Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Όταν το δούλεμα πάει σύννεφο…

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Μεγάλη δημοσιότητα πήρε το συμβάν με τον καταστηματάρχη στην Ύδρα που δεν έκοψε απόδειξη. Κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις λες κι είχαν να αντιμετωπίσουν εγκληματία.

Δεν αμφισβητούμε τις ικανότητες των ανδρών του ΣΔΟΕ.
Δεν κατηγορούμε τους άνδρες του Οικονομικού Εγκλήματος για τις επιτυχίες τους.
Κατηγορούμε όμως τους πολιτικούς όλων των κομμάτων για την υποκρισία τους, για τον
Φαρισαϊσμό τους.

Κάθε χρόνο, σύμφωνα πάντα με τις έρευνες που δίνονται στη δημοσιότητα, οι Νομαρχίες (σημερινές Περιφέρειες), οι Δήμοι και οι Πολεοδομίες, κατέχουν τις πρώτες θέσεις στη διαφθορά.
Στις τοπικές κοινωνίες είναι γνωστό πως, άνθρωποι που δεν ήταν οικονομικά ευκατάστατοι, μόλις ασχολήθηκαν με την πολιτική, έγιναν μέσα σε λίγα χρόνια πλούσιοι.

Μερικοί δε εξ αυτών, έχουν αποκτήσει τεράστια περιουσία που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν με τον μισθό του δημάρχου που ελάμβαναν τόσα χρόνια, και γι’ αυτό αρνούνται να καταθέσουν το Πόθεν Έσχες όπως εκ του νόμου έχουν υποχρέωση.

Οι σοβαροί και τίμιοι πολιτικοί μας όχι μόνο δεν ασχολούνται καθόλου με αυτό το θέμα, αλλά εκπαραθύρωσαν και τον αδέκαστο εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη όταν προσπάθησε να ελέγξει αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τι δείχνει αυτή η τακτική της εκάστοτε κυβέρνησης, τι δείχνει η σιωπή των κομμάτων της αντιπολίτευσης;
Πως οι άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι «οι δικοί τους άνθρωποι» που κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να τους αγγίξει. Όποιος κάνει το ατόπημα να διερευνήσει καταγγελίες πολιτών για κακοδιαχείριση δημάρχων ή δημοτικών συμβούλων, τον έφαγε η μαρμάγκα.

Γίνεται επομένως σαφές, πως η εξουσία θεωρεί πως όσοι άρχουν μπορούν να κατασπαταλούν με κάθε τρόπο και μέσον το δημόσιο χρήμα χωρίς έλεγχο, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν οι απλοί πολίτες!

Μπορούν Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι να κάνουν αναθέσεις με αδιαφανείς διαδικασίες, να «βολεύουν» τους ημέτερους με φωτογραφικούς διαγωνισμούς, να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και κανείς να μην τους ελέγχει.

Κύριο γνώρισμα των αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το γνώρισμα των πολιτικών μας. Ποτέ μα ποτέ, δεν στρέφονται κατά της προηγούμενης διοίκησης αν και κατά την προεκλογική κυρίως περίοδο της είχαν καταλογίσει τα χίλια – δύο!
«Κουκουλώνει» η νέα Δημοτική Αρχή τα της προηγούμενης όπως ακριβώς κάνουν τα δύο κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ – ΝΔ!

Είναι βέβαιο λοιπόν πως κι αυτή η κυβέρνηση βαδίζει στα ίδια αχνάρια με την προηγούμενη. Κυνηγάει τους απλούς πολίτες κι αφήνει το «σινάφι» της στο απυρόβλητο!

Πιάνει τον τάδε καταστηματάρχη γιατί δεν έκοψε ως όφειλε μία απόδειξη ολίγων ευρώ αλλά αδιαφορεί και δεν ελέγχει τους δημάρχους και τους Περιφερειάρχες που κάνουν αναθέσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ ή και εκατομμυρίων.

Ζητάει η κυβέρνηση να πάνε οι πολίτες να ρυθμίσουν τους οφειλές τους στο Δημόσιο ή τα Ασφαλιστικά Ταμεία όμως η ίδια, δεν καταβάλει τα εκατομμύρια ευρώ που χρωστάει στα Ασφαλιστικά Ταμεία ούτε αποπληρώνει τους πιστωτές του Δημοσίου που άλλοι από αυτούς έχουν χρεοκοπήσει κι άλλοι έχουν φτάσει σε απόγνωση γιατί το Δημόσιο δεν τους πληρώνει.

Το δούλεμα πάει σύννεφο.

Γνωρίζουν οι πολιτικοί πως ο πολίτης είναι αδύναμος μπροστά στον αφέντη – Κράτος και του επιβάλουν βαρύτατους φόρους αδιαφορώντας αν μπορεί να τους καταβάλει ή όχι.

Γνωρίζουν οι Τοπικοί Άρχοντες ότι ποτέ δεν θα ελεγχθούν (ποιοι θα τους ελέγξουν, οι δάσκαλοι της «μίζας;) γι’ αυτό και ενεργούν σαν φεουδάρχες.

Άραγε αν κάποτε γυρίσει ο τροχός, ο φτωχός τι θα κάνει;

olympia.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Όταν το δούλεμα πάει σύννεφο…

 • PA

  Ποθεν εσχες σε ολους τους υπαλληλους του ΣΔΟΕ εδω και τωρα …. ετσι ωστε να δωσουν το καλο παραδειγμα σε ολους τους Ελληνες ως “αδιαφθοροι” που ειναι εν μεσω ασυστολης παραβατικοτητας απο πλευρας ελευθερων επαγγελματιων οπως θελουν να λενε οτι υπαρχει.
   
  Επισης, ελεγχος του διαγωνισμου με τον οποιο προσληφθηκαν.
  Αν αποδειχθει οτι προσληφθηκαν ειτε χωρις διαγωνισμο ειτε αναξιοκρατικα μεσω διαγωνισμου … να γυρισουν πισω στο κρατος ολα τα λεφτα της μισθοδοσιας που καρπωθηκαν απο τοτε που προσληφθηκαν με τον ελαχιστο τοκο του 3%.
   

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>