Ένα βήμα πριν το γκρεμό τα Carrefour

Στο κόκκινο βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες τα Carrefour στην Ελλάδα καθώς οι υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές έχουν εκτοξευτεί σε υψηλά επίπεδα και κάποιοι εξ αυτών έχουν αποφασίσει να διακόψουν την τροφοδοσία απαιτώντας την άμεση εξόλφηση των οφειλών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε μεγάλη ελληνική πολευθνική εταιρία η Carrefour έχει οφειλή της τάξεως των 10 εκ Ευρώ ενώ υψηλότερες είναι οι οφειλές σε πολυεθνική του κλάδου των τροφίμων και ειδών ευρείας καταναλωτικής χρήσης η οποία στο παρελθόν θυγατρική της διαπραγματευόταν στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Την ίδια στιγμή μικροί προμηθευτές των Carrefour βρίσκονται σε αναβρασμό καθώς ανησυχούν ότι οι απαιτήσεις που έχουν από την αλυσίδα super market μπορούν να τους οδηγήσουν σε κατάρρευση αν δεν ικανοποιηθούν.

Υπό αυτές τις συνθήκες το ερώτημα είναι πως θα αντιδράσουν οι Γάλλοι μέτοχοι αλλά και ο όμιλος Μαρινόπουλου με τον οποίο είναι συνεταίροι στην Ελλάδα. Πριν από λίγους μήνες είχαν πάντως πραγματοποιήσει αύξηση κεφαλαίου 50 εκ Ευρώ τα οποία προφανώς δεν αποδείχτηκαν επαρκή.

www.exipno.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *