“Συγγνώμη ζητούν οι τράπεζες για την οικονομική κρίση”

Με κύριο παραλήπτη το Μπαράκ Ομπάμα και κοινοποίηση προς τους υπόλοιπους ηγέτες των χωρών της G20, τραπεζίτες από Ευρώπη και ΗΠΑ προσπαθούν να συμφωνήσουν με τις εθνικές κυβερνήσεις σε μέτρα αποκατάστασης του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η επιστολή έρχεται εν μέσω των προσπαθειών για ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Κύριε Πρόεδρε,

Σας γράφουμε εξ ονόματος των τραπεζιτών των μεγαλύτερων χρηματοπιστωτικών ομίλων του κόσμου για να σας εκφράσουμε τη συγγνώμη μας.

Δεν πιστεύουμε ότι οι τράπεζες ευθύνονται για κάθε παθογένεια που αντιμετωπίζει ο κόσμος, όπως υποστηρίζουν τα μέλη του Occupy Wall Street και άλλων σχετικών κινημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο. Μια ισορροπημένη κρίση θα απέδιδε μερίδιο ευθύνης και στους πολιτικούς αξιωματούχους: εσείς και οι προκάτοχοί σας ορίσατε τους νόμους βάσει των οποίων εμείς λειτουργήσαμε. Υπάρχει, όμως, και ευθύνη των πολιτών: σε πολλές χώρες ξόδευαν ασύστολα, ενώ η ανοχή της φοροδιαφυγής άφησε περισσότερα λεφτά στους πολίτες τα οποία αυτοί “επένδυσαν” στην κατανάλωση.

Όμως, δεν είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για την υπόλοιπη κοινωνία. Στα προηγούμενα χρόνια, τα “χρόνια- φούσκα” όπως έχουν χαρακτηριστεί, επικεντρωθήκαμε κυρίως στα δικά μας πακέτα αμοιβών και κατόπιν τα κέρδη των μετόχων μας. Μέχρι σήμερα, εμμέναμε στην άποψη και την πεποίθηση ότι οι χρηματαγορές ήταν αυτάρκεις και λειτουργούσαν ελεύθερα και αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος για να παραχθεί πλούτος.

Υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα σε αυτή την πεποίθηση. Ωστόσο, εν αντιθέσει με την άποψη που επικρατεί ευρέως, η αδυναμία δεν έγκειται τόσο στην αποτυχία των αγορών, όσο στην αποτυχία εφαρμογής κανόνων στις αγορές. Βασιστήκαμε πολύ στη βεβαιότητα ότι όποτε χρειαστεί, τα κράτη θα παρέμβουν με πακέτα διάσωσης. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε τη νοοτροπία “γράμματα κερδίζουμε, κορώνα χάνετε”.

Και οι απολογίες μας δεν σταματούν εδώ…

Κάπως έτσι, θα μπορούσε να είναι μια φανταστική επιστολή των τραπεζών προς τους ηγέτες και τους λαούς παγκοσμίως… εάν και εφόσον συνειδητοποιούσαν ποτέ τα τραπεζικά στελέχη το βάρος των ευθυνών που φέρουν ΚΑΙ αυτά για τη δεινή οικονομική συγκυρία παγκοσμίως, όπως υποστηρίζει αρθρογράφος του Reuters. Η "επιστολή" μεταδίδεται από το πρακτορείο Reuters σε ειδική στήλη με άρθρα που υπογράφει η συντακτική ομάδα του πρακτορείου. Βεβαίως, ένα τέτοιο γράμμα, δεν εστάλη ποτέ. Η συγγραφική πένα, όμως, ενίοτε κατεργάζεται αριστουργηματικά ευφυολογήματα!

24h NewsRoom

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.