλοί τόνοι για το τι πραγματικά συνέβη στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια, έκρυβαν τελικά ένα κοχλάζον παρασκήνιο. Με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, και στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής τόσο από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά όσο και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας και του  ΠΑΣΟΚ, με δημόσιες δηλώσεις τους καυτηρίασαν τη στάση που κράτησε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας. Τον κατηγόρησαν για συνειδητή προσπάθεια να οδηγηθούν οι συζητήσεις σε αδιέξοδο, και κατά συνέπεια να προκηρυχθούν άμεσα νέες εκλογές. Αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι οι ίδιοι δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια.

«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν ακούει την εντολή του ελληνικού λαού, και δεν δέχεται, όχι μόνο τον σχηματισμό μιας βιώσιμης κυβέρνησης, αλλά και την ανοχή σε μια κυβέρνηση που θα αναλάμβανε μάλιστα την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω που το πάει», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, έξω από την οικία του στην οδό Μουρούζη, δίπλα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απ’ την άλλη, μιλώντας στο Caravel ενώπιον βουλευτών και πολιτευτών του ΠΑΣΟΚ, καταλόγισε αλαζονεία στον Αλέξη Τσίπρα, του επέρριψε τις ευθύνες για το διαφαινόμενο ναυάγιο, σχολίασε ωστόσο ότι διατηρεί ακόμη μικρές δόσεις αισιοδοξίας.

Η απάντηση της Κουμουνδούρου ήταν να ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών, ώστε να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός τι ακριβώς συζητήθηκε μπροστά στον Κάρολο Παπούλια. Συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσίασε έκθεση του Λουκά Παπαδήμου, με δυσοίωνες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία.

[sc:Πηγή id=”http://www.statesmen.gr” ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *