«Έρχεται» κοινωνική έκρηξη

Τα τελευταία γεγονότα και τα επεισόδια βίας που σημειώνονται καταδεικνύουν τη διαμόρφωση ενός εύφλεκτου κλίματος που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κοινωνική έκρηξη.

Η ελληνική κοινωνία δείχνει εξαντλημένη από τη βαριά φορολογία και τα συνεχιζόμενα εισπρακτικά μέτρα. Οι νέοι άνθρωποι προσανατολίζονται σε λύσεις όπως η μετανάστευση ενώ οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα μηνιαία έξοδα. Η ανεργία καλπάζει, η πελατεία των ψυχιάτρων έχει αυξηθεί και τα ακραία φαινόμενα, όπως της λιποθυμίας μαθητών από ασιτία, διασπείρουν το φόβο και την ανασφάλεια για το αύριο.

Τα στοιχεία της δημοσκόπησης της VPRC για τα «Επίκαιρα»,, που δημοσιεύονται στα «Επίκαιρα» αφορούν την προηγούμενη εβδομάδα αλλά είναι προφητικά αυτών που τελικά συνέβησαν.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της VPRC, το 86 % των ερωτηθέντων θεωρεί πιθανή την κοινωνική έκρηξη, ενώ μόνο το 9% δεν τη θεωρεί πιθανή. Όσον αφορά την περίπτωση προσωπικής διαμαρτυρίας το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων που φτάνει το 60%, δηλώνει πιθανή τη συμμετοχή του σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ποσοστό είναι υψηλό δεδομένης της «κοινωνικής αφασίας» των προηγούμενων ετών.

ΠΗΓΗ: epikaira.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *