Άνω κάτω η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Άσχημα μαντάτα επεφύλαξε το Ζάππειο 4 για τους βουλευτές της ΝΔ, 10 μόλις ημέρες πριν τις εκλογές, από τον αιφνιδιασμό που δέχθηκαν από τον ίδιο τον πρόεδρο τους Αντώνη Σαμαρά. Δεν πίστευαν στα αυτιά τους όταν άκουσαν στο Ζάππειο κατά την παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ την δέσμευση του προέδρου για το ασυμβίβαστο Υπουργού – Βουλευτή.

Πολλοί ήταν οι ψίθυροι εκείνη την στιγμή, αλλά πολλά περισσότερα τα σχόλια που ακολούθησαν μόλις τέλειωσε η εκδήλωση. Βουλευτής επαρχίας εκνευρισμένος ρωτούσε τους συνεργάτες του Σαμαρά, ποιοι τον συμβούλεψαν να πει κάτι τέτοιο.

«Δηλαδή τι θα πω τώρα στους ψηφοφόρους μου; Ψηφίστε εμένα για να εκλεγώ βουλευτής και μην ψηφίζεται τον αντίπαλό μου για να γίνει υπουργός; Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα. Μας εγκλωβίζετε. Και τελικά ποιοι θα γίνουν Υπουργοί. Οι φίλοι του προέδρου που δεν θα ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ και θα μας τους φέρετε καπέλο. Αν πάλι παραιτηθώ από βουλευτής για να γίνω υπουργός τότε τη θέση μου θα πάρει κάποιος με ελάχιστους ψήφους που μπήκε να συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο. Είναι αδιέξοδο. Ντροπή».

Στο προαύλιο του Ζαππείου γνωστότατος πρώην υπουργός έλεγε ότι ο Σαμαράς τους αιφνιδίασε και ότι θα έπρεπε μια τέτοια δέσμευση να την εγκρίνει η Πολιτική Επιτροπή και το Συνέδριο του κόμματος γιατί το καταστατικό δεν προβλέπει το ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή.

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι θα γίνει τελικά στους τριεδρικούς νομούς, όπως η Ροδόπη, η Ξάνθη και η Δράμα, όπου η ΝΔ θα εκλέξει έναν βουλευτή!!! Θα πρέπει να παραιτηθούν για να γίνουν υπουργοί; Τελικά έφεξε στους δεύτερους…

piazzadelpopolo.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *